שאלה לגבי תאורת חירום

• פותח הנושא macro
  • פורסם בתאריך

macro

New member
שאלה לגבי תאורת חירום

רציתי לדעת האם הנורות (פלורוסנט דקות של 8 וואט) שנמצאות בתאורות חרום (אלו שעובדות גם על סוללות בזמן הפסקת חשמל) פועלים על צ'וקים מגנטיים רגילים, או האם ניתן להפעילם עם צ'וקים כאלו והאם יש צורך בסטרטרים. כמו כן האם ניתן לחבר לצ'וק של 36 וואט מס' נורות בטור (יותר מ-2).

רשר

Well-known member
מנהל
לא ניסיתי אבל אני משער שסטרטר

יהיה הבעיה הגדולה. משנק נותן בתחילה מתח גבוה ולאחר ההצתה מוריד את המתח ושומר על זרם המתאים לנורה, צריך לבדוק אם המתח ההתחלתי מתאים, אם הזרם הקבוע מתאים. אם אתה צריך פס אור דק לך למקצוענים ואל תחפף עם כל מיני שטיקים. פס אורון מעצבי תאורה 03-5377750 לה גרדיה 5 ת"א ויש עוד בשוק

macro

New member
המשך

האם הנורה הזאת לא זהה ל-T5 רק באורך קצר יותר ובהספק נמוך יותר? מה לגבי שימוש בצ'וק אלקטרוני במקום במגנטי?

macro

New member
עוד פרטים

רק להבהרת השימוש, אני מנסה להתאים תאורה למכסה באורך של כ-40 ס"מ, שום נורת פלורוסנט רגילה לא מתאימה ובנורות PL אני לא שש להשתמש במקרה הזה. במקרה נתקלתי בנורות באורך 29 ס"מ בהספק של 8 וואט שמשמות גופי תאורות חירום, השאלה איך ניתן להשתמש בהן במכסה ע"י צ'וקים חיצוניים.

תאורת חירום לא פועלת עם משנק וסטרטר

אלא עם מעגל אלקטרוני שמייצר מתח גבוה. מצד שני אין סיבה פיסיקלית שלא תוכל להפעיל נורה כזו בצורה ה"רגילה" א ב ל כנראה שהיא לא תתאים לעבודה ב 220 וולט כי המתח שהיא מקבלת בתאורת חירום יותר נמוך. יכול להיות שחיבור שתיים-שלוש מנורות בטור יהיה נכון. בכל מקרה לא כדאי להמציא את הגלגל: תמצא תיעוד טכני מסודר לדרישות נורה כזו (אולי באתר של אוסרם שרז הפנה) ותפעל לפיו.

למעלה