שאלה לגבי תחילת הליכה של היפוטונית

יעליתה1

New member
שאלה לגבי תחילת הליכה של היפוטונית

בתי בת שנה ושלושה חודשים, היפוטונית. לפני כשבועיים התחילה ללכת מסביב לשולחן בסלון. היום היא תפסה כסא שיש בבית והתקדמה איתו בערך שלושה מטרים - לאחר טיפולים וזמנים קשים זה היה מאוד מרגש. לאחר שראיתי את זה אני מתה לקנות לה הליכון (עם גלגלים, כזה שהיא אוחזת בו ויכולה להתקדם) - אבל הבנתי הסכמה כיום שהדבר לא מומלץ. האם אכן מדובר במשהו לא מומלץ? האם יש משהו חלופי? כיצד אוכל לקדם אותה עוד? תודה רבה

יעליתה שלום

ראשית שמחה בשמחתך. באמת מרגש לראות סוף סוף תוצאות. גרירת כסא היא שלב מוכר ונהדר בדרך להליכה. הכסא כבד ואין לו גלגלים ולכן הפעוט שולט בו. יכול לעצור אותו וצריך לדחוף אותו ולא להיגרר אחריו. ההליכונים המסוכנים ביותר הם אילו שמושיבים בתוכם את הילד ואותם אני ממליצה לא לרכוש בשום פנים ואופן. לגבי ההליכונים עם הגלגלים: אני באופן אישי ממליצה להימנע מהם ולהעדיף דחיפת כסא מהסיבות שציינתי וגם מעבר בין רהיטים קרובים מאד ( מרחק צעד או שניים). מכיוון שאתם מטופלים אני מציעה להתייעץ עם הסמכות הטיפולית שלכם שבוודאי מכירה את ביתך ואת צרכיה טוב יותר ממני. בכל מקרה הבת שלך בת שנה ושלושה חודשים כך שלא הייתי מאיצה בה להתחיל ללכת אלא מעדיפה לאפשר לה ללמוד בקצב הנכון בשבילה את עניין ההליכה. ( הרי בסוף היא תלך נכון?)

יעליתה1

New member
ענת- אל תצחקי עלי אבל...

תודה על תגובתך. אל תצחקי עלי אבל אנחנו גרים בבניין רב קומות עם קירות דקים והשכנים מלמטה ומהצדדים ממש מקטרים בכל פעם בה הקטנה מזיזה את הכסא. יש יחסי שכנות טובים וחבל לי להיכנס לחיכוכים איתם. הסברתי את המצב אבל הם ממש מתענים. (אתמול השכן הביא לי מדבקות להדביק לרגלי הכסא אבל זה לא מונע את הרעש). בקיצור - אני צריכה למצוא חלופה. כרגע הפיזיותרפיסטית לא מטפלת בנו כי לדבריה הילדה מתקדמת מאוד יפה ואנחנו בהפסקה. בכל מקרה אשמח לקבל את דעתך. וחוץ מזה אני חותמת על זה שמה שהביא לקפיצה שלה זה לא פיזיותרפיה ולא כלום אלא מדרגות של ג'ימבורי שקניתי הביתה - שקידמו אותה בצורה בלתי רגילה משתי בחינות. אם מעניין אותך אפרט כיצד. תודה רבה

לא צוחקת בכלל

ואני גם בעד שכנות טובה ונשמע שבאמת יש יחסים טובים בינכם לבין השכנים. אני לא בטוחה שההליכון יגרום לכך שביתך לא תתפתה לגרור כיסא . לגבי הכסא תצטרכי להסביר לביתך שאסור ולהרחיקה. תוכלי לומר שזה מרעיש ולצביע על האוזן להראות שהרעש מפריע באוזניים. אם את ממש מתעקשת על הליכון נסי את ההכי כבד שאת מוצאת אבל באופן אישי אני ממליצה על למידת הליכה ללא הליכון כך יותר נכון בעיני כדי ללמוד העברות משקל לכל הכיוונים ולא רק הישענות קדימה. אשמח מאד לשמוע על נושא המדרגות .

הסבר

ללימוד הליכה אני ממליצה ללא הליכון. ממליצה על הליכה בין רהיטים ובעזרתם והמשך זחילה במרחב פתוח שאין בו תמיכה. אם הילד רוצה לשחק במשחק "תנו לי ידיים ותוליכו אותי" זה בסדר גמור אבל אין שום צורך לעשות "אימוני הליכה" בסגנון זה. לילד שכבר יודע ללכת ולשלוט ביציבה שלו זה נחמד מאד לשחק בצעצוע שניתן לדחוף או לגרור ( עגלה/בימבה/ הליכון או צעצוע אחר)

TaraSky

New member
במקרה שלנו

הבן שלי התחיל לראשונה ללכת בגיל 11 חודש, יום אחרי שגרר כסא אצל הורי דבר שנמנעתי ממנו כדי לו לפגוע ביכולת שלו ללכת עצמאית. אבל כנראה זה מה שנתן לו את האומץ לנסות ללכת.

יעליתה1

New member
מדרגות הג'ימבורי

העזרה שלהן באה לידי ביטוי בכמה מישורים- קודם כל מבחינת היעמדות - יש במדרגות שלושה שלבים וזה איפשר לקטנה להיעמד בהתחלה על השלב הנמוך (היא נעמדת מהצד של המדרגות) תוך השענת החזה. המדרגה השניה כבר יותר גבוהה והשלישית עוד יותר וכך זה מתרגל עמידות שונות. בנוסף - היא פשוט נעמדה בשלב הכי נמוך תוך השענת החזה ואז התחילה ללכת לצידן של המדרגות תוך התמיכה שלהן - ובכל פעם נאלצה להתרומם קצת (בהתאם לגובה המדרגות) והכי -הכי הטיפוס על המדרגות תוך זחילה על שש להערכתי מאוד חיזק את הזרועות שלה שהיו מאוד חזקות- כך גם הירידה. היא יורדת על הבטן למטה וחייבת לבלום את עצמה עם הידיים כדי לא לחטוף זבנג. לאחר תרגול של שבוע על המדרגות היא שכללה מאוד את זחילת על שש שלה מעבר לזה הצמדנו אותן לספה וזה מאפשר לה לטפס בכיף לספה וגם לרדת ממנה- ולמרות שהיה מאוד יקר שווה כל שקל. בזמנו סיפרתי כאן על כך שאנחנו מפזרים בבית חבילות חיתולים בתור מכשול - ואני זוכרת שכתבת לי שזה אחלה רעיון. אבל המדרגות כ"כ יותר אפקטיביות!!

תודה יעליתה

מאד יפה לראות את המעקב שלך אחרי התפתחות ביתך ואת התובנות שלך. באמת אחרי שכתבתי לך שאני מתלהבת מרעיון חבילות הטיטולים ביקשתי מכמה אימהות לנסות וגם הן אמרו שזה לא להיט גדול.

למעלה