שאלה לגבי תחנת HF ניידת

oded73

New member
שאלה לגבי תחנת HF ניידת

בימים אלה אני מחדש את פעילותי אחרי שנים בהן לא הייתי פעיל. לצורך חידוש הרישיון, יברתי עם מרים שטסל ממשרד התקשורת והתבקשתי להעביר טפסים מתאימים, בהם נדרש בין היתר לציין את מיקום התחנה. בכוונתי להשתמש במקמ"ש בעיקר מהרכב וכשהוא לא ברכב להפעיל אותו מהבית. האם לדעתכם עלי לציין כי מקום ההפעלה של המקמ"ש יהיה מהרכב או לציין רק את הכתובת הקבועה ? תודה, עודד 4X6AV

4Z7DHD

New member
נייד

אני חושב שאין ספק בכלל שאתה צריך לציין את כתובת הבית. אף אחד לא ירוץ אחרי האוטו שלך כדי לבדוק אם אתה עומד בתנאים. לא שרצים אחרינו בבית, אבל זו אופרה אחרת. בבית יש סיכוי שאיזה שכן צר עין יחליט שאתה מפריע לכל מיני עניינים, ולכן כדאי שיהיה לך רשיון עם כתובת המגורים.

oded73

New member
תחנת HF ניידת

תודה על התשובה המהירה. האם עצם הוספת המילה MOBILE אחרי אות הקריאה במהלך תקשורת, לא מחייבת אישור כלשהו ? שוב תודה, עודד 4X6AV

4Z7DHD

New member
נייד

זה כל הרעיון. יש לך כתובת קבועה לתחנה, והציון MOBILE הוא שאתה נייד. אין כמובן צורך בשום אישור של אף אחד. המטרה של ציון זה, אם הבנתי נכון - היא שאתה לא בתחנה קבועה ולכן יש סיכוי סביר שהקשר לא יהיה באיכות הרגילה, ובן השיח יהיה סבלני יותר

4z5pj

New member
HF נייד

אתה חייב לציין את כתובתך ככתובת התחנה וזה גם מופיע על הרשיון. רק כדרך אגב MOBILE הם תחנות מבוקשות ב HF. בהצלחה ו 73 אלי 4Z5PJ

4Z7DHD

New member
נייד

מיודעינו פאפ פרדי, מייסד הפורום, הגדיר את זה ציורי וקולע - הקונץ הוא להגיע לאיי שקשוקה עם טרנזיטור מהג'נק ושני חוטים. תחנה קבועה עם אנטנה ושאר פירוטכניקה זה טוב, אבל לא מספיק. זו גם הסיבה ל"מבוקשות" - זה קורה לעתים לא מזומנות וקבועות. מה גם שתדרי העבודה הם כאלה שאנטנה סבירה עבורם היא לא אנטנה קטנה ופשוטה - והא לך מתי מעט משוגעים, שכולם רוצים לתפוס......................

4Z7DHD

New member
מייסד הפורום

......אני בוש ונכלם עד לשורשי שערתי הבודדת על הטעות הפטאלית והרת האסון , בהתבטאותי הלא אחראית והפזיזה. מקווה שמישוה שם במרתפי השבל'ק לא רשם את שמי באיזו רשימת חיסול עלומה, וליתר בטחון אבדוק בכל בקר אם לא הצמידו לי לדלת לחמניה ממולכדת באריזת שוקו שהתחפשה לחתולה בלתי חשודה לחלוטין. ואם כבר דנים בפורום אז המייסד הלגיטימי, שאיני מזלזל חלילה בזכויותיו, הביא את הארגומנט האולטימטיבי למה כדאי שנישאר ב"תפוז" - הממשק הנאה. נדמה לי ששתיקתו הרועמת של פאפא מעידה כאלף מילים על דעתו. עברית קלה מר עוז - תעזוב אותך מדקויות - קח את המהות ולא את הדיוק ההיסטורי שלא ממש רלוונטי.

4Z7DHD

New member
מורס

כמו שכבר אמרתי - הרבה יותר קל לעמוד ב - 5 מילים מורס מאשר בבחינה המעשית, שאפילו בוחנים עדיין אין לה אני מקווה לעבור אותה בפסח, וליהיות בין הראשונים לעבוד עם YAMBIC PADDLE דרך אגב - רציתי לצרף קובץ תמונה - אבל אנשי תפוז החביבים חסמו את העניין ועל אף האמור לעיל - גם דרגה ב' לא תעשה ממני פודל...............

4Z7DHD

New member
מורס

אתה בסדר - זה אני שכותב לא ממש ברור לא חושב שהיה עוד מישהו שהלך להבחן עם מפתח כזה. אתה גם צודק שהמורס הולך ונעלם, אבל בהתחשב באלטרנטיבה - כדאי להתאמן ולעבור 5 מילים מורס ולקבל אות קריאה מלא של דרגה ב' , בלי הפטנטים של משרד הפנים - יהודי, אבל עם מספר זהות מיוחד......

למעלה