שאלה לגבי תיקון שבר בבטן ע"י רשת

oudi100

New member
שאלה לגבי תיקון שבר בבטן ע"י רשת

שלום רב, אני בן 40, לפני כ 4 שנים הייתה לי פרפורציה של דיברטיקוליטיס ,עברתי ניתוח לכריתת אזור הסיגמא במעי, פתחו לי סטומה, וכעבור כ 3 חודשים עברתי ניתוח נוסף לסגירת הסטומה. לפני כ 3 שבועות סבלתי מחסימת מעיים. ניסו לשחרר את החסימה עם גסטרוגרפין ללא הצלחה. בסופו של דבר עברתי ניתוח נוסף ביום רביעי שעבר, בניתוח נמצאו הידבקויות רבות ששוחררו, כמו כן בוצע תיקון בקע באזור צלקת ניתוחי עם רשת פקיאטן. הניתוח ארך כ 6 שעות ההתאוששות כ 5 שעות, ולדברי הרופאים זה היה ניתוח גדול. הם אמרו שהם שמו לי רשת ענקית, כי השבר מהניתוח הקודם היה גדול. למעשה היו שלשה שברים: 1 קדמי באזור הניתוח הישן 2 באזור הסטומה שהייתה - תוקן באמצעות תפירת שרירים. 3 שבר פהימי מאחורי המעי, באזור שבד"כ יש בו שומן אם הבנתי נכון. כמו כן אציין שהניתוח (הישן והחדש) הו מלמעלה(מתחת לבית החזה) עד למטה (אזור מפשעה). רציתי לשאול: 1 מה זה רשת פקיאטן והיכן ניתן למצוא חומר לגביה? 2 שמעתי על תופעה של זיהומים ודלקות בעקבות החדרת גוף זר כגון רשת. האם דחית הרשת מופיעה בתקופה הקרובה לניתוח או שהיא יכולה להופיע בכל נקודת זמן?

תיקון עם רשת

שלום רב רשת בשם זה אינה מוכרת לי. האם אייתת נכון? קיימים סוגים חדשים של רשתות שהן רשתות ביולוגיות. רשתות על בסיס רקמה ביולוגית ולא רקמה פלסטית סינטטית כמו הרשתות שנמצאות בשימוש רחב. היתרון של רשתות אלה שהסיכוי לזיהום בהם קטן יותר. החיסרון שהן יקרות מאוד ונדירות לשימוש ואינן מכוסות בינתיים על ידי שירותי הבריאות. איני יודע אם הרשת שהשתמשו בה במקרה שלך היא מסוג זה. תוכל לברר עם הצוות המטפל. זיהום רשת בדרך כלל מופיע בשבוע שבועיים הראשונים לאחור ניתוח לעיתים רחוקות יותר הוא מופיע יותר מאוחר. ד"ר קריב

למעלה