שאלה לגבי תעודת שחרור

דרוש שם

New member
שאלה לגבי תעודת שחרור

אני לא זוכר עם שאלתי זאת בעבר, אם כן קבלו נא את התנצלותי (אבל אשמח לתשובה בכל מקרה) בהנחה ואני אתחיל שירות בהתנדבות עם קורס (מה שאומר 3 שנים, כי אני בן). האם בסיום השירות התעודת שחרור תציין שהשירות הוא כולו חובה? (ז"א שתעודת השחרור שלי תהיה בדיוק כמו של חייל רגיל רק עם הכוכב), האם מצויין במסמכי השיחרור איפשהו שהשירות היה כמתנדב? האם יש דרך לפי המסמכי שיחרור לדעת שהייתי מתנדב ולא חייל רגיל בשירות חובה? זה מאוד מאוד מאוד חשוב לי מהרבה סיבות.... תודה רבה מראש!

hillator

New member
ממה שידוע לי

ביום שחרורך מצה"ל אתה מקבל תעודת שחרור שכתוב בה ששירתת x שנים בצהל , על התעודה לא רשום מתנדב אבל כן רשום באיזשהו מקום מה היה הפרופיל שלך, משמה אם יראו 25\30 יבינו שההית מתנדב. הדבר משנה רק אם הפרופיל ניתן על רקע נפשי וגם אז רק בחברות ביטחוניות כגון רפאל ותעשיה אווירית. לפי החוק במדינת ישראל אסור בשום מקום עבודה לשאול אותך על מה קיבלת 21, פרט למקומות שהוזכרו למעלה ששם חותמים על מסמך סודיות רפואית. למען האמת לא רואה איפה זה יכול להשפיע הילה

דרוש שם

New member
זה משנה לי

יש לי דרכון שני של מדינה מסוימת הם לא מתירים "שירות התנדבותי" אבל כן "שירות חובה"... לכן זה חשוב לי שעל התעודה לא יהיה שום דבר שמקשר אותי להתנדבות (שיהיה רשום, סיום שירות חובה כמו כל חייל ולא תוזכר התנדבות בשום צורה שהיא) אחרת אני בבעיה רצינית.... אם יש פה מישהו שהשתחרר ויוכל להעלות תמונה של תעודת השחרור שלו (מטושטשת במקומות הרלוונטים כמובן). או לשלוח אותה במסר זה יהיה מעולה....

hillator

New member
רשום ששירתת x זמן בצבא

לגבי התנדבות או לא ניראה לי.. אבל רשום פרופיל, ההיתי ממליצה לפנות לשגרירות אותה מדינה וברר את ההליך מולם

דרוש שם

New member
אמרו לי לברר בדיוק מה רשום על התעודת שחרור...

ואני לא מצליח לתפוס אף אחד בתא כדי לברר(לא שאני מתלונן או משהו, אבל עמוס שם)... אז חשבתי שיהיה פה מישהו שהשתחרר שידע מנסיון אישי.....

LordNor

New member
תשובה מלאה

ביום השחרור, אתה מקבל 3 דברים: - תעודת "השתחרר בכבוד" עם כוכב אחד - הפרטים הרשומים: דרגה, תאריך הנפקה ותאריך שחרור - תעודת הערכה מנייר קשיח - הפרטים הרשומים: מקצועות שרכשת במהלך שירותך, התנהגות ונדמה לי שהפרופיל גם מופיע שם לא סגור ב-100 אחוז. - פטור משירות ביטחון (מילואים), הפרטים הרשומים: הסיבה בגינה קיבלת פטור ממילואים, לרוב זה "מסיבות רפואיות" והפרופיל רשום שם. תעודת הערכה גדולה למזכרת (אני לא סגור על זה שחיילי חובה מקבלים) בשום מקום במסמכים לא רשום "שירות התנדבותי" למעט הפרופיל הרפואי.

למעלה