שאלה לגבי תואר במדעי המחשב

GHSI

New member
שאלה לגבי תואר במדעי המחשב

האם תואר במדעי המחשב סגור רק בפני פריקים של מתמתיקה ומחשבים? אם אין לך רקע מתימטי יהיה לך בלתי אפשרי ללמוד את המקצוע הזה? האם יש תחום בהיי טק שאינו נוגע במתימתיקה ברמות גבוהות? אם ברצוני לעשות את התואר הזה באונ הפתוחה ואין לי ככ חשיבה מתמטית זה אומר שאני לא אצליח? האם ניתן לפתח חשיבה כזו?

ron369

New member
לדעתי זה לא, לא, כן, כנראה שכן

ולפירוט: האם תואר במדעי המחשב סגור רק בפני פריקים של מתמתיקה ומחשבים? לא ממש, תגדיר פריקים. מה, נראה לך שכל תכניתן הוא בהכרח גם מתמטיקאי? אם אין לך רקע מתימטי יהיה לך בלתי אפשרי ללמוד את המקצוע הזה? רקע מתימטי? אתה מתכוון, לא לדעת לחבר ולחסר, או לא לדעת חדו"א? ידע מתמטי בהחלט עוזר, אבל צריכים ללמד אותך באוניברסיטה את הרוב. זה נכון במיוחד למקומות כמו האופ', שבהם הקורסים במתמ' הם (בעיקר) של מתמטיקאים. האם יש תחום בהיי טק שאינו נוגע במתימתיקה ברמות גבוהות? כן, עד כמה שאני יודע, אין קשר משמעותי בין תכניתן למתמטיקה, רוב הזמן. אם ברצוני לעשות את התואר הזה באונ הפתוחה ואין לי ככ חשיבה מתמטית זה אומר שאני לא אצליח? האם ניתן לפתח חשיבה כזו? אני לא בטוח איך לענות על השאלה הזו, אבל יש קורסים שה"מטרה" שלהם היא פחות או יותר ללמד אותך את זה (למשל אינפי).

כמעט אף אחד

לא מגיע ללימודים כאשר ברשותו רקע מתמטי. כמו כן, כמעט אף אחד לא יכול לדעת שאין לו חשיבה מתמטית מבלי שלמד מתמטיקה אמיתית.

Jonatan 44

New member
איך את מגדירה מתמטיקה אמיתית../images/Emo35.gif

כפולות
שברים
חדוא

vinney

Well-known member
התבססות על מפשטים ואקסיומות

ולא על "אבל המורה אמרה ששורש 4 זה 2-".

theguyman

New member
חשיבה לוגית, ודי הרבה.

החשיבה המתמטית נמצאת במרבית המקצועות על גווניה השונים. לפתח אלגוריתם צריך קודם כל חשיבה מסודרת, משום שאלגוריתם היא דרך להגדיר כיצד אני מנסה לפתור בעיה מסויימת. הדרך לפיתוח אלגוריתם היא שילוב של חשיבה שיטתית עם הבלחות של יצירתיות... ובנוסף לכל הצרות צריך בסופו של יום להוכיח את הנכונות שלו בכלים מתמטיים (אינדוקציות למינהן). חוץ מזה שיש קורסים כמו אנליזה נומרית, גרפיקה ממוחשבת שדורשים דברים כמו חדוו"א ואלגברה. הצפנה (אלגברה) וכד'. כדי להגיע לדברים ברמה הגבוהה יותר צריך מתמטיקה. זה לא אומר שאי אפשר להיות תכנת טוב בעיקר בתחום ה-IT בלי ללכת לאוניברסיטה. רק בשביל כך צריך להיות מאוד אוטודידקט... אני לא מכיר אוניברסיטה בארץ שתיתן לך לחמוק מהמתמטיקה ולהתרכז בתוכנה נטו. גם מרבית המכללות לא. אלא אם כן אתה הולך על תואר מיוחד שנתפר במכללה.

gil levi

New member
תשובות.

1. האם תואר במדמ"ח סגור רק בפני פריקים של מתמטיקה ומחשבים? תגדיר פריקים. אני לא הייתי פריק של מתמטיקה/מדמ"ח לפני הלימודים ובינתיים (תחילת שנה ב', רק עכשיו מתחיל את הקורסים ה"אמיתיים" של מדמ"ח) אני מאוד נהנה. אהבתי מאוד מתמטיקה ומדמ"ח בתיכון, אבל לא התעניינתי בהם מעבר לרמה הזאת. 2. אם אין לך רקע תיאורטי יהיה לך בלתי אפשרי ללמוד את המקצוע הזה? אתה צריך להבין שבאונ' לא בונים על זה שיש לך ידע מהבית. לא צריך יותר מידע של תיכון וגם זה די בהגזמה. צריך לדעת קצת נוסחאות של לוגים, טכניקה אלגברית (כיתה ח'-ט'...), לא הרבה יותר מזה. 3. האם יש תחום בהיי טק שאינו נוגע מתמטיקה ברמות גבוהות? אין לי מושג. 4. אם ברצוני לעשות את התואר הזה באו"פ ואין לי כ"כ חשיבה מתמטיקה זה אומר שאני לא אצליח? למה אתה כל כך בטוח שאין לך חשיבה מתמטית? לדעתי אפשר לפתח חשיבה מתמטית וככל שלומדים יותר מתמטיקה, החשיבה המתמטית מן הסתם מתפתחת. בהערת אגב, צורת החשיבה שלי מאוד השתנתה מאז תחילת הלימודים מהבחינה שאני מסתכל על דברים בצורה הרבה יותר לוגית. בהצלחה.

the new L

New member
לגבי סעיף 2 שלך

לא, לא צריך בכלל נוסחאות של לוגים וכו'. הרי גם ככה מוכיחים אותן מחדש בחדו"א (שהרי בתיכון בכלל לא מוכיחים אותן)

gil levi

New member
אל תגזים.

טכניקה אלגברית בסיסית ((2x/(4+y) != x/(2+y) חייבים לדעת וגם אני זוכר שאחד המתרגלים בחדו"א1 אמר לסטודנטים שאת הטכניקות הבסיסיות של גזירה הוא לא מלמד וש"תשלימו" את זה. עוזר גם לדעת מה זה אינדוקציה ולדרג מטריצות. תראה, הנחתי שפותח השרשור למד בתיכון ומשום מה הוא בטוח שהוא צריך ידע מעבר לתיכון אז ניסיתי להרגיע אותו. אני מסכים שאת ה"ידע" הנ"ל ממש ממש לא סיפור להשלים אבל זה כן יעשה את החיים מעט (מאוד) יותר קלים בשבוע-שבועיים הראשונים למי שכבר ראה אותם בתיכון.

the new L

New member
מוזר

את הטכניקות הבסיסיות של גזירה המרצה לא לימד? זה אומר שמעולם לא למדת את ההוכחות של נוסחאות הגזירה? הרי בתיכון לא מלמדים את ההוכחות, אלא פשוט נותנים נוסחאות.

gil levi

New member
כמובן שלימד.

אבל אותו מתרגל לא רצה להתעסק בשיעור עם תרגילים כמו: "גזור את הפונקציה tan(2x)^3 .

ELIELI22

New member
שלום לך ...

אני לא פריק של מחשבים למרות שאני מאד אוהב מחשבים (לפחות חלק מהנושאים). אני לא פריק של מטמטיקה וגם לא היה לי כל כך נחמד בקורסים (שסיימתי לשימחתי) , למרות שאני יכול לאמר שאינפי פתח לי את הראש בצורה שלא האמנתי שיכולה לקורות . אפשר לעשות תואר במדעי המחשב גם בלי להיות פריק לדעתי , אבל זה צורך הרבה משאבים ואנרגיות ומוכנות להשקיע בצורה מטורפת .(לפחות כך זה אצלי). בהצלחה .

למעלה