שאלה לגבי שמירת היריון

sigalits

New member
שאלה לגבי שמירת היריון

שלום בנות, קיבלתי סוף סוף את האישור המיוחל מהרופא שלי לשמירת היריון (כרגע אני בשבוע 12), לאור ההיסטוריה המצערת שלי (איבוד שלושה הריונות בשבועות מאוחרים והריון נוכחי שהתחיל עם אישפוז של 5 ימים עקב דימום מסיבי). השבוע אני אשלח את הטפסים לביטוח הלאומי (אישור של הרופא ושל העבודה). ומה אז? כמה זמן לוקח לבירוקרטיה להתחיל לעבוד? האם מקבלים את התשלום חודש בחודשו או רק בסוף השמירה? כמה מקבלים באופן יחסי מהמשכורת? תודה, סיגלית

היי סיגלית

ראשית מזל טוב על ההריון ובהצלחה. לגבי ביטוח לאומי לוקח להם כחודשיים לעדכן הכל ולהכניס את הכסף לבנק וזאת בתנאי שאכן הטופס ממולא נכון וצירפת את כל האישורים הרלוונטיים. הכסף נכנס כמו משכורת כל חודש והוא באופן יחסי לשכר שלך, צירפתי לך קישור לאתר ביטוח לאומי שם יש הסבר מפורט. שאלת נוספת אם אפשר - בתור אחת שאיבדה שני הריונות בשבועות 20 ו-24 "אשמח" לדעת האם גילו אצלך מה הסיבה ומה ההצעות של הרופאים שלך להריון הזה.

עדכון נוסף לגבי ביטוח לאומי

שמירת ההריון שלך תתחיל רק 30 יום מהיום שקבע הרופא שלך שאת בשמירה ואז תקבלי רטרואקטיבית את הכסף החל מהיום הראשון לשמירה, לפני תום 30 הימים אין לך מה להגיש את הטופס

sigalits

New member
היי סמויה,

קודם כל, תודה על התשובה המהירה. ולגבי שאלתך, איבדתי שלושה הריונות בשבועות 30, ו-20. גילו אחרי הפעם השנייה שאני 'סובלת' מקרישיות יתר ולמרות שטופלתי גם בפעם האחרונה בקלקסן ובמיקרופירין, עדיין איבדתי את ההריון. (ירידת מים בשבוע 20, יכול להיות שקשור להפחתה שעשיתי שלושה שבועות לפני כן, משלושה עוברים לשניים). בכל מקרה, כעת אני מזריקה קלקסן 60 כל יום, לוקחת מיקרופירין, וצריכה לעבור קשירת צוואר הרחם בשבוע הבא. כמו כן, אני במעקב צמוד פעם בשבועיים אצל רופא פרטי. נקווה לטוב, סיגלית.

למעלה