שאלה לגבי תדר 5G ושתי שאלות לגבי AP.

שאלה לגבי תדר 5G ושתי שאלות לגבי AP.

שלום וברכה.
1. שדרגתי למהירות 40Mb עם נתב d-link של בזק. 2 המחשבים שלי קולטים רק את רשת 2.4G. הבנתי שזה תלוי בכרטיס הרשת. מה המשמעות של 5G ועד כמה היא באמת משפיעה על מהירות/איכות הגלישה?
2. יש לי מאריך טווח שמחובר אלחוטית, ונועד לאפשר גלישה באינטרנט בנקודה מרוחקת - האם לירידה ב50% יש משמעות בגלישת אינטרנט (או רק בהעברת מידע בין המחשבים?)
3. מאריך הטווח תומך ב5G המחשב שמחובר אליו לא. האם זה דורש להגדיר את המאריך דווקא לרשת ה2.4G?

תודה רבה!

cheif

Member
מנהל
תשובות

1. הסבר על נושא תדר 5GHZ יש כאן - http://www.netcheif.com/Articles/5GHZ/5GHZ.htm
2. תלוי מה מהירות החיבור שלך. אם לדוגמא אתה מחובר במהירות 100M, בחיבור אלחוטי של מאריך טווח תקבל לכל היותר סביב 35M לעומת 70M בחיבור ללא מאריך טווח. ההשפעה על העברת ידע מאוד משמעותית.
3. לא. מאירך הטווח ידע להתסר עם התדרים באופן אוטומטי.

תודה, שאלות המשך...

1. קראתי את המאמר (חיפשתי בnetcheif עוד לפני כתיבת השאלה אך משום מה לא מצאתי...), אני מבין שתדר 5G לא 'מהיר' יותר, אלא פנוי יותר.
בהנחה שאני משתמש במחשב נייד+נייח, סלולרי, מאריך טווח שמחובר אליו מחשב נייד. --> משתלם להשקיע בכרטיס רשת שתומך ב5G?

2. ציינתי שהמהירות שלי היא (עד) 40M [ככל הנראה מהירות ריאלית 25M], השאלה שלי היא - כיוון שהנתב עצמו מאפשר העברת מידה מהירה בהרבה ממהירות האינטרנט, וכיוון שהמאריך נועד רק לגלישת אינטרנט (ולא לרשת פנימית), עד כמה משמעותית הירידה במהירות?

תודה.

cheif

Member
מנהל
תשובות - 2

1. כיוון שהטווח של תדר 5GHZ הוא הרבה יותר קטן, אני סבור שהשקעה במתאם מסוג זה לצורך שרשור אלחוטי הוא מיותר.
2. השאלה היא כמה המהירות האפקטיבית של החיבור האלחוטי. אם היא פחות מ-50M (כלומר בשרשור אלחוטי תקבל פחות מ-25M), הערוץ האלחוטי יהיה צוואר הבקבוק ולא חיבור האינטרנט.

rafid1

Active member
מנהל
מעביר/מוריד קובץ ומודד מהירות (=גודל\זמן...)

לפני זה מסתכל על הסטטוס של המתאם . מהירות המכסימום רשומה שם...

למעלה