שאלה לגבי תאונת דרכים בחו"ל

Osnatz1

New member
שאלה לגבי תאונת דרכים בחו"ל

צהריים טובים, לפני כחודש וחצי הייתה לי תאונת דרכים באוסטרליה שבעקבותיה חזרתי לארץ. (הרכב שנהגתי בו היה שכור והיה ביטוח מורחב, התאונה הייתה כביכול באשמתי- איבדתי שליטה בגלל גשם כבד ובורות עמוקים בכביש שהתלמאו במים) היה לי ביטוח בריאות מהארץ לכל תקופת הטיול כמובן. פרט לכאבי גב (לא מצאו כלום בצילומים) ופצע עמוק ברגל אני כרגע בסדר יחסית. היו כמה כויות וחתכים שהחלימו. אני בכל אופן עדיין לא עובדת בגלל הכאבים. לא הונפק לי אישור מחלה כי רק חזרתי לארץ ולא חיכתה לי כאן עבודה, אבל אני במעקב יומיומי אצל רופא ובמידת הצורך הוא יוכל לספק לי אישור שכזה אני מניחה. שאלתי מכר אם אני זכאית לפיצויים ונאמר לי שאני צריכה גם עו"ד בארץ וגם עו"ד באוסטרליה ושלא משתלם לי לתבוע כי אחרי שכר טרחה לשני עו"ד במיוחד כשאחד מהם בחו"ל לא רק שלא אקבל כסף אלא אפילו אהיה בחוב... רציתי לדעת מה דעתכם בתוך עו"ד מומחים לנושא הזה? האם באמת אני צריכה לדאוג גם לעו"ד באוסטרליה? למה אני לא יכולה לתבוע את חברת הביטוח בארץ ושהם יתבעו אח"כ את מי שצריך באוסטרליה? (את חברת ההשכרה/מי שאחראי על מצב הכבישים או מי שלא יהיה) + נאמר לי לשמור את כל הקבלות על החיובים שעוד היו לי באוסטרליה (תרופות, אשפוז, אמבולנס) אבל מה בנוגע להמשך הטיפול בארץ? יש לי ביטוח מורחב בקופ"ח אבל עדיין לא מכסה את עלויות התרופות שמגיעות למאות שקלים. זה משהו שאני גם אהיה זכאית להחזר עליו? תודה רבה לכם, חג שמח.

תשובה:

קודם כל: החלמה מהירה והרבה בריאות. נתחיל מהסוף- אכן, שמרי על כל הקבלות והקפידי על תיעוד רפואי. לגבי אפשרויות התביעה שלך- אני מניח כשטסת לחו"ל, עשיתי ביטוח נסיעות לחו"ל מ(דרך קופ"ח/ חברת האשראי / חברת ביטוח). ולכן, הצעד הראשון יהיה לבדוק חבות וכיסוי ביטוחי בחברות הביטוח בהן בוטחת. לגבי המשך התהליך, את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני: 077-34-000-17 או באתר: www.law4me.co.il נציין שמשרדינו אינו גובה שכר טרחת עו"ד, אלא בתום ההליך ורק באחוזים מסך הפיצוי שיפסק לטובתך. חג שמח!

Osnatz1

New member
תודה רבה אביעד + שאלות נוספות

כמובן, הביטוח שהתכוונתי אליו הוא ביטוח נסיעות לחו"ל (אפילו כלל ביטוח אקסטרים למקרה ש..), עשיתי אותו דרך קופת החולים אבל הוא שייך כמובן לחברת ביטוח מסויימת.. הביטוח אמור היה להיות בתוקף עד ה2/5 אבל כשחזרתי לארץ אמא ביטלה אותו בקופת החולים בשביל החזר. שאלה אחת, מה הכוונה בבדיקת חבות וכיסוי ביטוחי? 2. יש לי צורך לשוחח עם הביטוח של חברת השכרת הרכב באוסטרליה? יש לי בכל אופן פירוט תאונה מהמשטרה + בית החולים שהייתי מאושפזת בו.. כל המסמכים של השכרת הרכב הלכו קפוט בתאונה והמסמך היחידי שנשאר לי זה הקבלה.. (בנוגע לזה, נותרו לי עוד כשבועיים שכירות רכב שלא נוצלו עקב התאונה, אתה חושב שזה סכום שיוכל לחזור אליי?) 3. משרדכם מטפל רק בפיצויים לפגיעות הגוף או בכל הפיצויים הקשורים בתאונה? אני לא מעוניינת לתבוע על אובדן מטען כי אין לי באמת הוכחות לביגוד וציוד שאבדו בתאונה (הכל היה באוטו ובעת התאונה פשוט עף לנהר/עצים/כביש) אבל התרמיל שלי נקרע ואת זה כן הייתי רוצה שיכסו כי מדובר בתרמיל של מעל 1000 ש"ח כך שאני משערת שגם התיקון יהיה לא זול.. אצור קשר במהלך השבוע כשאמא תהיה איתי
שוב תודה רבה לך על התשובה!!

למעלה