שאלה לגבי תסמונת המעי הרגיז וחלב.

• פותח הנושא daud
  • פורסם בתאריך

daud

New member
שאלה לגבי תסמונת המעי הרגיז וחלב.

רק לפני יומיים שוחחתי עם מישהוא ובדרך אגב ציינתי שנראה לי שהצלחתי להתגבר על תסמונת המעי הרגיז. ו היום לצערי גיליתי שטעיתי כניראה!!! הכל התחיל עם זה שהלכתי לליל הסדר בירושלים, אמנם אני מעט חולה כבר כמה ימים והפיברומיאלגיה מכסחת ומתגברת כי אני לא נח מספיק. אבל בכ"ז לא היה נעים לי להבריז אז הגעתי לירושלים על אף העייפות והכאבים אחרי שלא ישנתי כ"כ ואחרי ששתיתי כוס קפה שחור עצומה כדי להרים את עצמי על הרגליים. ו בירושלים אכלתי סנדויץ' חלומי ושתיתי כוס קפה ארומה עם קצפת משולשת ושוקולד כפול בפנים, מה לעשות אני מכור לארומה. ו לבסוף כעבור כ4 שעות בליל הסדר עצמו התמוטטתי מעייפות עם חום סחרחורות בחילה בילבול וכל הקטע הרגיל של נפילה!!! והלכתי לנוח באמצע האוכל אבל מה שמדאיג אותי זה ש לראשונה במשך כשלושה חדשים לא רק שהייתה לי התמוטטות רגילה של התסמונת אלא גם היו לי הבחילות והשילשולים. שאלתי היא האם לכם כמו לי נראה שצריכה של מוצרי חלב (שאני בקושי צורך) אחראית לכך ששוב חזר המעי הרגיז??? או שנראה לכם שזה פשוט ההמשך הטבעי של זה שנסעתי לירושלים על אף שמצבי לא טוב כ"כ או שאולי יש לכם רעיון אחר??? מה דעתכם ו מה אומרות התנסויותכם האישיות???

dodo281

New member
סוני - ../images/Emo101.gif - ../images/Emo13.gif

לא סביר שאינך יודע את התשובות לשאלתך - לאחר שאתה עמנו זמן כה רב, אך - מאחר ושאלת - אענה לך - הישר מתוך דבריך - : 1. "אני לא נח מספיק" + 2. "שתיתי כוס קפה שחור עצומה" + 3."אכלתי סנדויץ' חלומי" = גבינה שמנה מאוד. + 4. "עם קצפת משולשת ושוקולד כפול בפנים" - לקחת אינפוזיה מרוכזת של סוכרים. + 5." 4 שעות בליל הסדר עצמו" = מאמץ פיסי ומנטלי. + 6. מדברי שלי - אולי אף שתית כוסית, או 4 = אולי צרכת אלכוהול. ולסיכום - חבר את כל הנ"ל ותקבל - וכאן נחזור לדבריך
= "התמוטטות רגילה של התסמונת אלא גם היו לי הבחילות והשילשולים". בא לך להוסיף לנ"ל - את אופציית גרוי המעי ע"י חלב?! - אתה יכול, כי גם זה נכון.

mira ker

New member
דאוד, לי יש רעיון לגבי מה שקרה לך

מניסיוני. אני יודעת שאם אני רוצה לאכול משהו חדש, אני חייבת להסתגל אליו. כלומר להתחיל לאכול כמויות קטנות שהולכות וגדלות עם הזמן. וגם אז יש לי יסוריי הסתגלות. אני מתייחסת לאוכל כמו אל תרופה. כל מזון חדש הוא הוא תרופה שצריך להסתגל אליה. ואני לא מדברת על מזונות כאלה שאני לא מסוגלת להסתגל אליהם, כגון פלפל שחור, חומץ,ותבלינים חזקים מדי. אם אתה לא צורך הרבה זמן מוצרי חלב, סביר להניח שכמות האינזימים שמפרקים חלב ירדה מאוד והיצור שלהם נמצא בתרדמה. ואז בבת אחת אתה מעמיס חלב על המערכת הרגישה שלך. ברור שהיא לא תוכל לקלוט את החלב כי אין לה עם מה. על מנת שתוכל שוב לאכול מוצרי חלב, עליך להרגיל את הגוף ליצירת אינזימים לעיכול חלב., רנין פפסין ע"י צריכת מוצרי חלב בצורה הדרגתית. מוצרי חלב לא עושים מעי רגיז לכולם. לי למשל זה בסדר. פעם זה לא היה בסדר. והפסקתי לצרוך ל3 חודשים, ואחר כך שוב התחלתי לצרוך והכל הסתדר, כאילו המנגנון היה צריך לעשות התאמה מחדש. הייתה תקופה, שנאוטרופת מסוים נתן לי דיאטה ללא סוכר ומלח ומים לשתיה. שנה חייתי על הדיאטה המשונה הזאת. זה לא הזיק לי. אפילו בקיץ. אכלתי אבטיח ומילון לנוזלים. אבל כמובן שהפיברו לא עברה. הפסקתי את הדיאטה, כי היא הייתה אנטי סוציאלית. בכל מקום שאכלתי, כל מאכל היה לו טעם של רעל. או מלוח מדי או מתוק מדי. הייתי מגיעה לחברים וחוץ מירקות חתוכים קוטץ ולחם שיפון,לא היה לי מה לאכול. זה לא היה ממש חברי. גם האוכל שבשלתי בבית היה חסר טעם, ובני המשפחה התמרדו. בעלי ובני התחילו לאכול בחוץ. חזרה לצריכת מלח וסוכר הייתה ארוכה. הגוף היה חייב להסתגל מחדש. מכל מה שסיפרתי. למדתי שהגוף מסתגל למצבים חדשים ע"י הפרשת אינזימים והורמונים בהתאם. אצל רוב האנשים זה נעשה יחסית מהר ובלי בעיות. אצלינו זה לוקח יותר זמן וצריך סבלנות והתמדה ואורך רוח לסימפטומים של רגרסיה עד שמגיעה הטבה. יהיה טוף חד שמח מירה

dodo281

New member
ועל עצותיה הנבונות של מירה - ../images/Emo185.gif

אוסיף רק דבר-מה בעניין הספציפי של החלב - : הקושי בעיכול חלב - הוא הדרגתי - הקשה ביותר לעיכול הוא החלב הניגר, אחריו - לבן וכד' - ואחריהם הגבינות - שגם בהן יש מדרג פנימי. כך שמי שרגיש לחלב ניגר - לא בהכרח רגיש לצוצרי חלב אחרים
ולמה האייקון בכותרת הוא שוקו ?! כי - מבחינת גרוי מע' עיכול רגישה לחלב - שוקו הוא אבי אבות הטומאה
חג שמייח לכולם

mira ker

New member
דודו, אני מכינה שוקו כמו קפה.

קקאו, הרבה מים, ומעט חלב. יאמי...

daud

New member
כן מירה ככה גם אני חשבתי

אני כבר שנים בקושי צורך מוצרי חלב אבל דווקא אני דווקא ממש אוהב את הארומה קפה של ארומה ואת הסנדויץ' חלומי שלהם. אז איכשהוא חשבתי שהפעם בחודשיים שלושה שאני צורך אותם ועוד הפעם בחודש שאני שותה נס אעצל מישהוא אולי דואגים לי למספיק אנזימים לפירוק חלב. בקיצור אני תוהה מה גרם למה הנפילה לתגובה החזקה למוצרי החלב או התגובה למוצרי החלב לנפילה.

tiaa1

New member
בוקר טוב סוני, אין כמו הקפה+החלומי

של ארומה.... לדעתי , לא מעי רגיז, ולא בטיח....פשוט יש כמה וירוסי/חיידקי בטן/מע' שתן...זו התקופה שהם באים והולכים יחד עם השינויים הדרסטיים במזג האויר. אני לא סובלת ממעי רגיז, אני חייה -תרתי משמע על מוצרי חלב...ורק בשבוע שעבר היה לי "ביקור" של וירוסון כזה... אז אל תוותר על ארומה בירושלים (מקוה שברח' הלל)...חג שמח ומועדים לשמחה.

tiaa1

New member
הי סוני, why english?../images/Emo54.gif

we speak english only when we have to discuss issues concerning the cats...because we are sure they understand hebrew

mira ker

New member
בכדי לדעת מה גרם לנפילה דאוד

צריך לנטרל את אחד הגורמים. למשל גורם מוצרי החלב למשלץ יש צורך להסתגל שוב לאט לצרוך מוצרי חלב. ואחרי זה שוב להתחיל לצרוך מוצרי חיטה. וכשהגוף הסתגל לצריכת שני המוצרים הנ"ל, רק אז תוכל לבדוק אם הקפה גרם לך לנפילה. כפי שאתה רואה, אי אפשר לדעת מה גרם למה. שוב מנסיון של הרבה שנים אני לא דוגלת בהתנזרות מאף מזון. כי קשה להסתגל מחדש לצרוך אותו. ואם קורה שאוכלים במקרה את המזון ה"אסור" אז לא מקבלים הלם, כמו שקרה לך. לפעמים כדאי להתנזר ממזון מסוים לזמן קצר. נאמר 3-6 חודשים ואחרי זה שוב לחזור ולצרוך אותו. בעיקרון אנחנו לא יפנים ולכן צריכת מזון יפני לא מספקת את הנשמה. כל אדם אוכל לא רק כדי לשבוע אלא גם כמזון נשמה. מזון נשמה הוא מזון שמספק את הנפש ולא רק את הגוף. חייבים לצרוך ממנו כי אחרת נשברים ריגשית. זה מה שקרה לך לדעתי עם הקפה והסנדביץ'. הם היו מזון נשמה, ולא יכולת לא לאכול. יהיה טוף מירה

daud

New member
היי מירה

את צודקת אבל יש גםם גורמים לנפילות מלבד תזונה ו אותם אנחנו או לא יכולים לנטרל או לא יודעים ו לגבי הקפה אני צרכתי עד לליל הסדר כוס קפה אחת ביום אבל בלי חלב ככה שיתכן שהקפה השוקולד ועם הקצפת הכפולה גרם לשילשול!!! אבל למה יחד איתו הגיעה העייפות??? למה הזעה מוגברת??? למה בילבול וקושי בעמידה יציבה??? כאן אני חושב שהגורם התזונתי או שהחיש את הנפילה או שגרם לה או שאולי רק ליווה אותה אחרי הכל היו לי כבר נפילות שקרו ללא שום קשר לקפה או לחלב!!! בקיצור את צודקת לחלוטין לגבי תזונה וגם אני משתדל לאכול הכל (אם כי לא תמיד יכול להרשות לעצמי) אבל נאלץ לפעמים להגביל את עצמי אחרי נפילות כדי "להתייצב" לדוגמא אחרי נפילות שמלוות בתסמונת המעי הרגיז אני מרבה באכילת אורץ לבן ונמנע מקפה, אחרי נפילות שמלוות בדופק לב מהיר אני משתדל להמעיט בשתיית קפה ואכילת סוכרים וכו' מה את עושה אחרי נפילות ?

tiaa1

New member
סוני,שאלת את מירה מה היא עושה

אחרי הנפילות ועניתי ...."קמה". מה לא ברור כאן???

daud

New member
מממ...טיה

לא ברור למה זה
טוב ברצינות.... תסלחי לי הצתה מאוחרת, לא נהבנתי!!! פשוט המוח לפעמים לא עובד בחדות

mira ker

New member
כשאני נופלת אני בדרך כלל משתדלת

לישון כמה שיותר. לא אוכלת דברים שהרגיזו את מערכת העיכול. לורחת יותר כדורי שינה כדי שאוכל יותר לישון.... ומודיעה לכולם שנעלמתי לחו"ל. לשא יהיו לי טלפונים...... לפעמים אני עושה לעצמי יום סרטים של הולמרק. סרטים איטיים כאלה..שהכל ידוע וצפוי מראש. קוראת חומר קליל. סתם ישנה ומסתלבטת. למדתי לחיות בלי ריגשי אשמה. כמה שזה טוב. יהיה טוף מירה

daud

New member
אצלי דומה רק ש...

בלי כדורי שינה ו חצמ"ז אחרי כמה ימים אני "מכריח" את עצמי לנסות לצאת ולהסתובב ולעשות דברים בהדרגה.

למעלה