שאלה לגבי שרשרת המיסוי במוצרים

trueone1

New member
שאלה לגבי שרשרת המיסוי במוצרים

יש לי שאלה , לכל מיני סוגי מוצרים יש מיסוים שונים עליהם דורשת המדינה תשלום .
לדוגמא , סיגריות - ישנו מס קנייה + מע"מ ועוד כמה דברים
דלק יש - מס בלו , מע"מ וכדומה ...

השאלה היא איך עובד התהליך הזה בשרשרת התמחור של המוצר ?
ז"א , אם אני מייצר סיגריות , עלות יצור חפיסה עולה לי לדוגמא 5 שקל , ואני רוצה למכור ברווח של 100% , אז אני מוכר ב 10 שקל .
עכשיו אני דורש מסיטונאי שקונה ממני / או מחנויות /עסקים וכדומה תשלום בנוסף עבור מע"מ ,זאת אומרת שהמחיר קופץ ל 11.8
השאלה היא מי משלם את המס קנייה על הסיגריות ?

לפי מה שאני רואה פה , דרך שרשרת היצור הזו המדינה בעצם גורמת למוצר לעלות ממדרגה למדרגה במחיר וככה בסופו של דבר הם מרווחים מהלקוח הפרטי/מהציבור סכום הרבה יותר גבוה על מע"מ ...
ובסופו של דבר יוצא שרק הלקוח הפרטי הוא זה שמשלם את המע"מ נכון ?

בגדול .

המיפעל אים הרויח על המכירות 100 אלף ש"ח . אחרי כול ההוצאות
משלם מיזה מס הכנסה . מע"מ תמיד משלם הלקוח הסופי .

trueone1

New member
כנס

לפי שרשרת העברה מיצרן לסיטונאי לקמעונאי ,המדינה כל הזמן מקבלת מע"מ על כל העברת המוצר מיד ליד ...
כי אם יצרן צריך לקבל לדוגמא החזר מע"מ על חפיסה של 2.5 שקל , והוא מוכר תמיד ברווח כדי להרוויח מהמוצר , הרי שהמע"מ שהוא יקבל עבור המוצר יהיה גבוה יותר מ 2.5 שקל.
ואז המדינה בעצם מחזירה ליצרן את ההפרש , זאת אומרת אם הוא הכניס מע"מ בשווי 100,000 אלף ובזבז בשווי 80,000 אלף
המדינה עדיין מרוויחה מהיצרן 20,000 אלף מע"מ
וכך הלאה ... עד שזה מגיע לידיים של הצרכן הסופי ופה המדינה עושה עלינו את הקופה של כל הסכום ... לא ?
&nbsp

גור42

New member
נכון, אבל סך כל הסכומים האלה הוא בדיוק 18% מהמחיר ללקוח

וזה מה שהמדינה מרוויחה - לא פחות ולא יותר.

נסה לנתח את הדוגמא הבאה:
היצרן מייצר מוצר בעלות של 100 ש"ח, מוכר אותו לסיטונאי ב-200 ש"ח, שמוכר אותו לקמעונאי ב-300 ש"ח, שמוכר אותו ללקוח הסופי ב-400 ש"ח פלוס מע"מ (דהיינו 472 ש"ח).

אז אתה, כלקוח, לא נותן את ה-72 ש"ח האלה ישירות למדינה. אתה נותן אותם ביד לקמעונאי. הקמעונאי נותן למע"מ, מתוך זה הסכום הזה, 18 ש"ח (כי הרווח שלו הוא 100 ש"ח). הסיטונאי והיצרן גם נותנים למע"מ 18 ש"ח כל אחד (כי כל אחד מהם הרוויח 100 ש"ח). ולבסוף, מי שנתן את החומרים ליצרן, גם הרוויח 100 ש"ח, אז גם הוא משלם 18 ש"ח מע"מ.

סך הכל המדינה קיבלה 18X4 שהם 72 ש"ח: בדיוק המע"מ ששילמת.

למעלה