שאלה לגבי תדירות מוצרי טבעול

שקדון

New member
שאלה לגבי תדירות מוצרי טבעול

שלום, רציתי לבדוק אתכם אם ידוע על נזק או חוסר איזון בתזונה המבוססת על מוצרי טבעול באופן יום יומי, ממוצרים כגון, שניצל "חזה עוף" מהצומח, שניצל תירס וכו'. האם אפשר לאכול כל יום שני שניצלים כאלה ללא חשש? תודה.
 

eaz1514

New member
לפי נסיון אישי מוצרי טבעול 4 פעמים

בשבוע שאכלתי תטעמי נוחות הורידו לי את ה-TOTAL PROTEIN שזה כמות החלבון הכולל מתחת לנורמה. בהמלצת הדיאטנית הורדתי את מוצרי הטבעול לפעם-פעמיים בשבוע אם אין ברירה , כשהעדפה לאכול דגים, עוף, הודו, קטניות + דגנים ולהוסיף 2 חלבוני ביצה (הלבן) ליום כדי לחזור לערכים תקינים.
 

שקדון

New member
תודה על התגובה ../images/Emo39.gif וחידוד השאלה

הכוונה להפחית כמובן את כמויות האוכל המוכן. הענין הוא מה בעצם לאכול במהלך יום העבודה. האפשרויות מבחינתי הן או להזמין אוכל ממסעדות מוכן ויקר ולא בהכרח טעים, וכנראה גם לא מזין, או דברים שאפשר להביא מהבית. ויוצא מאד נוח לקחת שניצלים מוכנים של טבעול, על בסיס צמחי. השאלה שלי נובעת מחוסר ידע מה ההשפעה של סויה ותחליפי בשר אחרים על הגוף. האם יש ממש בנזק לכאורה שסויה (על ההורמונים שבה) עשויה לגרום? תודה רבה!!
 

eaz1514

New member
רעיונות לארוחות בעבודה

טונה , פסטרמה, סלמון מעושן בכריך או בתוך סלט ירקות, בהנחה שיש לך מיקרו או טוסטר לחמם כל מנה בשרית מוכנה מהבית כמו סטייק עוף, עוף או דג אפויים וכו' מוצרי מאמא עוף - סטייק ושישליק לא השניצלים. לגבי ערך/כמות החלבון במוצרי סויה אני השתמשתי במוצרים ה"לייט" קציצות ירקות וקניקיות - לי זה לא נתן מספיק חלבון ובדיקות הדם הראו את זה. בבדיקה של התפריט הדיאטנית שלי קבעה שהבעיה היא הצריכה הגבוהה של מוצרי סויה/טבעול. אם אפשר לקרוא לזה נזק בריאותי ? עבורי זה כן, זה יצר מחסור בחלבון.
 
למעלה