שאלה לגבי תפקודי כליות

spheonx

New member
שאלה לגבי תפקודי כליות

ביצעתי בדיקת תפקודי כליות בכדי לראות שהכליה חוזרת לעצמה והכל מסתדר תוצאות בדיקת תפקודי הכליות היו לא תקינים לדברי הרופא אני סקרן ללמוד קצת לעומק על הנושא על אילו תוצאות בבדיקות אני יכול להסתכל כדי להבין בעיה בתפקודי כליות, ובכלל איך לתקוף את העניין? האם זה יכול לנבוע מחוסר צום לפני הבדיקות או משהו בסגנון? משהו שאולי אני גרמתי בו לתקלה? אשמח להפניה לכל אתר או תשובה בעניין תודה מראש

ת כליות

שלום רב לא מובנת לי השאלה ??? איזו בדיקה ביצעת ומה היה מצבך הקודם אם תוכל לפרט אשתדל לעזור בברכה ד"ר בנימיני

spheonx

New member
תגובה:

שלום דר יוסי בנימיני אני עברתי ניתוח לתיקון oupj, בתצלום CT התגלה כי יש לי הידרונפרוזיס משמעותי בכליה הימנית, הכליה הימנית הייתה גדולה פי 4-5 מהכליה השמאלית אני פשוט סקרן מה קורה הלאה, האם ההידרונפרוזיס יכול להיעלם עם הזמן? האם אני קבוע איתו עד סוף ימיי? האם זה משפיע על תפקודי הכליות שלי? ביצעתי בדיקת דם לתפקודי כליות והיא חזרה שלילית , לפי הרופא שטיפל בי מצב הכליות שלי אמור להיות בסדר עד עכשיו ולכן אני מנסה להבין מה שיבש את הבדיקות.

תיקון PUJ

שלום רב תיקון של UPJ לא מתקך את ההידרונפרוזיס אלא מתן את הניקוז המכיליה ההידרונפרוזיס יכול לעיתים להשאר. ברגע שהניקוז הינו תקין אין צורך לעשות דבר. לא ברור מהיא בדיקת דם לתפקודי כליות שלילית ?? אני מבין כי תפקודי הכליות הינם תקינים (קראטינין) בהצלחה ד"ר בנימיני

spheonx

New member
תגובה

בנוגע להידרונפרוזיס - אתה בעצם רומז שאני נשאר איתו עד סוף חיי? או שמא הוא יעלם עם הזמן? האם זהו פתח לסכנות או משהו שיכול להתפתח שם שלא יכול להתפתח בכליה ללא הידרונפרוזיס? האם זה יכול לגרום לאילושהם הפרעות\צרות עקב גודלה? או שמא הכליה מתפקדת כרגיל כמו לפני ההידרונפרוזיס? בנוסף, האם קראטינין הוא המדד היחיד בבדיקות דם לבדיקת תפקודי כליות? הקריאטין אצלי בבדיקות האחרונות מראה חריגה מעל התחום הגבוה, 1.31 כאשר המקסימום הוא 1.3 לפי המדד, מה זה אומר?

re

שוב שלום לא אנני רומז, וגם אם תשאר עם מצב של הידרונפרוזיס עד סוף ימיך (120 ) מה זה משנה לך ? אם סה"כ הכיליה עובדת היטב ומתנקזת היטב. אין המצב פתח לסכנות הרקאטינין הינו מדד לדבי התפ]קוד הכילתי אולם אצלך צריך יותר להסתכל על מיפוי כליות בהצלחה

spheonx

New member
לגבי ההידרונפרוזיס

לדעתך הוא ייעלם והכליה תחזור לגודל רגיל או שאני במצב כזה לצמיתות? קראתי מספר מאמרים באינטרנט שהידרונפרוזיס יותר רגיש לדלקות בכליה ולהיווצרות אבנים בשתן, תוכל לאמת\להכחיש?

ת

הדבר נכון כאשר יש חסימה אם אצלך לא קימת חסימה כי הרי עברת ניתוח הסיכוי לא מאד גדול יתכן שהידרונפרוזיס לא גדל עם גדילתהכילה ולכן רושם שהינו קטן ד"ר בנימיני

spheonx

New member
אני מתנצל אך לא הבנתי את תשובתך

א. האם ההידרונפרוזיס הוא דבר איתו אני אחיה לצמיתות או האם הוא מתכווץ עם הזמן? בצילומי CT שעברתי נתגלה הידרונפרוזיס משמעותי בכליה הימנית (הכליה בא עברתי את הניתוח) ב. למיטב הבנתי הידרונפרוזיס הוא מצב בו אגן הכליה רחב - האם הבנתי לא נכון?

למעלה