שאלה לגבי תווים בפסנתר

Harleydude

New member
שאלה לגבי תווים בפסנתר

היי.. היום אני מקבל קלידים, תמיד רציתי ללמוד ועכשיו יש לי את ההזדמנות גם להגשים חלום קטן וגם להרחיב את הידע המוזיקלי שלי. אז הלכתי וקניתי את First grade book Second grade book של רון תומפסון. זה מה שהכי נראה לי במרום (כל השאר נראה ממש ילדותי ויותר מדי פשוט ונראה כאילו ייגמר לי תוך שבוע - אני גיטריסט שיודע תווים ותיאוריה). אז היום בעודי מרפרף בספרים הנ''ל ראיתי שכשקטע רשום לשני ידיים הוא רשום במפתח סול למעלה ובמפתח אחר למטה(פה?), השאלה שלי למה עושים את זה? בתור גיטריסט זה נורא מוזר לי. למה המוח שלי צריך לעבוד ב"שני טראקים" ולתרגם שונה כל שורה? למה לא רושמים את שני התפקידים במפתח סול? נורא מוזר לי הקטע הזה...

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

זה כתוב גם במפתח פה כדי שלא יוסיפו יותר מדי קווי עזר מתחת לחמשה של מפתח סול בכל הכלים של האוקטבות הנמוכות כותבים במפתח פה, גם גיטרה בס וכו' בקלידים יש בערך 7 וחצי אוקטבות(פסנתר) זה בעייתי להכניס את כל האוקטבות על מפתח אחד אז יש חלוקה למפתח סול (בדר"כ יד ימין) ומפתח פה (בדר"כ יד שמאל) ככה אתה גם יודע בדיוק באיזה אוקטבה אתה צריך לנגן כל דבר אתה יודע שהדו האמצעי הוא דו באוקטבה 4, ומשם עולה או יורד (הדו האמצעי יושב בקו עזר אחד מתחת למפתח סול, וקו עזר אחד מעל מפתח פה הוא זה שמחבר בין המפתחות) דרך אגב הספרים של תומפסון מצויינים

Harleydude

New member
וואייי תודה + כמה שאלות נוספות ../images/Emo13.gif

"ככה אתה גם יודע בדיוק באיזה אוקטבה אתה צריך לנגן כל דבר אתה יודע שהדו האמצעי הוא דו באוקטבה 4, ומשם עולה או יורד (הדו האמצעי יושב בקו עזר אחד מתחת למפתח סול, וקו עזר אחד מעל מפתח פה הוא זה שמחבר בין המפתחות)" אשמח אם תסביר אחי, אני פתאום חשבתי שאת מפתח פה אני יכול לדמיין כמפתח דו רק אם להוסיף לו קו למטה ולהוריד קו מלמעלה. עוד שאלה, אז כל העניין אחרי שאני משתלט על זה זה שאני אדע בדיוק באיזה פוזיציה לנגן?

Harleydude

New member
עכשיו שהתעוררתי קצת

כל ההודעה שלך פשוט נפלה לי כמו אסימון והבנתי הכל בבהירות מוחלטת. חוץ מהשורה - "(הדו האמצעי יושב בקו עזר אחד מתחת למפתח סול, וקו עזר אחד מעל מפתח פה הוא זה שמחבר בין המפתחות)" והרגעת אותי לגמרי לגבי הספרים, הייתה לי הרבה התלבטות בחנות וחיפשתי הרבה עד שראיתי אותם בכלל, עד שראיתי אותם כל דבר נראה לי יותר מדי ילדותי, מצוייר ופשוט ולא רציני.

Molchansky

New member
אמממ..

רוב החוברות באמת דביליות, גם מבחינת הקטעי לימוד שבהן תנסה גם להשיג את מיקרוקוסמוס ווליום 1 של בארטוק זה חוברת עם כל מיני קטעים בדרגת קושי עולה, מאוד כייף, בהתחלה פשוט תנגן את זה לאט ואח"כ עם המטרונום יש גם את הנון שזה תירגול להשוואת הידיים (השוואה מבחינת עוצמה וטכניקה), אבל את החוברת הזאת אני ממליץ ללמוד עם מישהו שיש לו טכניקה טובה, אחרת אפשר לעשות שגיאות שיהפכו להרגל ויפריעו אח"כ לגבי המשפט שלא היה ברור, בקלידים יש את הדו האמצעי, בדר"כ זה הדו שיושבים מולו מבחינת אוקטבות יש לכל אוקטבה מספר (זה עוזר להבדיל ביניהן, אבל לא ממש משתמשים בזה, לעיתים רחוקות, בדר"כ פשוט משתמשים במפתח הנחוץ) אז הדו שיושבים מולו הוא דו באוקטבה הרביעית, והוא גם מופיע בתווים בקו אחד מתחת לחמש שורות במפתח סול קו שמוסיפים מתחת לקו הכי תחתון במפתח סול ואותו הדו הוא גם בקו אחד שמוסיפים מעל הקו האחרון במפתח פה

Molchansky

New member
אין בעד מה../images/Emo9.gif

ואני בטוח שתהנה מכל שנייה אני אשמח אם תשתף תוך כדי, איך זה הולך וכו'
כאן או במסר אם בא לך

jazzistco

New member
אמממ.... האם הספרים האלה

ממש עוזרים לך לפתח קריאת תוים בכל הסולמות? הם כוללים אצבועים?

Harleydude

New member
המממ

לגבי קריאת תווים בכל הסולמות עדיין מוקדם לדבר כי רק יצא לי לרפרף בספר ואת הקלידים קיבלתי לפני כשעה (אני בדיוק מעשן את הסיגריה שאחרי ההיי של החיבור קלידים וחירבושים חסרי כל כיוון עליהם). אז לאיזה רמות בדיוק מגיעים הספרים אני לא יודע אבל הם נראים טוב ומוח אמר שזה ספרים טובים אז זה בטוח ספרים טובים
ואצבועים לפי מה שראיתי הם כוללים

Molchansky

New member
מזל טוב לקלידים../images/Emo13.gif

הספר עובר על סולמות ופוזיציות, מסביר על איצבועים וטכניקות שונות כמו לגטו, סטקטו וכו' הוא מאוד מפורט, (זה הספר הירוק נכון?)

Harleydude

New member
והקלידים ממש אחלה ../images/Emo13.gif

חברה בשם ToneBank מכיר? יש 5 אוקטבות וים אפשרויות למיניהן, אני בדיוק מנסה לבדוק אם יש פה איזה זיכרון קצרצר להקלטת דברים בשביל להקליט מקצבים ולנגן איתם על הגיטרה. ד''א דו אמצעי, אמרת שזה פוזיציה רביעית, אתה סופר מהתו הכי נמוך נכון?

Molchansky

New member
לא יצא לי להכיר

אבל אני לא ממש מכיר מקלדות וחברות של מקלדות אם אני לא טועה זה אמור גם להיות במקלדת שלך הדו שנמצא במרכז ואם אני זוכר נכון מגיטרה זה הדו שנמצא במיתר 5 שריג 3 לא בטוח שזה נחשב פוזיציה רביעית, אבל דו באוקטבה 4

למעלה