שאלה לגבי תושבות קבע

DrumAce

New member
שאלה לגבי תושבות קבע

שלום, רציתי לדעת במידה ואני משיג permanent residence דרך מסלול skilled worker באמצעות arranged employment, האם קבלת הPR היא מיידית (כלומר ברגע שיש לי אישור להתחיל לעבוד אני מקבל את הPR) או שיש תקופה זמנית שבה יש אישור עבודה אבל עדיין לא קיבלתי את הPR? מה קורה במידה ואני מפוטר - אם יש בידיי PR האם הוא נשלל ממני? במידה ויש תקופה זמנית בה עדיין לא קיבלתי את הPR ואני כבר עובד, אם אני מפוטר האם זה עוצר את התהליך ועלי לחזור ארצה?

זה תלוי באיזה מסלול אתה הולך וכמה דחוף לך

להגיע. במסלול LMO אתה כול להגיע לקנדה על רישיון עבודה תוך זמן קצר מאד (שבוע אחרי שיש LMO ), ואם אתה מקבל מכתב העסקה קבוע, אתה יכול לבקש PR . לכל אורך הבקשה, אתה צריך להיות מועסק, ואם מפטרים אותך התהליך נפסק. בתהליך השני AEO אתה מקבל הצעת עבודה מאושרת מגיש בקשה ל PR ומחכה בארץ חצי שנה עד שנה שהתהליך יסתיים ורק אחרי שיש לך את ה PR אתה עובר, אחרי שקיבלת PR גם אם המעביד פיטר אותך, אתה כבר תושב קנדי ואין שום בעיה. רק שאם הבקשה של המעסיק לא אמיתית, והוא לא מתכוון בכלל להעסיק אותך, אלא רק לעזור לך לקבל PR זה נחשב להונאת הגירה שהיא עבירה פלילית.

DrumAce

New member
שאלה נוספת...

תודה רבה על התשובה המהירה. נניח שאני מגיע במסלול LMO ואני מפוטר כאשר עדיין אין בידי PR, האם רשיון העבודה נשלל או שביכולתי לחפש מעביד חדש ואם כן מה פרק הזמן שבו עלי למצוא עבודה חדשה? האם במקרה כזה תהליך הPR יכול להמשך? תודה.

אם פוטרת, תהליך ה PR לא יכול להימשך

כפי שהיה כי ה LMO שעליו התהליך התבסס, ומכתב ההעסקה הקבועה שחייב לבוא בעיקבותיו, לא תקפים יותר. לא תגורש מקנדה, אבל לא תוכל לעבוד עד שתמצא מעסיק שזכאי לתמוך בבקשת רישיון עבודה חדש, וזה לא פשוט ונדיר. לא תוכל להאריך את השהייה, מעבר לרישיון הקיים. העניין רגיש, אם מדובר בחשש סביר שתפוטר, אני הייתי מציע ללכת אל תהליך AEO, ולא ל LMO . לא עוקרים משפחה מישראל בתהליך של רישיון עבודה בתקווה לקבל בעתיד PR על סמך העסקה קבועה של המעסיקת כשאין מאחורי העניין עבודה אמיתית ומחוייבות מוסרית רבה של שני הצדדים לתקופה של לפחות שנה עד שייסתיים התהליך. אם המעסיק לא ממש מעוניין בך, לא הייתי מסתכן. אם הוא כן מעוניין LMO זו דרך מצויינת להגיע לקנדה מהר ובטוח.

DrumAce

New member
המשך...

שוב תודה
החשש שלי הוא לא מפני פיטורין אלא בעיקר מאחר ומדובר בחברת סטארט-אפ שכן תמיד קיים החשש שהחברה תקרוס (במקרה הספציפי הזה מדובר בחברה שנמצאת ממש בשלביה הראשוניים). ברור שגם אני מעדיף את תהליך הAEO ומוכן לחכות את הזמן הנדרש לכך אולם הרגשתי היא שבתחום שלי, חברות שזקוקות לכוח אדם כרגע יפעילו לחץ לביצוע התהליך המהיר ולא ישמחו להתחייב לתהליך שיכול לקחת מספר חודשים עד שנה - מכאן הדילמה הקשה.

אם מדובר בהצעת עבודה אמיתית

גם אם מדובר בסטארט אפ, אם הם מגייסים עובדים, אני מניח שהם גייסו מספיק כסף לתפעול עד לבניית מוצר או קונספט. הסיכון הוא זהה לסיכון בעבודה בסטארט אפ ישראלי בארץ. אתה תגיע ברישיון עבודה, מתכנתים לא זקוקים ל LMO, אתה צריך התחייבות מהם לתת לך אחרי חודש חודשיים מכתב שמאשר שהם מעוניינים בך לתקופה לא מוגדרת בזמן כעובד רגיל. המכתב הזה ייאפשר לקבל PR תוך כ 3 חודשים. אחר כך אתה כבר לא צריך אותם. יש כאן מחסור במתכנתים ואם אתה טוב תמצא עבודה בקלות. אם הם יתמוטטו ב 3 חודשים הראשונים, הסיכון שלך זהה לזה שהיית לוקח בהחלטה לעבוד בסארט אפ בישראל.

למעלה