שאלה לגבי תפקידים

shmuel1232

New member
שאלה לגבי תפקידים

טוב מי שלא יודע בצהל לכל תפקיד יש מספר [רק מי שעשה קורס מקבל את המספר של התפקיד]
ומי שלא עשה קורס המספר של נקרא עובד כללי .
השאלה שלי אם לא עשיתי קורס. נגיד קורס במחשוב[מנהל רשת מחשוב חיל האוויר] אני לא יכול לשרת ביחידת בגלל שלא עשיתי קורס
או שאין קשר בכלל
***הסיבה שאני שואל כי אחד המפקדים אמר לחבר שלי והוא מאוד רוצה לבוא לגף שלי
האם זה הגיוני או תרוץ שלא יבוא כי צריך ךהשקיע בוא בגלל שאין לו קורס וידע
זהו תודה רבה

נ ו ע ה 12

New member
יש תפקידים שאפשר לשרת בהם ללא קורס ויש כאלה שלא

גם באלו שלא - לפעמים מתנדבים כן יכולים על אף שלא עברו קורס.
&nbsp

noboya

New member
הוא מתנדב?

אני שואל פשוט כי השאלה שלך לא משתנה בהרבה, השאלה היותר חשובה היא אם החבר שלך כבר חייל או שעדיין לא?
&nbsp
אם הוא לא מתנדב ועוד לא חייל: זאת לא נשמעת לי סיבה מספיקה אלא אם כן מדובר כאן במיונים שצריך לעבור לפני.
אם הוא לא מתנדב וכן חייל: זאת סיבה טובה, במיוחד אם אין לו הרבה יתרת שירות. הכשרה דורשת תקציב וזמן, חייל שלא מגיע ישירות לתפקיד יממש פחות את מה שההכשרה באה לתת לו.
אם הוא מתנדב ועוד לא חייל: זאת לא סיבה טובה. אלא אם כן מדובר במישהו שהמגבלות שלו לא מאפשרות לו לשרת בתפקיד.
אם הוא מתנדב וכן חייל: זה תירוץ טוב. כמו שהסברת בעצמך ושהסברתי במקרה שהוא לא מתנדב וכן חייל - כל חייל שעובר הכשרה מסויימת (קורס, מסלול...) מקבל בתיק האישי שלו סימול מקצוע שמצריך חתימה של מי שבחן אותו ומי שהכשיר אותו (רוב הפעמים החייל אפילו לא יודע מזה). לשבץ מישהו בתפקיד שדורש סימול מקצוע מסויים ואין לו אותו זאת עבירה על פקודות הצבא ולכן מתנדב שירצה לעבור לתפקיד יצטרך לעבור את הקורס = זמן והשקעה באדם שיש לו פחות משנתיים לעשות בתפקיד.
&nbsp
אני לא מכיר אותך, את החבר שלך, את התפקיד שלך או את המפקד שלך. יכול להיות שיש כאן משהו אישי מעבר אבל זה אני מאמין שאתה תדע לבד.
&nbsp
עזרתי?

shmuel1232

New member
כן הבחור מתנדב

יש לו עוד שנתיים וחצי לשרות--
הבנתי מה שרשנתה
הוא לא יכול לצאת לקורס !!
השאלה מתנדב יכול לשרת בתפקיד שחייב קורס ????
ואם כן באיזה אופציות ??? לדוגמה אומרו לו שאם אין לו קורס אבל הוא לומד את התפקיד תוך כדי שירות [+מבחנים +הסמכות הכל ]
אז אין בעיה בכלל לשרת בתפקיד.
במידה ומה שאמרו לו נכון אז אני יכול להבין מזה שהמפקדים פשוט לא רוצים אותו ..
תודה רבה

eran544

New member
יש דרכים לעקוף את זה

אפשר היום לקבל הסמכת מקצוע עם מספר בלי קורס, בהכשרת OJT (on job training).
למתנדבים שלא מתאפשר להם לצאת לקורס יש אפשרות לעבור את זה, (והאמת, יש מקרים של חיילים נורמלים שעברו הכשרה כזו).
העניין הוא לעקוף את זה מבחינה שלישותית, אפשרי אם יש מי שיעשה לו את ההכשרה וההסמכה בבסיס.
זה מאוד תלוי ביחידה המקבלת ובהסכמת מפקדים למהלך

barkiing6120

New member
אפשרי בהחלט בחפיפה

אני מנהל רשת ולא עברתי שום קורס ושום דבר.. לקחו אותי ככה ולימדו אותי הכל תוך כדי עבודה.

shmuel1232

New member
השירות בתפקיד

תודה רבה לתשובה המהירה

ולפי מה שאתה אומרים לי כאן פשוט לא רוצים אותו בגף שלי.
אני גם מנהל רשת מחשוב [ח"א ] השאלה שלי עליך אתה מתעסק בכל המערכות בתפקיד
או שיש דברים /תקלות שלא נותנים לך לעבוד איתם [הסיבה שני שואל כי לא עברתה קורס]
תודה אנשים יקרים שבת שלום

barkiing6120

New member
אני חושב שזה תלוי בסיווג הבטחוני ולא בקורס

בתכלס זה הולך לפי סיווג, כל מערכת והסיווג שלה.
יש מפקדים שמקפידים על הסיווג ויש כאלה שלא.

למעלה