שאלה לגבי תנאי קבלה למחזור משכנתא

sagi dor

New member
שאלה לגבי תנאי קבלה למחזור משכנתא

אני עצמאי ואחד המסמכים שבנק פועלים מבקש ממני בשביל למחזר הוא אישור רו"ח על הכנסותיי בשנה האחרונה בשביל לראות יכולת החזר. כאן יש לי בעיה רצינית כי העסק התחיל להכניס רק ב 4 חודשים האחרונים וגם כן בפועל רק על חלק מההכנסות הרו"ח יכול להצהיר. בחשבון עו"ש רואים פעילות, אני לא במינוס ויש לי חסכון של 30000 ש"ח בבנק שהוא סגור ואני לא פותח אותו כי אני לא לחוץ. המשכנתא שלי דורשת מחזור , אף פעם לא חזרה, אני חייב עוד 110000 ש"ח על דירה שווה 340000 ש"ח כך שאין לי בעיה שאני עובר אחוזי מימון והריבית שלי היא 6.8% .אני מעוניין לקחת 135000 ש"ח כדי שיהיה לי עודף . האם יש בנקים שמסתכלםי רק על תדפיסי חשבון או שבעצם יותר גמישים כלפי עצמאים?

תשובה

בעת המחזור הבנק דורש את כל הניירת לבדיקת הקצאת אשראי גם ללקוח קיים וגם ללקוח חדש, לכן עצמאי צריך להציג אישור רו"ח על הכנסות השנה הנוכחית בכל בנק למשכנתאות. אם יש לך בעיות עם אישור זה, אתה עלול להיות בבעיה. עליך להוכיח יכולת החזר ולשכנע את הבנק, כי אין סיכון ממשי במתן אשראי. אם תעשה את המחזור דרך אחת החברות, הסיכוי שלך לקבל אישור גבוהה הרבה יותר, עקב הקשרים של החברות עם הבנקים ומיומנות הצגת נתונים כפי שהבנק רוצה לראות. שנה טובה!

hadarh

New member
דרך איזה חברות??

ידוע לי על אישורים מיועץ מס לעצמאים- כדאי לבחון את זה. למעשה כל אישור שיראה הכנסה יועיל. תשאל את היועצים בסניף מה מקובל?

למעלה