שאלה לגבי תואר שני באונ' בן גוריון

קרןאור24

New member
שאלה לגבי תואר שני באונ' בן גוריון

שלום לכולם! בשנה הבאה אתחיל את לימודי ההשלמה לתואר שני באונ' בן גוריון בנגב, ויש לי שאלה שלא כל כך ברורה לי. בבן גוריון אין מגמות בתואר שני, אלא הלימודים מתקיימים במגמה כללית המשלבת גם קורסים של טיפול וגם קורסים ניהוליים. לא כל כך ברור לי מה דינה של תוכנית זו מבחינת אפשרויות הקבלה לבתי ספר לפסיכותרפיה לאחר סיום הלימודים. האם העבודה שהמגמה לא מוגדרת "קלינית" יכולה לחסום לי אפשרויות קבלה לפסיכותרפיה? ובכלל, האם מוגדר בחוק שרק עובדים סוציאליים שסיימו מגמה קלינית רשאים לעסוק בפסיכותרפיה, או שמא אין כזאת הגבלה? אשמח לתשובה מוסמכת בעניין, המון תודה
, קרןאור

קרןאור24

New member
תוספת קטנה

אני מודעת לכך שכרגע עדיין אין חוק פסיכותרפיה ולכן אולי לא קיימת ההגבלה שדיברתי עליה, לכן השאלה שלי היא מה מתרחש בפועל בשטח. כלומר, האם מקבלים עובדים סוציאליים שסיימו מגמות לא קליניות בכלל, ובבאר שבע בפרט לבתי ספר לפסיכותרפיה? אגב, אם מישהו יודע מה נוסח חוק הפסיכותרפיה שמונח על שולחן הכנסת, אשמח לשמוע גם איך אמתייחסים לסוגייה זאת שם. שוב תודה, וסליחה על השאלות הארוכות

swguy

New member
היי קרן,

למיטב ידיעתי: 1. ההגדרה של "עובד סוציאלי קליני" אינה קיימת בשום מקום בחוק או בכלל. כרגע היא פרוצה. על פניו מגמות שמתקראות "קליניות" יש רק בבר אילן ובחיפה. המציאות היא שמגמות עם אוריינטציה טיפולית יש גם בי"ם ובת"א, ואין שום קריטריון מוסכם מהי מגמה "קלינית" ומה היא כוללת. אינני מכיר לגמרי את המסלול בב"ג אבל דומני שהוא נהנה מאותה עמימות. 2. בתי ספר לפסיכותרפיה מצהירים על עדיפות לבוגרי תואר שני במסלול "קליני" על פני מסלול אחר, אבל אין מניעה עקרונית להתקבל, ואני אישית מכיר בוגרים של מגמות "לא קליניות" שהתקבלו. כך שזה בהחלט לא יתרון על פני בוגרי מגמות קליניות אבל בשום פנים לא סוגר את הדלתות לשם. 3. העיקר הוא דומני עתם ההכשרה המעשית של השנתיים ובמה תעבדי אח"כ - תנסי לעבוד בתחום בריאות הנפש או סמים בשביל להתנסות בתחומים "טיפוליים" יותר, גם בהכשרה. אם את יכולה לעשות הכשרה בבי"ח או מחלקה פסיכיאטריים או בתחנה לבריאות הנפש זה הכי עדיף. 4. אם תרצי את זה תגיעי לשם, אין סיבה עקרונית להימנע ממסלול ההסבה לתואר שני של ב"ג, הם טובים בדיוק כמו השאר ומוערכים בשדה כמו השאר לכשתסיימי את הלימודים. זוהי בהחלט אפשרות טובה מאוד. לאחריה תוכלי לעבוד גם בשירותים טיפוליים ולצבור ניסיון, שהוא שיקול הרבה יותר חשוב בקבלה לתואר שני מה"שם" של המגמה בתואר השני. בהצלחה!

swguy

New member
זה המסלול החדש של ההסבה

ישירות לתואר שני בע"ס שנפתח בבן גוריון כמו זה הותיק יותר בחיפה.

למעלה