שאלה לגבי תיבול מרק ירקות

luliy

New member
שאלה לגבי תיבול מרק ירקות

אני רוצה לקנות לקט למרק אבל לא רוצה להוסיף א.מרק. מלח לא מספיק. אז איך כדאי לתבל?
תודה:)
 

ימימה

New member
אני גיליתי

שהכי משפר את הטעם זה ירקות תיבול - כמו ראש סלרי, עלי סלרי, שורש פטרוזיליה וכד', בתוספת בישול ארוך יחסית על אש קטנה שממצה את הטעמים יותר טוב.
 

luliy

New member
זה קצת בעיה כשעושים מרק מלקט

קניתי עלי פטורוזליה.
 

ימימה

New member
צודקת, לא שמתי לב שכתבת לקט...

אבל אולי תוסיפי ללקט שורש סלרי מגורד או חתוך - מכל הדברים הוא לדעתי מוסיף הכי הרבה טעם (גם לשמיר יש טעם חזק, אבל לא כל אחד אוהב את הטעם שלו)
 
חאוויג' למרק

כמון, פפריקה חריפה ומתוקה, עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה, קורנית,שמיר, כוסברה....חלקם או כולם.
שום קצוץ, לא כתוש, שורש סלרי מקולף ומגורר על פומפיה גסה, כנ"ל שורש פטרוזיליה
 

luliy

New member
ניסיתי פעם להוסיף חוויג' למרק

אבל זה לא עשה לגמרי את העבודה. קניתי עלי פטרוזיליה ושמיר. חשבתי שיש לשלב רק אחד מהם, כעת אני מבינה ממך שאפשר לשלב את שניהם במרק.
 
שאלה של כמות

ויחס לשאר מרכיבים.
כדי להפוך לקט קפוא למרק עם טעם ותחושת נפח צריך להוסיף ולערבב כל מני רכיבים. לדעתי שורשים מגוררים אולי אפילו שליש כוס עדשים כתומים שמתבשלים מהר או רבע כוס קוואקר שיעבו ויאחדו את הטעמים+ תיבול וצמחי תבלין יעשו את העבודה
 

luliy

New member
בסוף שמתי כמון וכורכום

זה בהחלט נתן לזה טעם אבל.. המלח שהוספתי לא עשה את העבודה והוספתי די הרבה ממנו.
 
כיוון נוסף

לגרר ג'ינג'ר טרי לתוך המרק, לגרר כורכום טרי, להוסיף עשב לימון ולהוציא אותו לפני האכילה
להוסיף רוטב סויה וכמה טיפות שמן שומשום ובצל ירוק קצוץ דק לפני ההגשה
 

luliy

New member
פעם אחת השתמשתי בעשב לימון

וחוץ מריח.. לא הרגישו בטעם. אולי בגלל שהענפים היו קשים מידי? (למרות שנתתי להם "מכות" כדי לפתח את הטעם)
רוטב סויה זה רעיון טוב.
תודה רבה!
 
אפשר להכין על ציר ירקות

או עשבי תיבול כפי שנכתב, או שורש פיטרוזיליה/סלרי כמו למרק עוף פולני, לפעמים טעים לשים קצת רסק עגבניות וזה נותן למרק ירקות סגנון מינסטרוני,
גם כמות יפה של שום תיתן טעם שומי למי שאוהב..
 
למעלה