ויחס לשאר מרכיבים.
כדי להפוך לקט קפוא למרק עם טעם ותחושת נפח צריך להוסיף ולערבב כל מני רכיבים. לדעתי שורשים מגוררים אולי אפילו שליש כוס עדשים כתומים שמתבשלים מהר או רבע כוס קוואקר שיעבו ויאחדו את הטעמים+ תיבול וצמחי תבלין יעשו את העבודה
לגרר ג'ינג'ר טרי לתוך המרק, לגרר כורכום טרי, להוסיף עשב לימון ולהוציא אותו לפני האכילה
להוסיף רוטב סויה וכמה טיפות שמן שומשום ובצל ירוק קצוץ דק לפני ההגשה
או עשבי תיבול כפי שנכתב, או שורש פיטרוזיליה/סלרי כמו למרק עוף פולני, לפעמים טעים לשים קצת רסק עגבניות וזה נותן למרק ירקות סגנון מינסטרוני,
גם כמות יפה של שום תיתן טעם שומי למי שאוהב..