הטיפול השני.אצל הוטרינר הקודם היינו נותנים חצי כדור כל חצי שנה כטיפול מונע (כשאין עדות לתולעים), הוטרינר הנוכחי אומר לתת חצי כדור וכעבור 10 ימים עוד חצי כדור גם כטיפול מונע.
איזה טיפול נכון יותר ?
תודה
לדעתי, אין צורך בטיפול מונע כי מתן כדור היום לא מונע הידבקות בתולעים מחרתיים. זה לא חיסון. נותנים כשרואים תולעים או כשלחתול יש פרעושים שזה בד"כ הולך ביחד עם תולעים שמגיעות לחתול כשהוא בולע פרעוש שהוא פונדקאי לתולעים. (אגב גם ג'וקים, לכן לא מומלץ לתת לחתול לשחק עם וללעוס ג'וקים.)אצל הוטרינר הקודם היינו נותנים חצי כדור כל חצי שנה כטיפול מונע (כשאין עדות לתולעים), הוטרינר הנוכחי אומר לתת חצי כדור וכעבור 10 ימים עוד חצי כדור גם כטיפול מונע.
איזה טיפול נכון יותר ?
תודה
השיקולים רפואיים, זה המקצוע שלהם.אתה יודע מה השיקולים של המרפאה ? האם הם רפואיים ? כלומר, האם לדעתם מתן מנה נוספת במסגרת של טיפול מונע, כשאין צורך נראה לעין עלול להזיק/לא טוב לחתול ?
(אני מתלבט כי החתול כבר קיבל טיפול כפול לפני חצי שנה. מצד אחד אני לא רוצה סתם לתת לו חומר כימי שאולי הוא לא צריך, מצד שני אולי כן יש לו תולעים שפשוט לא איתרנו. נראה שיש 2 גישות טיפול.)
השיקולים אכן אמורים להיות רפואיים - אחרת זו לא מרפאה שכדאי ללכת אליה...אתה יודע מה השיקולים של המרפאה ? האם הם רפואיים ? כלומר, האם לדעתם מתן מנה נוספת במסגרת של טיפול מונע, כשאין צורך נראה לעין עלול להזיק/לא טוב לחתול ?
(אני מתלבט כי החתול כבר קיבל טיפול כפול לפני חצי שנה. מצד אחד אני לא רוצה סתם לתת לו חומר כימי שאולי הוא לא צריך, מצד שני אולי כן יש לו תולעים שפשוט לא איתרנו. נראה שיש 2 גישות טיפול.)
אוקיי. במקרה זה, על פי הגיון של מניעה מוחלטת, פרוטוקול של שתי מנות הוא הנכון. כפי שגורדיאן כתב:תודה על התשובות.
יוקיטה,אני מסכים איתך לחלוטין, ההתלבטות היא לגבי המינון נוכח העובדה שיש רופאים שממליצים על מנה אחת ואחרים על שתיים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.