שאלה לגבי שקיפות

סאלי33

New member
שאלה לגבי שקיפות

שלום בנות
קצת קשה לי עם הפורומים האחרים אז מקווה למצוא כאן את מקומי.. ניסיתי בהריון לאחר אובדן (ההריון הקודם נגמר בלידה מוקדמת בשבוע 23) אבל קשה לי שם עם התזכורות לדברים הקשים האלה כל הזמן...אז ברוכות הנמצאות בינתיים אני כאן...בע"ה להרבה זמן. ןלשאלתי - אני בשבוע 10+3 ואמורה לקבוע שקיפות לעוד 10 ימים. הרופא שלי נתן לי הפניה לא"ס בתל השומר בעיקר מכיוון שיש שם גם בדיקת דם ואם לא חייבים אני לא מתכוונת לעשות מי שפיר. אבל אני מעדיפה להמנע מבתי חולים כמה שאפשר - מישהי יכולה להמליץ על רופא טוב לשקיפות שגם עושה את בדיקת הדם הנילווית? אני בקופ"ח כללית אבל לא אכפת לי גם פרטי. תודה ס

שאלה כזו מציעה לך לשאול

גם בפורום הריון ולידה, כי שם יש יותר נשים. בכל אופן, מסכימה מאוד שאם רוצים להמנע ממי שפיר כדאי לבצע את בדיקת הדם הנלווית וכן את התבחין המרובע (תבחין משולש + אינהיבין A בשבועות 16-18). לכן, כדאי לפנות ישירות למעבדה. אם אינך מעוניינת להגיע למכון הגנטי (הנפלא) בתל השומר, את יכולה לבדוק היכן יש מעבדות זר באיזור מגורייך, שם ניתן לבצע את כל הבדיקות. דווקא בשל חשיבות השקיפות עבורך (מתוך רצונך להמנע ממי שפיר) לא הייתי מחפשת רופא לפי עצם נטילת דגימת הדם על ידו, אלא בוחרת רופא שמעולה בביצוע שקיפות עורפית, וניגשת בנפרד, תוך 48 שעות, למעבדות זר (להביא את כל נתוני השקיפות, כמובן). אישית, ביצעתי כבר 4 פעמים שקיפות עורפית אצל פרופ' ירון צלאל המעולה. ממליצה בחום
.

טחג

New member
סאלי, ברוכה הבאה

מקווה שתשארי איתנו להרבה זמן. אני גם שייכת גם לכאן וגם להריון לאחר אובדן. מה שאני עושה זה שהודעות שלא מתאימות לי אני פשוט לא קוראת ואם קוראת לא מגיבה. אני כן אוהבת להיות שם כי זה פורום מאד מחבק ולגבי המקום היחיד לפרוק רגשות וחרדות מסוימיים. אולי גם את יכולה לעבוד כך אם מתאים לך... בשקיפויות אני לא מבינה בכלל, אבל שיהיה לך הרבה בהצלחה, גם בבחירת המקום ועוד יותר בבדיקה עצמה.

מיליתו

New member
שקיפות

שקיפות היא בדיקה די פשוטה ופחות מצריכה מומחיות (בשונה מסקירה) - את בדיקת הדם הנלווית (התבחין המרובע, ולא המשולש) אני חושבת שעושים ממילא רק במעבדות זר.

סאלי33

New member
אז ככה

קבעתי את השקיפות בתל השומר שם הם גם עושים בדיקת דם. אח"כ אני אמורה לעבור תפירה של צוואר הרחם ואח"כ בשבוע 14 סקירה מוקדמת אצל אחירון...עדיין אמורה לקבוע כי הוא בחו"ל.

למעלה