קראו לי אז באתי....
היי טלי. אמנם אני מפורום הנקה אך מישהי משם ביקשה ממני לכתוב לך גם פה מאחר ויש לי גם נסיון מר עם התפרים
. ילדתי לפני 2.4 בקפלן בלידה רגילה ובסה"כ בסדר גמור. המיילדת החליטה שהיא גוזרת ליתר בטחון (לא יודעת עד היום בדיוק בדיוק מה לא נראה לה). אמנם לא היה לי קרע טבעי, ובטח לא עד הרקטום (נשמע רע וכואב מאוד, אין ספק), אך להערכתי היא גזרה ה-מון (חתך ענקי), תפרו אותי במשך 3/4 שעה, אף אחד מהצוות לא הסכים להגיד בכמה תפרים מדובר. ההחלמה היתה קשה מאוד ואני סובלת מהתפרים עד היום. שבוע לאחר הלידה, ערב לפני ברית המילה עדיין לא יכולתי ללכת, הכאב הלך והחמיר וכל תזוזה או כיווץ נרתיק ולו הקטן ביותר הכאיב לי כאבי תופת. הלכתי למיון נשים שם הוציאו לי את התפרים ידנית מאחר והם לא נמסו והאזור התנפח והזדהם. ההחלמה היתה ארוכה וקשה - במשך החודשיים הראשונים כמעט ולא יכולתי לקום לבד וכל ישיבה על משטח נמוך מדי גרמה לי לכאבים חדים ואי יכולת לקום ללא עזרה (גם מהמיטה). מאז ועד היום התלוננתי באוזני הרופא שלי כמה וכמה פעמים. הוא שלח אותי לפלסטיקאי ולועדה מיוחדת (ועדת נשים מייעצת) באסף הרופא. במקרה שלי הוחלט שאין טעם לגזור ולתפור מחדש מאחר וזה יכול להזיק יותר מאשר להועיל. היום אני חיה עם המצב (עוד לא השלמתי איתו ממש) - התפרים מציקים לי (פעם יותר ופעם פחות) ביום יום מבחינת תפר של תחתון או מכנס שיושב על התפרים ומציק או גירוד, או "סתם" כאב עמום שגורם לי להרגיש את האזור רוב הזמן. השלב הבא מבחינתי הוא לנסות לראות רופא עור מומחה בצלקות ו אולי להתחיל טיפול אצל רופא הומיאופת. ההמלצות והמסקנות שלי הן: 1. למרוח משחות שמקלות על האזור הכואב. לי עזראקאין לא במיוחד עזר אבל יש משחה טבעית בשם הממליס - תנסי אותה, לי היא הקלה במקצת. 2. אמבטיות קלי - שוה לנסות (זול וקל לבצע). 3. הכי הכי עוזר לכאבים - רטיות קפואות על האזור. קחי תחבושת הגיינית, תספיגי אותה במים, תקפיאי בפריזר לכמה שעות ותניחי על האזור. הכי הכי מקל בעולם. 4. לקבל הפניות לועדה כלשהיא שתבחן את התפירה מחדש כמה שיותר מוקדם. אפילו לפני שלושה חודשים! בועדה הם רואים הרבה צלקות - ידעו להבחין בין צלקת של תפירה "טובה" או לא. 5. לנסות טיפולים אלטרנטיביים - פיזיותרפיה של רצפת האגן, רפואה הומאיפטית, כל מה שעולה בראשך. 6. לנסות ללכת לרופא עור שמומחה בצלקות - אני חושבת למשל שיש לי עור בעייתי שצלקות לא מחלימות בקלות עליו (לא רק הצלקת הזו), עכשיו זה קצת מאוחר בשבילי כי עבר המון זמן וקשה לשנות צלקת ישנה אבל אל תחכי - תלכי ותבדקי מה אפשר לעשות בלי להתבייש, תתעקשי שאת רוצה לטפל בזה כמה שיורת מוקדם שלא יגידו לך אח"כ שזה כבר ישן ואין טעם. 7. אני אנסה למצוא ולשלוח לך מסר שמישהי שלחה לי עם שמות של מטפלות מומחיות לרצפת האגן - תתייעצי איתן. בהצלחה, אין כמוני מבינה את הכאב וגם את התסכול
עינת.