שאלה לגבי תאונה במקום העבודה

nadav1974

New member
שאלה לגבי תאונה במקום העבודה

השאלה היא - האם התאונה במצב הבא היא תאונת עבודה או לא? העובד הינו עובד קבלן הממוקם באופן קבוע אצל לקוח מסויים. הלקוח מעמיד לרשות העובדים, ובכלל זאת - עובדי קבלן, מכון כושר, הממוקם באתר הלקוח, לשימושם במהלך יום העבודה או לפני או אחרי (כמובן לא במסגרת שעות העבודה שלהם - העבודה איננה קשורה למכון עצמו). תאונה שקרתה בשל התרשלות (לפחות חלקית) של מדריך הכושר, שהינו עובד מטעם החברה החברה - תאונת עבודה או לא? אם זה רלוונטי, התאונה קרתה באמצע יום העבודה. הרופא בקופ"ח נתן ימי מחלה. ההבדל מבחינתי הוא, שחברת הקבלן לא משלמת עבור יום המחלה הראשון, ואם מדובר בתאונת עבודה, למיטב הבנתי משולם גם זה וגם הוצאות רפואיות (במקרה הזה - פנייה למוקד חירום של קופ"ח). בתודה מראש, נדב

שאלה טובה

היו מקרים בעבר (כולל בפרקטיקה שלי) שבהם הוכרו תאונות שארעו במהלך פעילות ספורטיבית כתאונות עבודה. המקרים הבולטים הם תאונות במסגרת ליגות ספורט למקומות עבודה. אולם, אירעו גם מקרים שבהם פעילות ספורטיבית סתם של עובד, במהלך העבודה הוכרה כתאונת עבודה. במקרים שכאלה, יש מקום לבוא ולהוכיח שלמעביד יש אינטרס ברור בפעילות הספורטיבית של העובד. במקרה שבו אני טיפלתי, הצלחנו להראות כי חלק מן הפילוסופיה של המפעל היתה פעילות ספורטיבית של העובדים כחלק בלתי נפרד מעבודתם (מדובר במפעל הי-טק). העניין הוא שאתה עובד קבלן במסגרת הזו, דבר שמסבך את העניין. השאלה היא האם למעבידך היה אינטרס כלשהו שתשתתף בפעילות הספורטיבית? בנסיבות האלה, יהיה זה מקרה קשה להוכחה.

nadav1974

New member
תודה על התשובה

במקרה שלי מדובר גם בחברת הייטק, גדולה, ובהחלט מדובר בפילוסופיה מסויימת, שעובד בריא ומרוצה הוא עובד פרודוקטיבי יותר. אופי העבודה הוא כזה שאין כמעט קשר עם חברת הקבלן. אני ממוקם באופן קבוע בחברה המסויימת הזאת, ולא לתקופה קצובה. לפחות במקרה שלי - גם בתהליך הקבלה לעבודה, חברת הקבלן הוכנסה לעניין רק לאחר שהתברר שאין לחברה תקן של עובד חברה. קצת קשה לי לחשוב על אינטרס מסויים שיש לחברה הקבלנית, פרט לאינטרס הכללי של החברה המעבידה בפועל (ובסופו של דבר - זה אותו אינטרס - לענות בצורה אופטימלית על דרישה של הלקוח, כשללקוח יש פילוסופיה משלו בנושא). בכל מקרה, לא מדובר בפעילות במסגרת ליגה, אלא בפעילות אישית. כיצד יש לבחון כאן את נושא ההתרשלות של מדריך הכושר? האם זה טיעון לדרוש מהחברה המעסיקה בפועל החזר הוצאות גם אם התאונה לא תוכר כתאונת עבודה? כמובן, אין לי שום רצון להסתכסך איתם, טוב לי שם, ואני נהנה מהעבודה. שוב בתודה, נדב

תאונת ספורט כתאונת עבודה

את נושא הרשלנות ( אם היתה) של מדריך הכושר, תוכל לברר רק בערוץ של תביעה מול החברה (שהמדריך עובד שלה), ולכן זה לא רלבנטי במקרה הזה. אשר לימי אי הכושר שנגרמו כתוצאה מן התאונה. כיוון שהקשר האמיתי שלך כעובד הוא עם החברה שבתוכה אתה עובד, לדעתי בהחלט יש כאן פתח לטענה שהפעילות הספורטיבית הינה חלק אינטגרלי מעבודתך, לאור הפילוסופיה של החברה. במקרה שאותו ניהלתי, ניתן היה להוכיח בכתובים (במסמכים שהחברה הפיצה בין עובדיה) כי היא מעוניינת שהם יעסקו בספורט. היו אירועי ספורט קבועים וחדר כושר שפעל בקומת המשרדים של החברה. תתכונן לכך שהמל"ל ידחה את התביעה ותצטרך להגיש תביעה על כך לבית הדין לעבודה. אלה אינן תביעות שמתקבלות בדרך כלל ברמה של פקיד תביעות, אלא דורשות ניהול תביעה בבית הדין לעבודה.

nadav1974

New member
ניחשתי שגם אם כן, זה לא יהיה קל

ובכל אופן, תודה רבה על התשובה! נדב

למעלה