שאלה לגבי תואר שני

dorfaig

New member
שאלה לגבי תואר שני

שלום לכולם,
אני מתחיל ללמוד פסיכולוגיה שנה הבאה במכללה ובתכנון שעשיתי אם אני ארצה להמשיך לתואר שני אני אהיה מעוניין לעשות זאת בפסיכולוגיה קלינית.
למיטב הבנתי מדובר בהתמחות שיחסית קשה להתקבל אליה,הבנתי שהמינימום כדי לנסות להתקבל הוא ציון 90 בתואר הראשון.

השאלה שלי האם זה שלמדתי במכללה ולא באוניברסיטה פוגעת בסיכויים שלי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית לאחת מהאוניברסיטאות.
נשאל את זה ככה,האם כדי לי "לבזבז" את שנת הלימודים הקרובה כדי להעלות את ציון הסכם שלי על מנת להתקבל לאחת מהאוניברסיטאות?

תודה מראש דור.

doughnuts

New member
תראה, זאת שאלה קשה

אי-אפשר לתת תשובה חד-משמעית. מצד אחד, אין הבדל רשמי בתנאי הקבלה כל עוד עשית את כל הקורסים שצריך. מצד שני, תהליך הקבלה אינו שקוף ולכן יכול להיות הבדל בין התאוריה לפרקטיקה. בנוסף, יש לך מתאם - שזאת בחינה שהדרך הכי טובה להתכונן עליה היא ללמוד, במהלך התואר, כמו שצריך סטטיסטיקה, שיטות מחקר, ולקרוא מחקרים מדעיים בפסיכולוגיה. אבל השמועה אומרת שבמכללות יש פחות דגש על התחומים האלה ולכן זה יכול לפגוע באיכות ההכנה שלך. מצד שני, יכול להיות שאתה בחור מבריק שיכול ללמוד לבד ועדיין להצליח.

נ.ב. דעתי האישית - תמיד תשאף לטוב ביותר. וכן, הלימודים באוניברסיטה טובים יותר מאשר במכללה, לפחות בממוצע.

קבלה

מבחינת קבלה לקלינית במכללה, אני לא חושבת שיפגע. מבחינת אונ'- ייתכן שיש השפעה כפי שאמרו קודם, כי היא מתמקדת במחקר, אבל בהחלט עדיין אפשר להתקבל ומתקבלים כל שנה בוגרי מכללות לאונ' השונות. זה מאוד יהיה תלוי בין היתר בניסיון שתצבור עד להגשת המועמדות, בציונים שיהיו לך, ובמתא"ם כמובן.
אם אתה שוקל ללמוד שנה ואז לעבור- אני הייתי מציעה במקום פשוט לשפר פסיכומטרי/בגרויות.

dorfaig

New member
זו בדיוק הדילמה

ההבעיה שלשפר פסיכומטרי ו/או(תלוי באוניברסיטה) בגרויות גם שורף לי את השנה הקרובה וגם את הכיס.
מטרה שלי זה בסופו של דבר להתקבל לאוניברסיטה לתואר השני.
השאלה זה פשוט עד כמה זה שלמדתי במכללה באמת פוגע בסיכויי הקבלה למגמה שנחשבת "יוקרתית" ,די בצדק אפשר להבין שיש העדפה לבוגרי אוניברסיטה.

כנראה שאני "אסתפק" במכללה לתואר הראשון ואני אצטרך פשוט להוציא ציונים ממש גבוהים...בסוף איזה אוניברסיטה תיקח אותי...מקווה.

יש מכללות ויש מכללות

יש מכללות שבהן רמת הלימודים פשוט מבישה - אז גם אם אתה מוציא ציונים טובים, ההכנה למתא"ם היא לא מספיקה, ואני מניחה שגם המעמד שלהן מבחינת קורות חיים בקבלה לתואר שני. והאמת, בצדק.

ויש מכללות (האקדמית ת"א-יפו בראש, אריאל גם, בטח יש עוד) שבהן רמת הלימודים גבוהה, הדרישות מהסטודנטים מאפשרות להם למידה ברמה מתאימה ואז גם המשך הדרך פשוט יותר.

אולי תשקול את האוניברסיטה הפתוחה?

היא בוודאות נחשבת ויש כול מיני אפקי מעבר (אחרי כמה קורסים בהתאם להסכמים בין האוניברסיטאות השונות) אתה יכול להמשיך את הלימודים באוניברסיטה הסגורה, בלי צורך בבגרות או פסיכומטרי (בהתאאם לציונים בקורסים כמובן)
אולי זה עדיף לך? במקום לבזבז זמןוכסף על פסיכו לא יעיל. פשוט לך על אוניברסיטה

dorfaig

New member
אני לא רואה את עצמי מצליח שם

אני גם לא מחשיב את עצמי אוטודידקט אני צריך את המסגרת בשביל להצליח לא רק בשביל לסיים.

למעלה