שאלה לגבי תילוע

ranran38

New member
אצל הוטרינר הקודם היינו נותנים חצי כדור כל חצי שנה כטיפול מונע (כשאין עדות לתולעים), הוטרינר הנוכחי אומר לתת חצי כדור וכעבור 10 ימים עוד חצי כדור גם כטיפול מונע.
איזה טיפול נכון יותר ?

תודה

גורדיאן-II

Active member
אצל הוטרינר הקודם היינו נותנים חצי כדור כל חצי שנה כטיפול מונע (כשאין עדות לתולעים), הוטרינר הנוכחי אומר לתת חצי כדור וכעבור 10 ימים עוד חצי כדור גם כטיפול מונע.
איזה טיפול נכון יותר ?

תודה
הטיפול השני.
החצי כדור הראשון נגד התולעים, אם יש, החצי השני נגד התולעים שיצאו מהביצים, אם יש.
ואם קשה לכם עם הכדורים השתמשו באמפולות ברודליין, הן יעילות גם נגד תולעים וגם נגד הביצים, וגם נגד כמעט כל טפיל אחר.

איזה טיפול נכון יותר ?

תודה
לדעתי, אין צורך בטיפול מונע כי מתן כדור היום לא מונע הידבקות בתולעים מחרתיים. זה לא חיסון. נותנים כשרואים תולעים או כשלחתול יש פרעושים שזה בד"כ הולך ביחד עם תולעים שמגיעות לחתול כשהוא בולע פרעוש שהוא פונדקאי לתולעים. (אגב גם ג'וקים, לכן לא מומלץ לתת לחתול לשחק עם וללעוס ג'וקים.)
בנוגע למתן מנה שניה של כדור אחרי 10 ימים - ברוב המוחלט של המיקרים זה מיותר. תולעי הסרט הנפוצות מטופלות ע"י פרזיקוונטל שנמצא בכדור ומנה אחת ממנו מספיקה לקטול את התולעים ואת הביצים. אם יש תולעים מסוג אחר (מעולם לא ניתקלתי) אז יש צורך במנה נוספת של החומר הנוסף שיש בכדור.

הוטרינר שלי (למעשה זו מרפאה עם כמה וטרינרים, ומדובר במדיניות המשותפת לכולם) נותן טיפול כפול כאשר זה הטיפול הראשון. וטיפול יחיד בהמשך, כאשר זהו טיפול מונע.

ranran38

New member
אתה יודע מה השיקולים של המרפאה ? האם הם רפואיים ? כלומר, האם לדעתם מתן מנה נוספת במסגרת של טיפול מונע, כשאין צורך נראה לעין עלול להזיק/לא טוב לחתול ?

(אני מתלבט כי החתול כבר קיבל טיפול כפול לפני חצי שנה. מצד אחד אני לא רוצה סתם לתת לו חומר כימי שאולי הוא לא צריך, מצד שני אולי כן יש לו תולעים שפשוט לא איתרנו. נראה שיש 2 גישות טיפול.)

גורדיאן-II

Active member
אתה יודע מה השיקולים של המרפאה ? האם הם רפואיים ? כלומר, האם לדעתם מתן מנה נוספת במסגרת של טיפול מונע, כשאין צורך נראה לעין עלול להזיק/לא טוב לחתול ?

(אני מתלבט כי החתול כבר קיבל טיפול כפול לפני חצי שנה. מצד אחד אני לא רוצה סתם לתת לו חומר כימי שאולי הוא לא צריך, מצד שני אולי כן יש לו תולעים שפשוט לא איתרנו. נראה שיש 2 גישות טיפול.)
השיקולים רפואיים, זה המקצוע שלהם.
בוא אתן לך שיקול נוסף: מתן חומר נגד תולעים באופן קבוע גורם לחתול לפתח חסינות לחומר, בזמן שהתולעים (אם יש) מתים ממנו ולכן לא מפתחים חסינות.
חוץ מזה, החומרים נגד תולעים בחתול פותחו מראש כך שלא יזיקו לחתול, ובטוח שתולעים יכולים להזיק יותר מהחומרים האלה.

Yukita

Active member
מנהל

השיקולים אכן אמורים להיות רפואיים - אחרת זו לא מרפאה שכדאי ללכת אליה...

אבל עם זאת, פרוטוקולים רפואיים אכן באים עם שיקולי בעד ונגד. קצת כמו עם החיסונים השונים, זה לא שטוב לקבל כל שנה או כל חצי שנה חומרים כימיים זרים אבל הנזקים היכולים להיגרם ממתקפה של הדבר שהחומרים הללו מונעים נחשבים לגדולים יותר. אותו דבר ניתן לומר על החומרים להדברת פרעושים וטפילים: זה רעל, ולמרות שמדובר ברעל עם רעילות גבוהה יותר לטפילים מאשר לחתולים (או לנו, שחיים איתם) זה לא שאין מידה של רעילות מצטברת עלינו ועל חתולינו. פשוט המידה הזו בטלה בשישים לעומת נזקים פוטנציאליים מאי-טיפול נגד טפילים ובדרך כלל אינה באה לידי שום ביטוי מוחשי.

ranran38

New member
תודה על התשובות.

יוקיטה,אני מסכים איתך לחלוטין, ההתלבטות היא לגבי המינון נוכח העובדה שיש רופאים שממליצים על מנה אחת ואחרים על שתיים.

Yukita

Active member
מנהל
תודה על התשובות.

יוקיטה,אני מסכים איתך לחלוטין, ההתלבטות היא לגבי המינון נוכח העובדה שיש רופאים שממליצים על מנה אחת ואחרים על שתיים.
אוקיי. במקרה זה, על פי הגיון של מניעה מוחלטת, פרוטוקול של שתי מנות הוא הנכון. כפי שגורדיאן כתב:

"החצי כדור הראשון נגד התולעים, אם יש, החצי השני נגד התולעים שיצאו מהביצים, אם יש"

למעלה