שאלה לגבי תגמולים (ימי חופשה, דמי הבראה וכו')

Shlompy777

New member
שאלה לגבי תגמולים (ימי חופשה, דמי הבראה וכו')

התחלתי לעבוד בחברת אבטחה ב 20/5/06 משמע, חודש הבא יש לי שנה ומגיע לי תגמולים. עכשיו, מה שממש חשוב לי לדעת, אם אני חייב לעבוד עד ה- 20/5/07, או שמספיק שאני יעבוד יום אחד בחודש מאי, ואני אקבל תגמולים. חשוב לי מאוד לדעת כי אני במרחק של כמה סנטימטרים לעוף מהחברה הזאת כי אני מתחיל לעשות להם בעיות ואני צריך לדעת אם כדאי לי להחזיק מעמד עד ה 20 למאי. בתודה מראש, שלומי.

Shlompy777

New member
ועוד שאלה

האם מותר לחברת האבטחה לקנוס או לחייב אותי בתשלום בגלל שלא הגעתי ליום רענון בלי להודיע לאף אחד???

Shlompy777

New member
מצטער, עוד כמה שאלות

כנראה שהדברים התגלגלו מהר יותר ממה שחשבתי. עכשיו קיבלתי טלפון מהמפקח שלי, שאמר לי שיותר אני לא מאבטח בביטוח לאומי (איפה שאיבטחתי עד עכשיו) ואני מוזמן להגיע החל מיום ראשון למשרדים של חברת מיקוד שישבצו אותי מחדש באתר אחר. מה שאני רוצה לציין, שהדבר שהכי חשוב לי פה זה לקבל את התגמולים על 12 החודשים שאני עומד לסיים, ולעוף מהחברה הזאת. עכשיו, אם אני מושך את הזמן, ולא מגיע למשרדים של מיקוד כדי שלא ישבצו אותי בשום מקום ביניתיים, ואני מצליח למשוך ככה עד מאי, ולא יצא לי לעבוד אפילו יום אחד בחודש מאי, האם אני אהיה זכאי לתגמולים? הרי בכל זאת, אני עדיין אהיה רשום כעובד בחברה עד לרגע שאני מתפטר, לא? בניסוח יותר פשוט, האם אני חייב לעבוד בפועל 12 חודשים? או מספיק שאני אהיה רשום כעובד בחברה 12 חודשים על-מנת לקבל את התגמולים? מה שבעצם אני צריך זה שיהיו לי 13 תלושי שכר? האם אני יקבל תלוש שכר על חודש מאי אם לא עבדתי בפועל באותו חודש? וגם דבר חשוב, אם אני כבר בתוך חודש מאי, ואני רוצה להודיע על התפטרותי, אני צריך להודיע שבועיים מראש, או חודש מראש? בבקשה, אני מחכה לתשובה כמה שיותר מהר, כי אין לי זמן לחכות עם זה, ואני מתחיל קורס פסיכומטרי שבוע, ולא מתאים לי לאבטח באתר אחר, כי אני לא אוכל ללמוד בזמן העבודה. שוב תודה, וסליחה על כל התגובות, מה אני יעשה, הפורום של תפוז לא הכי מפותח ואי אפשר לערוך את ההודעות פה. (או שאני לא מספיק מפותח ולא ראיתי איפה עושים את זה)

joshh

New member
שלומפי שלום

אני מבין כי שאמרת "תגמולים" כוונתך הייתה ל"פיצועים". אז כך, העיקרון, אחרי שנת עבודה אחת יהיה מגיע לפיצועים. אך, רק אם פוטרת. אם היו מפטרים אותך ב חודש ה 11 הייתה מקבל פיצועים (יחסי לוותק). עכשיו, אם אתה מתפטר אזי לא תקבל פיצועים. אם אתה עושה בעיות כדי שייפטרו אותך, מספיק שהם יצליחו להוכיח ואז גם לא תקבל פיצועים. לגבי קנסות - אסור לתת קנסות. הצעה שלי היא, על תעשה בעיות. כך לא פוטרים בעיות בעבודה. בנוסף, החברה לא הולכת לפטר אותך בכל מקרה כי בענף האבטחה לא מקבלים פיצועים. הם מקסימום יטרטרו אותך מאתר לאתר עד שתפרוש. אז ההצעה היחדיה שלי בשבילך היא לעזוב את התחום הזה. לא חסר מקומות שיכבדו אותך וגם תקבל יותר כסף. אתה יכול לעבוד בשירות לקוחות, היום קיימים גיוסים נרחבים בחברות הסלולאר..לדוגמא. אגב, אם כוונתך הייתה לתגמולים של פוליסת מנהלים, אזי בכל מקרה אם יש לך, החברה גם ככה לא יכולה לגעת בה. אתה פשוט צריך ליצור קשר עם חברת הביטוח ולבקש למשוך את הסכום שיצטברו בה. אציין כי אם תעשה זאת תשלום 35% מס על כך וזאת מכיוון כי כספים אלה מיועדים לפנסיה. ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך ממבט פננסי הוא לבקש לעשות ריסק זמני (כלומר לשלם את המינימום של המינימום על הפוליסה לשנה שנתיים) כדי לשמור על ערייכה ושתתחיל לעבוד בעבודה חדשה (בתקווה לא בתחום האבטחה האזרחית) המעסיק החדש ימשיך אותה. joshua

Shlompy777

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי

כשאני אומר תגמולים, אני מתכוון לימי מחלה והבראה, דמי חופשה, וחגים.

joshh

New member
אההה

אז... מגיע חל ימי הבראה חופשה גם ככה. גם עם עבדת חצי שנה. מגיע לך יחסית לוותק. חגים מגיע עם עבדת לפחות 3 חודשים ומעלה. מחלה מגיע לך בכל מקרה ...גם חלית והיית בחופש.. joshua

למעלה