שאלה לגבי תאונת דרכים

שאלה לגבי תאונת דרכים

השאלה הינה היפוטתית לצורך למידה של חומר תיאורטי ללימודים, אשמח לעזרה! כלב של אדם (נניח ששמו יוסי), מזנק לכביש, מבהיל נהג אופנוע (לצורך העניין - חיים) ונהג משאית (-משה), ובכך גורם לתאונה בין שניהם. נהג האופנוע נחבל בראשו. רופא המתמחה ברפואת נשים, עוצר כדי לעזור לחיים (האופנוען), ובגלל שאינו מבין בפגיעות ראש - הוא גורם לו לנזק גדול יותר במקום להקטין אותו. מי אחראי על הנזק שנגרם לרוכב האופנוע? האם ראוי שנהג המשאית והרופא יהיו אחראים על הנזקים שלו? אם כן, האם על כל הנזק שנגרם לו או רק על חלקו? המון המון תודה!

צאט ניק

New member
כל השאלה הזו מיותרת לגמרי

בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (פלת"ד) יש מושג שנקרא "ייחוד העילה" ובפשטות הוא אומר שאם אירוע מסויים מגבש עילה לפי חוק הפלת"ד ולפי פקודת הנזיקין הרי כל העילות האחרות נבלעות בעילה לפי חוק הפלת"ד. לפיכך רופא הנשים חסין מתביעה, יוסי שהתרשל בשמירה על כלבו חסין מתביעה וגם חברת הביטוח של נהג המשאית לא תשלם דבר. כל הנזק יכוסה ע"י חברת הביטוח של האופנוע. אם לא היית מכניסה בשאלה שלך תאונת דרכים אז זו שאלה יפה שמעוררת המון שאלות בתורת הנזיקין. שאלת ה"מעוולים במשותף" שאלת "ניתוק הקשר הסיבתי" ועוד שאלות רבות שכדי לענות עליהן צריך כמה שעות טובות. לגבי רופא הנשים - עייני בחוק "לא תעמוד על דם רעך" הוא פוטר מי שנזעק לעזור לנפגע בשטח מרשלנות.

תודה על התגובה אך מס' הבהרות

אני בשנה א', כרגע אני אמורה לבסס את התשובה שלי על תאורית הנזיקין בלבד, מבלי התייחסות לסעיפי החוק. כלומר, על התאוריה לדוגמא של קלברזי על השוקל הטוב, על תאוריית Learned Hand, וכן הלאה. אשמח לתשובה נוספת, תודה על הסיוע!

צאט ניק

New member
שנה א'

זה דבר שהייתי בו לפני 21 שנה. כשעוסקים בפרקטיקה שוכחים מהתיאוריה. לצערי לא אוכל לעזור. שיהיה בהצלחה!

למעלה