שאלה לגבי תנועות עובר

דיקלה25

New member
שאלה לגבי תנועות עובר

היי בנות (וגם בנים אם יש כמובן...) מה נשמע? אני נכנסת מדי פעם לפורום להתעדכן בקורותיכם, לאחרונה אני רואה יותר ויותר הודעות של הורים לילדי קלאבפוט שעוברים ניתוח להעברת גידים. מה זה? למה הילד שוב צריך לעבור ניתוח? מה זה אומר לגבי השיטה של פונזטי, שהיא לא עובדת??? בקיצור, נלחצתי מכל ההודעות, מורן שלי בן ארבעה חודשים וכבר חודשיים עם הד"ב, אני לא יכולה לשאת את המחשבה שהוא יבלה עוד דקה אחת בגבס ובטח שלא לדבר על ניתוח נוסף.... אני עוד מנסה להדחיק את הניתוח שהוא עבר בגיל חודש וחצי כי כשאני רק נזכרת בו אני מתחילה לדמוע.. אשמח אם מישהי תוכל להסביר מה הסטטיסטיקות של הכרחיות הניתוח הזה והאם ברוב המקרים הקלאבפוט שוב יחזור לא עלינו בגיל שלוש, ארבע? תודה ולילה טוב, דיקלה

דיקלה25

New member
אל תתיחסו לכותרת של ההודעה הקודמת..

סליחה, סליחה.. ממש לא בא לי עדיין להיות שוב בהריון.. :)) בטעות......

טאניוש

New member
גם אני די נלחצתי

לפי מה שהרופאים אמרו לנו, 10% מהילדים המטופלים לפי פונסטי יצטרכו ניתוח להעברת גיד בגיל 3-4. אבל כאן כותבים גם הורים לילדים קטנים שעוברים את הניתוח, ובאמת יש יותר מדי ניתוחים בזמן האחרון. אשמח אם מישהו יוכל להסביר מה קורה...

mikigilad

New member
../images/Emo4.gifסטטיסטיקה...

שאלתי את דר שינדלר (מומחה בתחום מזה 20 שנה , מטפל ומנתח בתל השומר) - מהו הסיכוי לניתוחים וחזרות של בעיית הקלאפוט לחזור והוא אמר לי - 20% כן התשובה לא נעימה אבל לפחות אמיתית .

האם הוא התכוון לשיטת פונזטי?

כן גם אני בלחץ, דיי תמיד. ושוב אני מזכירה לעצמי שיש לעודד ולי להמשיך עם הנעליים עד כמה שאפשר. כלומר גיל 4. ושטוב שהלכנו לפי הפרוטוקול כבר מההתחלה. לפי מה שידוע לי הסטטיסטיקה היא בערך 10% (אוסף שמועות). אבל באמת חשוב להבין שהרבה רופאים בארץ משנים את השיטה לפי ניסיונם או ראות עינהם. למשל בקפלן לפעמים אם יש ק"פ ברגל אחת אז שמים סד בהתחלה ולא דניס בראון. זו לא פעולה שפונזטי מסכים איתה. או בירושלים פרופ' פורת אומר להוריד את הנעלים לגמרי בגיל שנתיים-שנתיים וחצי. גם אם זה פונזטי לא מסכים. בתל השומר (אם אני זוכרת נכון וזה לא אסף הרופא), רק מתחילים לעשות מניפולציות בשיטת פונזטי אבל אין בכלל נעליים. בקיצור אני מנסה להגיע לגיל 4 ולהגיד שבאמת דבקתי בעקשנות בשיטה של פונזטי. אוף. יש סיכוי של2 20 % שהק"פ יחזור בין גיל שנתיים לארבע. זה המון מבחינתי. אני צריכה להגיד את זה כמנטרה כל ערב. טוב הגיע הזמן להנעיל ת'נעליים. ובכלל כבר שבוע לא הנעלנו אותם בצהריים! יאללה להתעורר

למעלה