שאלה לגבי תזונת תינוקות ללא חלב

ochenta

New member
שאלה לגבי תזונת תינוקות ללא חלב

שלום, זו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן ואני מקווה שזו הכתובת הנכונה לשאלה שלי (-: הבן שלי רגיש למוצרי חלב ואני מחפשת פתרונות יצירתיים לתת לו חלבון, פרט להנקה (הוא כבר בן שנה). הוא לא אוהב ביצים אם הן לא "מוחבאות". אבל כמה אני כבר יכולה להכין קציצות ולביבות... האם יש, אולי, מתכון לדייסה עם רכיב חלבוני שאינו חלב, ושיהיה גם טעים וגם לא מסובך מדי להכנה? כי דייסה על בסיס מים זה לא טעים )-: האם אפשר לערבב ביצה בתוך דייסה איכשהו? או שאולי אני סתם נלחצת והחלבון שבהנקה (3 ארוחות ביום) ובארוחה העיקרית שלו מספיק, ולא נורא אם בארוחת הבוקר והערב החלבונים הם לא מרכיב כל כך משמעותי? אשמח לרעיונות!
 

d a p h n a

New member
אני לא מומחית

אבל אני חושבת שאם הוא מניק במהלך היום אז יש סבירות טובה שהוא מקבל מספיק חלבון. אפשר אולי להתייעץ עם רופא בנושא? בכל מקרה: מבחינת הטעם בדייסה, אפשר לנסות מוצרים כמו חלב אורז (בשביל הטעם). הוא לא מכיל כמעט חלבון, אבל מבחינת הטעם הוא עושה את העבודה לא רע בכלל (מכירה משפחה שלמה של ילדים שגדלו על חלב אורז, וגם אלה מהם שלא רגישים לחלב מעדיפים אותו על חלב רגיל). אני לא בטוחה מה בדיוק ילדים בני שנה אוכלים, אבל האם הוא אוכל דברים כמו מחיות של ירקות או פירה? אם כן, אפשר בהחלט לערבב לתוכם ביצה. זה אפילו מעשיר מאוד את הטעם שלהם (אני לעיתים קרובות מערבבת לעצמי ביצה לתוך הפירה). בנוסף, קטניות הן מקור טוב ולא חלבי לחלבון. אולי אפשר להשתמש בעדשים אדומים כמקור לחלבון? אני מציעה דווקא את האדומים בגלל שהם מאוד מתרככים ואפשר למעוך אותם לתוך מאכלים אחרים או לערבב אותם עם אורז והם לא מאוד דומיננטיים בטעם.
 

ochenta

New member
תודה!

הוא לא אוכל דברים מרוסקים, אבל אוטוטו הוא יהיה מסוגל לתפוס ביד ולאכול גם דברים קטנים כמו עדשים ואז זה בהחלט רעיון מצוין.
 
שעועית אזוקי

היפנים משתמשים בה לקינוחים ומתוקים שונים - בטח אפשר לאלתר ממנה סוג של דיסה/ארוחת ערב - מתבשלת בקלות
 
למעלה