שאלה לגבי תעודת סל אג"ח בדולרים

Dirge

New member
שאלה לגבי תעודת סל אג"ח בדולרים

זה מה שהציעו לאמא שלי, תעודת סל של פיקס, שהיא בקטע של אח"ג דולרי, בשביל חלק סולידי בתיק. השאלה שלי היא, למה דולרי??? התשואה לא בדיוק גבוהה מי יודע מה, וזה מובן כי זה אג"ח. אבל נראה לי הכוונה פה היא הניצול של הפרש הריביות בין הדולר לשקל, אחוז וקצת אם אני לא טועה. אבל באותו מובן הריביות יכולות להשתנות בהמשך הזמן, ולכן אפילו להוריד מהתשואה. אז למה לסכן דבר סולידי שגם ככה לא אמור לעשות תשואה כלכך טובה למען הסולידיות??

moranach

New member
אגח דולרי

קודם כל - אתם צריכים להחליט באיזה רכיב סולידי באמת להשקיע - שקלי, צמוד מדד, דולרי או אחר. אם אתם בוחרים בדולרי - התעודה של פיקס היא מעניינת - שכן היא מגלמת תשואה גבוהה יותר עם פיזור גבוהה יותר. זה לא ימנע ממנה לרדת אם הדולר יחלש בעולם. בכל מקרה, השאלות שלך קצת בעייתיות - אם ואם ואם...אין מה לעשות. תמיד יש ספק לפה או לשם. תמיד יש איזשהו סיכון. נכון לעכשיו פער הריבית בין ארה"ב לישראל יחסית גבוה, ומן הסתם יצטמצם בטווח הארוך. מה שיותר צריך להדאיג אותך זה מה יקרה לדולר מול שאר המטבעות בעולם. אם אכן תיכנס ארה"ב למיתון, זה יכול להשפיע המון על הדולר. דרך אגב - השטרלינג נותן ריבית לא רעה בכלל....

למעלה