שאלה לגבי תפרים וקרעים לאחר לידה

שאלה לגבי תפרים וקרעים לאחר לידה

ילדתי לפני חודש, המיילדת חתכה חתך קטן ובצד השני נקרעתי עד הרקטום עד היום לא החלמתי היום הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שהריפוי האנטומי לא נראה טוב. עליי לחכות 3 חודשים מקסימום לריפוי. אם לא עליי לפנות למחלקת נשים בבית חולים ולעבור שוב חתך ותפירה בהרדמה מלאה. ממש סיוט. האם זה קרה למישהי מכם? והאם יש עצות לשיכוך הגרוד והכאבים?

לבנה123

New member
אויש מסכנה.

כ"כ לא נעים... זה היה בשערי צדק, נכון? אוי אוי אוי. מסכנולה. לי אישית זה לא קרה, אבל אם את מטופלת בשע"צ אני ממליצה שם בחום על פרופ' שעיה. אולי שווה לגשת אליו להתייעצות? תרגישי טוב!

../images/Emo10.gif אני לא אספר כמה זמן לקח לי

להחלים כדי לא לייאש אותך... אני עשיתי בהתחלה המון שטיפות עם קלי, אפשר למרוח קלנדולה שמרגיעה מאוד, הייתה עוד משחה של HEEL שעזרה לי. המליצו לי על טיפות ריסקיו, אבל לא ניסיתי. בכל מקרה, אם אין ברירה צריך לעשות ניתוחון לתיקון הנזקים...

רומי 007

New member
תרגישי טוב

זה באמת עינוי לא קטן. אני יודעת שאת חייבת להקפיד על השטיפות השורפות האלה אבל אפשר לקרר את המקום עם פד ג'ל שיש בבית מרקחת בשביל העיניים ששמים במקרר למספר דקות. בזמנו היה תכשיר קצף בשם אפיפום שעזר לי מאוד וכמו כן אפשר למרוח בהוראת רופא משחת עזרקאין שיש לה אפקט מרדים. אצלי לא היו קרעים אבל התפתח זיהום עם פצעים חמורים ממש יבלות ולקחתי אנטיביוטיקה. במקביל גם סבלתי מטחורים כך שלא יכולתי בכלל לשבת. הטעות היתה שיעצו לי לשבת על גלגל ואז המקום לא החלים כי כל פעם נפתח מחדש. אז אל תשבי ע גלגל. עדיף לא לשבת ובפרט שלא יפתח מחדש. יש לי חברה רחוקה שעברה את הניתוחון של חיתוך ותפירה מחדש והוקל לה תוך יומיים. לכי לבדוק אם לא עדיף על פני הסבל שאת סובלת ואל תפחדי מזה. זו זריקת הרדמה מקומית כמו אצל רופא שיניים ואת הפעולה עצמה לא תרגישי. הכי חשוב שאת הלידה כבר עברת. זה רק השארית העצבנית. ואגב - בגלל דברים כאלה החלטתי בין השאר בפעם השניה על קיסרי אלקטיבי.

גוליגל

New member
אוח אוח

נשמע סיוט. אני מקווה שיעבור מהר. מה שכן - שוכחים את זה (כמו את הכאב של הלידה). במיוחד שכבר את אמא ויש אקשן. לי היו המון תפרים (לא הסתכלתי אבל נראה לי שהם היו עד הברך) שמאוד כאבו. מה שהמליצו לי: - פדים של דר' פישר שנקראים "9 months" - אחרי שהולכים לשירותים. היה קצת קשה להשיג אותם בזמנו. נשארו לי קצת אם את רוצה. - לשטוף הרבה - אחרי כל סיבוב בשירותים - פדים עם מגנזיום קפוא (אפשר לעשות בבית) - קצף שנקרא פרוקטו-פום (זה כמו אפי-פום, אבל מיועד לטחורים ונמצא בסל הבריאות - אם הרופא ירשום לך תקבלי הנחה)

debby12

New member
מנהל
יש מישהי בפורום הנקה עם סיפור דומה

אנסה לקרוא לה לפה. לצערי אין לי תובנות משלי.

Gali1973

New member
התכוונת לומר שלשמחתך....

אין לך תובנות משלך.... אויש, נשמע נורא. החלמה מהירה וקלה, זה רק מה שאני יכולה לאחל.

נורא כואב לשמוע מה שעברת

וגם אני משתייכת למועדון המפוקפק של סיבוכים מהלידה ואצלי זה מהקיסרי. לא מבינה במה שיש לך אבל אולי כדאי להתייעץ עם עוד רופא ?

קראו לי אז באתי....

היי טלי. אמנם אני מפורום הנקה אך מישהי משם ביקשה ממני לכתוב לך גם פה מאחר ויש לי גם נסיון מר עם התפרים
. ילדתי לפני 2.4 בקפלן בלידה רגילה ובסה"כ בסדר גמור. המיילדת החליטה שהיא גוזרת ליתר בטחון (לא יודעת עד היום בדיוק בדיוק מה לא נראה לה). אמנם לא היה לי קרע טבעי, ובטח לא עד הרקטום (נשמע רע וכואב מאוד, אין ספק), אך להערכתי היא גזרה ה-מון (חתך ענקי), תפרו אותי במשך 3/4 שעה, אף אחד מהצוות לא הסכים להגיד בכמה תפרים מדובר. ההחלמה היתה קשה מאוד ואני סובלת מהתפרים עד היום. שבוע לאחר הלידה, ערב לפני ברית המילה עדיין לא יכולתי ללכת, הכאב הלך והחמיר וכל תזוזה או כיווץ נרתיק ולו הקטן ביותר הכאיב לי כאבי תופת. הלכתי למיון נשים שם הוציאו לי את התפרים ידנית מאחר והם לא נמסו והאזור התנפח והזדהם. ההחלמה היתה ארוכה וקשה - במשך החודשיים הראשונים כמעט ולא יכולתי לקום לבד וכל ישיבה על משטח נמוך מדי גרמה לי לכאבים חדים ואי יכולת לקום ללא עזרה (גם מהמיטה). מאז ועד היום התלוננתי באוזני הרופא שלי כמה וכמה פעמים. הוא שלח אותי לפלסטיקאי ולועדה מיוחדת (ועדת נשים מייעצת) באסף הרופא. במקרה שלי הוחלט שאין טעם לגזור ולתפור מחדש מאחר וזה יכול להזיק יותר מאשר להועיל. היום אני חיה עם המצב (עוד לא השלמתי איתו ממש) - התפרים מציקים לי (פעם יותר ופעם פחות) ביום יום מבחינת תפר של תחתון או מכנס שיושב על התפרים ומציק או גירוד, או "סתם" כאב עמום שגורם לי להרגיש את האזור רוב הזמן. השלב הבא מבחינתי הוא לנסות לראות רופא עור מומחה בצלקות ו אולי להתחיל טיפול אצל רופא הומיאופת. ההמלצות והמסקנות שלי הן: 1. למרוח משחות שמקלות על האזור הכואב. לי עזראקאין לא במיוחד עזר אבל יש משחה טבעית בשם הממליס - תנסי אותה, לי היא הקלה במקצת. 2. אמבטיות קלי - שוה לנסות (זול וקל לבצע). 3. הכי הכי עוזר לכאבים - רטיות קפואות על האזור. קחי תחבושת הגיינית, תספיגי אותה במים, תקפיאי בפריזר לכמה שעות ותניחי על האזור. הכי הכי מקל בעולם. 4. לקבל הפניות לועדה כלשהיא שתבחן את התפירה מחדש כמה שיותר מוקדם. אפילו לפני שלושה חודשים! בועדה הם רואים הרבה צלקות - ידעו להבחין בין צלקת של תפירה "טובה" או לא. 5. לנסות טיפולים אלטרנטיביים - פיזיותרפיה של רצפת האגן, רפואה הומאיפטית, כל מה שעולה בראשך. 6. לנסות ללכת לרופא עור שמומחה בצלקות - אני חושבת למשל שיש לי עור בעייתי שצלקות לא מחלימות בקלות עליו (לא רק הצלקת הזו), עכשיו זה קצת מאוחר בשבילי כי עבר המון זמן וקשה לשנות צלקת ישנה אבל אל תחכי - תלכי ותבדקי מה אפשר לעשות בלי להתבייש, תתעקשי שאת רוצה לטפל בזה כמה שיורת מוקדם שלא יגידו לך אח"כ שזה כבר ישן ואין טעם. 7. אני אנסה למצוא ולשלוח לך מסר שמישהי שלחה לי עם שמות של מטפלות מומחיות לרצפת האגן - תתייעצי איתן. בהצלחה, אין כמוני מבינה את הכאב וגם את התסכול
עינת.

עמית@

New member
עינת, כל פעם שאני קוראת מחדש את

הסיפור הזה אני מתרגזת ומצטערת מחדש, אוף, הלוואי וזה יעבור כבר

גוליגל

New member
כאב לי לקרוא

תודה על האינפורמציה החשובה. אני מקווה שזה יהפוך לזכרון רחוק עבורך, וכמה שיותר מהר.

למעלה