שאלה לגבי שנה א' מדעי החיים

• פותח הנושא ssww
  • פורסם בתאריך

ssww

New member
שאלה לגבי שנה א' מדעי החיים

לא התקבלתי השנה לבן גוריון, ואני מתלבטת האם להרשם לשנה א' מדעי החיים. האם הקורסים יחשבו לי (לפחות חלקם) שנה הבאה כשאנסה להתקבל (לא מבחינת תנאי קבלה, מבחינה אקדמאית) או שאצטרך לעשות אותם שוב במסגרת הפקולטה לרפואה?

חלק מהקורסים יחשבו לך כן

אבל את בטוחה שלא עדיף לך לנסות לשפר בגרויות ופסיכומטרי

ssww

New member
העלאת בגרויות

יש לי ממוצע בגרויות 103 ופסיכומטרי 793, אני יכולה להעלות מתימטיקה מ 81 ליותר זה עניין של שאלון וחצי . אבל.... אני בת 24 , ואני כבר רוצה להתחיל ללמוד אפילו משהו שלא קשור אלא רק לעניין אישי וחשבתי אם כבר אז להעזר במדעי החיים א ב ל דיברתי כרגע עם בתיה גוילי שהיא רכזת הוראה של תוכנית הלימוד בפקולטה לרפואה בבן גוריון (ששם אני רוצה ללמוד) והיא אמרה שזה ממש לא כך. מאוד תלוי בקורס הספיציפי, ובציון ויכול להיות שזה לא יפטור אותי אם אתקבל.

Y a n i B

New member
מה עם שיפור פסיכומטרי?

סתם. כולי אכול קנאה על הציון. את העצות אני אשאיר לאחרים.

ssww

New member
לא השתגע

הבגרות שלי ציונים סופיים הם סביב 87, היו הרבה תחומי עניין חוץ מלימודים בתיכון

ssww

New member
לא עברתי לסבב השני של הראיונות

בבן גוריון ולא הגעתי לסכם זימון מו"ר בטכניון ותל אביב

מה עם מקצועות אחרים בבגרות../images/Emo35.gif

אני מבינה את הצורך והרצון העז להתחיל כבר ללמוד משהו, אבל אם את יכולה לשפר את הבגרות שלך במועד החורף, זה עדיף. האמת שבמתמטיקה את יכולה לנסות לשפר כבר במועד ב' הקרוב, אם את חושבת שתספיקי להתכונן כמו שצריך. אולי בבאר שבע הם מאוד קפדנים בעניין של הפטורים, אבל אני יודעת שבתל אביב וירושלים, ולדעתי גם בטכניון, מקבלים פטורים על קורסים מקבילים של מדעי החיים.

C H 4

New member
אל תעשי את השטות הזו

כי בסוף בגלל ציונים בתואר לא תתקבלי לרפואה, וזה קרה להמון סטודנטים אצלינו (ביולוגיה)

ימי82

New member
אני עברתי מביולוגיה

שלום אני עשיתי תואר שלם בביולוגיה ובסוף עברתי לרפואה כן זה דרך קצת יותר ארוכה... אני לומדת בעיברית אבל זה בטח דומה - היה לי פתור מרוב הקורסים של שנה א, חלק של ב' וגם חלק של ג'... בהצלחה

ssww

New member
באיזו אוניברסיטה?

בבן גוריון צריך שלושה סמסטרים בשביל לעבור על סמך ממוצע אקדמאי, ככה ששנה א' לא תזיק לי (אני מקווה)

למעלה