שאלה לגבי תאורה לרכיבת לילה

roygl

New member
שאלה לגבי תאורה לרכיבת לילה

אני מתכנן ובונה פנס מאולתר (במקום להוציא 500 ש"ח) שיהיה בעל עוצמה מספיקה ולכמה שעות של רכיבה. מתוך נסיונם של אלו שכבר קנו פנס כזה, רציתי להתיעץ לגבי עוצמת התאורה הרצויה... אני מתכנן מעגל חשמלי ובאפשרותי לסדר כמות סוללות וסוג נורה שתיתן את העוצמה שארצה. האפשרויות שיש לי הן 5, 12.5, ו- 20 וואט. (ביחידות הספק, לא מתח) מה מבין אלו מתאים לרכיבת שטח? ומה מתאים לרכיבת כביש? ולכמה שעות רצוי שפנס כזה יספיק לתפקד בלילה אחד?

roygl

New member
../images/Emo26.gifעוד משהו קטן וטיפ

כמו כן, אם יש לכם שאלות לגבי אופן בנייה של פנס כזה, (ראיתי את הכתבה ב"הרים", שלי בנוי קצת אחרת) אשמח לענות. ולמי שמעוניין לעזור, אך לא מתמצא כיצד לתרגם את המתח שרשום על הנורה בפנס ליחידות של הספק אז הנה הסבר קצר: יש לכפול את המתח (וולט) הרשום, בצריכת הזרם של הנורה, ומקבלים את ההספק, שהוא זה שקובע את עוצמת התאורה. (זרם נמדד ביחידה "אמפר" ומסומן באות A) לדוגמא: 6 וולט * 0.5 אמפר = 3 וואט עוצמת תאורה

RONBIKE

New member
יחידת תאורה נימדדת בלומים ולא בוואט

נורה יכולה להיות עם 100 וואט, ותיקח נורה מהדור החדש החסכוני של 25 וואט והיא תאיר באותו כמות לומים (קיצור של לומנאסיטי השם המלא באנגלית) שמאירה נורה של 100 וואט. וואט= הספק נורה ולא עומת העלומה שהיא נותנת.

roygl

New member
אתה צודק... לא הייתי ממוקד מספיק,

לכל טכנולוגיית תאורה יש קשר שונה בין ההספק הנצרך לבין עוצמת האור המתקבלת, ולכן יש להיות ממוקד גם לגבי סוג הטכנולוגיה. אני משתמש בנורות הלוגן (עם ספוט), שנותנות אור יפה מאוד, וגם ממוקד. נורות אלו שקולות פחות או יותר לנורות קריפטון או ליבון פשוטות (צהובות) מבחינת יחסי ההספק ועוצמת האור. עם נתונים אלו, תוכל לומר לי באיזה הספק מומלץ להפעיל את הנורה? (לשטח ולכביש) אני יודע שלכל אחד יש רגישות אחרת לאור... וזה תלוי בתוואי השטח, אבל מעניין אותי מה ההספקים של נורות בפנסי CAT-EYE ודומיהם "היקרים". תודה על העזרה

IlanShacham

New member
לי יש פנס של NiteRider

בעוצמה של 15W. האלומה די ממוקדת, כך שבשביל לראות רחוק היא טובה, אבל חסר לי פנס נוסף עם אלומה רחבה בשביל הראיה הפריפראילית.

רֶשֶף

New member
אילן, כל מה שאתה צריך

(וגם אני, כי גם לי רכשתי לי NR קטן
) זה את הערכה לחיבור הפנס לקסדה. אני עדיין מתעקש שתאורה על הראש, עם יכולת שליטה בכיוון ובגובה עדיפה על תאורה המקובעת לכידון.

IlanShacham

New member
אני מניח שזה נכון

אם כי למיטב הבנתי כשהפנס על הקסדה יש בעיה של הבנת העומק בגלל שלא רואים הצללות. בכל מקרה, הפנס אצלי מחובר לבטרית בקבוק כבדה, שלא ממש נוח לשים בכיס החולצה. וחוץ מזה, הפנס משמש בעיקר בשביל לחזור הביתה בשלום בערב מהעבודה (על כביש).

amirgo11

New member
../images/Emo53.gifשיפור נדרש בפנס של דרור

אני בניתי את "הפנס של דרור", והבעיה היחידה שיש לי היא שאלומת האור היא בצורת בייגלה, כלומר יש "חור שחור" באמצע האלומה. זה נובע לדעתי משימוש ברפלקטור הביתי. האם יש פתרון טוב יותר?

רֶשֶף

New member
קצת קשה לענות על השאלות האלו

כי אין בדיוק חוקים לעניין והוא סובייקטיבי ממילא. אנסה לזרוק כמה תובנות מנסיוני הדל ב"רכיבות ערב" (בניגוד ל"רכיבות ירח"). עוצמה רצויה? אני מניח כזו שתאפשר לך לראות בבירור ובבטחה על מה אתה מתגלגל, כאשר שאלת העוצמה היא פונקציה של: א. איכות ראיית הלילה שלך (אני למשל לוקה מעט ב"עוורון לילה" בעיקר עקב סינוור וריצוד הנובע מעדשות המגע) ב. המהירות בה אתה רוצה לרכב (וכפועל יוצא - המרחק אותו אתה רוצה להאיר). ג. מידת ההתמצאות שלך בתוואי (וכפועל יוצא - המרחק אותו אתה רוצה להאיר בכדי לסרוק את המשך השביל). אני לא חושב שיש פנס שמתאים במיוחד לכביש ואחר שמתאים לשטח, אבל אני מניח שפנסי כביש יהיו בעלי אלומה צרה וממוקדת כלפי הכביש (כדי לא לסנוור רכבים וכדי לאפשר לך לראות עצמים מפנצ'רים ובורות מבעוד מועד וזה בהנחה שאתה רוכב בכבישים לא מוארים) ואילו פנס שטח יהיה בעל אלומה רחבה המאירה מסמוך לגלגל הקדמי ורחוק ככל האפשר. כמה שעות רצוי שהוא יספיק? כמה שעות שאתה מתכנן לרכב בתוספת, נניח, 50% רזרבה ליתר בטחון (אתה לא רוצה להשאר באמצע שטח לא מוכר בעלטה מוחלטת. מקווה שעזרתי במשהו.

Eyal Hershtik

New member
בוא אני אדליק אותך קצת על הבוקר ...

אמצע חורף , גשום, 6-7 רוכבים ,חלקו הדרומי של שביל ישראל באופניים , רכב מלווה עם ציוד מינמלי של כל אחד מהרוכבים - כך שרוכבים ללא סבל , לכל אחד יוצא חצי יום -יום לנהוג ברכב ,סיום באילת , כיף כיף כיף . אה? מה אתה אומר ?

אתה עוד בהאנגאובר מאתמול ../images/Emo122.gif

מה קרה, השרב"צ של יום שני יצא מכלל שליטה? ככה אתה קורא לעצמך מנהל קבוצת טיולים?

Eyal Hershtik

New member
תשמע דרור....

3 אהבות יש בחיי כיום שכל אחת מהן מביאה לי המון כוח : הראשונה זו כמובן אהבת האופניים
והטיולים שכל שבוע נותנת לי חוויות מדהימות וכיף אמיתי . השנייה זו האהבה לערבי שירה בציבור
( כן כן זה אני ) שגם ממלאת לי את המצברים מחדש בכל יום שני . והשלישית .......... אהה נשאיר קצת מתח ולא נגלה
וכמובן אין מצב שערב השרב"צ יצא מכלל שליטה זה רק הולך ומשתפר עם הזמן אייל

רֶשֶף

New member
ראבק! איזה טִיזֵר הבחור הזה ../images/Emo4.gif

רק הדליק אותי על הבוקר ותיכף כיבה אותי בחזרה. בחיי, אי אפשר לעבוד ככה.

IlanShacham

New member
לא יודע מה זה קשור לשרשור הנוכחי

אבל נשמע מצוין - יש לי עוד חוב לחלק הדרומי... קח בחשבון שלפחות עד ערד לא ממש רכיב כשרטוב. תרשום אותי! ואשמח לפרטים נוספים.

lior560

New member
פנס

יש בכתובת הזאת http://www.harim.co.il/Article.asp?ID=52 תאור מפורט לבניית פנס אכזרי ביותר מקווה שעזרתי ליאור

למעלה