שאלה לגבי תחילת טיפול פוריות בזריקות...

נעמה808

New member
שאלה לגבי תחילת טיפול פוריות בזריקות...

שלום...אני חדשה כאן :)
מתחילה היום טיפול פוריות ראשון שלי בהזרעה.
יש לי בבית ילד חמוד מתוק ובריא.
היום אני מתחילה את הזריקה הראשונה ורציתי לדעת מספר דברים:
אני ממש ממש מפחדת מהזריקות ולכן אין מצב בשום פנים ואופן שאזריק לעצמי,
וכאמור אני מתכוונת ללכת למוקד אחיות יום יום בשביל הזריקה. אין לי בעיה עם זה וזה לא מטריד אותי.
השאלה אם זה מקובל, האם גם אתן הלכתן יום יום לאחות לזריקה? אני לא עושה צחוק מעצמי...?
ודבר שני, האם הזריקה עצמה באותו רגע כואבת? ומה אני בדיוק אמורה להרגיש כבר אחרי הזריקה הראשונה מבחינת תופעות הלוואי,
אני יודעת שזה אינדוודואלי, אבל בכל זאת.
ועוד משהו לגבי בעלי...הוא היה חולה בימים האחרונים, היו לו כמה ימי חום וכאבי ראש,,,,סוג של שפעת עם דלקת אזניים גם והוא מקבל
תרופת אנטיביוטיקה וטיפות אזניים...הוא אמור היום או מחר לסיים את כל התרופות. ואני שואלת האם מחלת חום של הבעל פלוס אנטיביוטיקה
שהוא קיבל, יכולה להרוס את איכות הזרעים לחודש של הטיפול הזה? האם הסיכוי החודש הזה שהטיפול יצליח, הוא בהכרח נמוך בגלל זה? זה נכון?
אני ממש מודאגת מזה...כי אני יודעת שזרע מתחדש כל שלושה חודשים...אז נראה לי שאנחנו מתחילים לא טוב...נכון?

אודה לתשובתכן כמה שיותר מהר. אני בלחץ ובחרדה :))) אפילו שאני מחייכת....

נתנאלה2

New member
חייכת אותי, הנה תשובות

לגבי הזרקה לבד, זה כל כך פשוט , שזה ממש מצחיק,
גם הרבה יותר קל להזריק לבד מאשר שמישהו אחר מזריק,
אם תרצי את מוזמנת לבוא אלי (אני בפ"ת) מוכנה ללמדך להזריק, ותוך כדי להזריק לשוא, כבר עשיתי זאת לא מעט

לגבי הזרע,הזרע מתחדש כל כ שלושה חודשים לפיכך רק בעוד 3 חודשים תורגש המחלה, עד אז, נקווה יהיה הריון .
בהצלחה!

נעמה808

New member
אני מראשון ולא ניידת :)

בינתיים התחלתי הזריקות אצל האחות וזה לא נורא...
נראה מתי אתייאש...תודה רבה!!! מעריכה מאוד.
&nbsp
ואגב...זה לא אומר שמייד מהמחלה למשך שלושה חודשים הזרעים כבר לא משהו? או כמו שאת אומרת בעצם?

פאשון

New member
גם אותי שעשעת:)

קודם כל המון המון בהצלחה!!!!
לגבי הזריקות - לדעתי הרבה פחות כואב ומפחיד להזריק לבד. בהריון הקודם הייתי צריכה להזריק קלקסן מהביוץ (לא הורמונים אלא דילול דם. זריקה דיי כואבת בהתחלה). היה לי ממש מפחיד. בהתחלה הלכתי לאחות שתזריק לי. הבנתי מהר מאוד שזה עול ובקשתי שתלמד אותי להזריק לבד. הגעתי כשאין לחץ והגעתי לאחות שאני יודעת שהיא מקסימה. אז נכון שבפעם הראשונה כמעט התעלפתי כי אני מתה מפחד ממחטים (מאלה שהיו צריכות לשכב בזמן בדיקת דם בעבר). בפעם השניה הייתי יותר רגועה ובפעם השלישית זה כבר זרם.
הכוונה שלי היא שזה מפחיד בהתחלה אבל זורם. אגב, הזרידה היחידה שאני לא מצליחה להזריק לבד היא האוביטרל (תהרגי אותי למה. אין לי הסבר רציונלי) אז אחות מזריקה לי.
אם תלכי כל יום לאחות את תראי שעם הזמן זה יטריד אותך. צריך להיות במרפאה בין 4-6 ואל תשכחי שיש לך ילד בבית. זה בדיוק הזמן איכות עם הקטנטנים והתכוננות לארוחת ערב ושינה...
לי הטיפול עשה קצת מצב רוח עצבני. שמעתי גם על בנות עם כאבים טיפה בחזה, כאבי בטן/ראש. אבל שוב, זה אינדיבידואלי. יש בנות שאין להן כלום.
לגבי בעלך, לפי דעתי הלא מקצועית, המחלה לא משפיעה באופן משמעותי על הזרעים בעיקר אם עושים הזרעה. הרי יש מליונים בכל פעם....
אני כן רוצה לומר לגבי הלחץ - טיפולים זה זמן לחוץ עם או בלי מחלה של הלחץ וזה מעבר ללחץ של להזריק לבד. אני חושבת שכדאי לדבר עם מישהו אם זה פוגע ביום-יום. אני הולכת לדיקור וזה ממש עוזר לי.
שיהיה בהצלחה!!!!
נ.ב. אני מאיזור חיפה ואם תרצי אני יכולה לעזור לך גם ללמוד לבד:)

נעמה808

New member
איזו מקסימה את :)

תודה על התשובה המפורטת.
בינתיים התחלתי הזריקות אצל האחות ונראה בסדר...נראה מתי אתייאש. וארצה ללמוד לבד להזריק. האמת שהזריקות לא כואבות בכלל שזה הפתיע אותי לגמרי. קצת סובלת לפעמים מכאבי ראש כמו שכתבת ובחילה קטנה אבל לא משהו רציני בכלל...היום זה יהיה היום החמישי של הזריקות. אני מזריקה 75 אמפולות של מונופואור... מכירה?
אני מראשון אגב...אז אנחנו די רחוקות :) אבל תודה רבה. ואני מאוד מקווה לגבי בעלי שלפחות "בצד" שלו יהיה בסדר. גם אני ניסיתי לפני קצת דיקור ועכשיו אני עושה דמיון מודרך. מקווה בשבילנו ובשביל כל הבנות כאן לבשורות הכי טובות שבעולם.

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
לגבי שאלותיך:
1. לגבי הזריקות לדעתי זה תלוי מאד במה את מזריקה, חלק מהן זה פשוט מאד להזריק כמו שכתבה לך נתנאלה, זריקה קטנה לבטן ושתשאלי את עצמך בסופה אם עשית את זה נכון כי לא תרגישי כלום. ויש כאלה שהן יותר מורכבות, שכשמזריקים לבטן נוצר גירוי ולכן עדיף להזריק לישבן, שזה פחות פשוט. לכן זה נורא י מה הפרוטוקול שקיבלת.
2. לגבי זרע, לעניות דעתי זה בהחלט משפיע לרעה, חום דופק את הזרעים בכל שלבי התהליך ורק בעוד 3 חודשים יושלם הווצרותו של זרע חדש שלא חווה את החום. לכן בהחלט יתכן שבשלושת החודשים הקרובים הזרע יהיה מועט ובאיכות לא טובה.
&nbsp
בהצלחה

נעמה808

New member
וואו....אני מודאגת...

אז זה אומר שבעצם הסיבוב הזה של הטיפול הוא מיותר...ובעצם נידון לכישלון,
או שזה לא בהכרח? אפילו שעושים השבחה של הזרע?
התחלתי הטיפול ביום רביעי, שזה יוצא לפני ארבעה ימים. 75 אמפולות של מונופואור בהזרקה לבטן....
&nbsp
אין תקווה? :))

anguly

New member
זה אומר שמחלת חום פוגעת

היא לרוב לא הופכת את הזרע לעקר, אז כן זה פחות טוב, אבל לא אבוד.
בהצלחה

למעלה