שאלה לגבי תחליף כשר לבשר שייטל

michalgad

Active member
ניסיתי לברר אצל הקצב הכשר שלנו אם יש לו שייטל ( שבאנגלית ראיתי שנקרא round steak והוא אמר שלא מכיר וחושב שזה חלק לא כשר. האם זה נכון? אם מתכון מציין שייטל , במה הייתם מחליפים?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ניסיתי לברר אצל הקצב הכשר שלנו אם יש לו שייטל ( שבאנגלית ראיתי שנקרא round steak והוא אמר שלא מכיר וחושב שזה חלק לא כשר. האם זה נכון? אם מתכון מציין שייטל , במה הייתם מחליפים?
לא, זה לא נכון, בשנים האחרונות משווקים בארץ שייטל כשר.

מאידך יתכן וזה חלק שצריך לעבור ניקור ולכן אין אצל הקצב שלך.

 
ניסיתי לברר אצל הקצב הכשר שלנו אם יש לו שייטל ( שבאנגלית ראיתי שנקרא round steak והוא אמר שלא מכיר וחושב שזה חלק לא כשר. האם זה נכון? אם מתכון מציין שייטל , במה הייתם מחליפים?
בישראל יש שייטל מתוצרת אדום אדום. לא ראיתי מיובא. נתח יקר יחסית. לדעתי יש לו הכשר של הרבנות אך לא ראיתי בכשרות יותר מהודרת. גם לדעתי הדבר נובע מכך שהוא מהחלק האחורי של הפרה, מהאחוריים/הישבן. חלק מאד רך יחסית, אצלי הכי אוהבים שאני מכינה ממנו שניצלים ממש מושלמים, וכמו שאחרים כתבו כאן - מתאים מאד גם לסטייקים, הקפצה וכל מנה אחרת של בישול מהיר יחסית. באופן מסורתי, יש מי שיחליף אותו בסינטה (שאני אישית פחות אוהבת), באנטריקוט (שיותר שמן ממנו) או בפילה שלפחות בישראל הוא יקר להחריד.
 

michalgad

Active member
אני חושבת שזה גם נתח אחורי שעובר ניקור ושלא נמכר אצלינו
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ועדיין זה לא חלק אחורי למרות שהוא נמצא דרומית לקו המשווה של גוף הפרה :-D

בכל מקרה לצורך הדיון חלקים אחוריים הכוונה לחלקים הנמצאים בחלק הגוף המצריך ניקור והסינטה לא שם.
 
למעלה