שאלה לגבי תקופת מסה ותקופת חיטוב

שאלה לגבי תקופת מסה ותקופת חיטוב

אומרים שיש כזה דבר "תקופת חיטוב" ו"תקופת מסה"
יש לי כמה שאלות בנושא.
אם בתקופת מסה אני יורד במשקל עקב כך שאני צורך פחות קלוריות , האם זה אומר ששרפתי אחוזי שומן? או שבגלל שזו תקופת מסה רוב מה שאני ישרוף זה שריר?

כנל לגבי תקופת חיטוב . אם באיזשהו חודש אני חורג מהמאזן השלילי ואוכל במאזן חיובי ואני עולה במשקל ,רוב העלייה שלי תלך לשומן?
מי קבע שיש תקופה לכל דבר?

The Pinky P

New member
חוסר ההבנה שלך שואף ל - 0

ולכן אני מציע לך לעשות רשימה מסודרת של כל המונחים שאתה זורק באוויר ולהתחיל ללמוד מה הם אומרים באמת, דרך גוגל.

על כל פנים, בהודעת תגובה אחת פה בפורום לא תצליח להבין את הדברים.

הנה

חיטוב -
באכילה של פחות קלוריות ממה שהגוף דורש, נחייב את הגוף להשתמש במאגרי ה"חירום" שלו, שהם בעצם תאי השומן, כדי לספק את פער האנרגיה החסרה לתיפקוד יומי תקין. בסופו של דבר זה יוביל אותנו לאיבוד מסת שומן

מסה
באכילה של יותר קלוריות ממה שהגוף דורש, נחייב את הגוף להשתמש בעודף האנרגיה לבנות מסת שריר ובכך להוביל אותנו למראה המוצק והשרירי שאנו כל כך מייחלים לו.

מה שאני שואל הוא האם באחת התקופות למשל במסה אני אוכל במאזן שלילי הגוף לא יאבד מאחוזי השומן?
מי קבע שיש כזה דבר שנקרא "תקופה" אשמח שתענה לי ספציפית על השאלה

The Pinky P

New member
מאזן קלורי שלילי וחיובי -

הגוף שלך מוציא אנרגיה ע"י - הפעלת המערכות והאיברים שלו, חידוש תאים ובנוסף על זה הפעילות הפיזית שאתה עושה.
הגוף שלך מכניס אנגריה ע"י - המזון שאתה מכניס אליו.

אם הכנסת יותר אנרגיה בזמן נתון מאשר כמות האנרגיה שהגוף שלך הוציא - אתה במאזן קלורי חיובי וכמובן שלהפך.

בשביל להעלות את מסת השריר אתה צריך להיות במאזן חיובי בשביל שהגוף יקבל את כל הנדרש לו בשביל לבנות מחדש את השריר,
לא מאזן קלורי שלילי, מאזן קלורי שלילי יוביל לשימוש במאגר השומן בגוף ולאחר מכן לפגיעה במסת השריר.

בשביל להתחטב תצטרך להיות במאזן שלילי מה שיגרום לשריפת שומנים, אם תעשה את זה נכון אתה תאבד כמות מסה בצורה קטנה יחסית.

העניין הוא שאי אפשר להעלות מסת שריר ולהתחטב בו זמנית ( אלא אם כן אתה שוקל 150 קילו ורק עכשיו התחלת לעשות עם עצמך משהו)

ולכן זה תהליך מחזורי - בהתחלה מעלים מסת שריר ומשמינים כתוצאה מכך, לאחר מכן שמסת השריר ישנה עוברים ל"תקופת" חיטוב בשביל להיפטר מהשומן העודף ולהבליט
את השריר.

מקווה שזה קצת יותר ברור.

את זה אני הבנתי

אני צריך להסביר לך את זה בדוגמא.
נגיד אני בתקופת מסה במשקל 60 קילוגרם.
בחודש הראשון עליתי ב2 קילו כי אכלתי במאזן קלורי חיובי
בחודש השני ירדתי ב2 קילו כי אכלתי במאזן קלורי שלילי.
בחודש השלישי עלית ב2 קילו
בחודש הרביעי ירדתי ב2 קילו....
אחרי החודש הרביעי אני עדיין שוקל 60 כמו שהתחלתי את האימונים שלי.
אתה רוצה להגיד לי שהיחסי שומן/שריר שלי בגוף לא השתנו? (פחות שומן ויותר שריר ממה שהייתי?)
מי קבע שהשיטה הזאת לא יותר טובה משיטה של עלייה 8 קילו במסה וירידה 8 קילו בחיטוב?

The Pinky P

New member
איך הגעת לתקופת מסה של חודש?

אם אתה רוצה להעלות משמעותית במסה אתה צריך לעבוד כמה חודשים טובים, חודש זה כלום.

לכל אחד נקודת מוצא אחרת ויעד אחר אבל אין מה לעבור לחיטוב אחרי חודש.

לגבי הדוגמא שלך מבחינה תיאורטית (!) -

אם שקלת 60 קילוגרם נגיד על 12% שומן ועשית חודש מסה חודש חיטוב במשך, לאחר חודשים כנראה שתשקול אותו הדבר אך אחוזי השומן שלך יהיו
נמוכים יותר.

השאלה שלי לגבי התאוריה היא:

האם בנאדם שעלה 8 קילו במסה במשך 4 חודשים ואחרי חודשיים ירד 8 קילו בחיטוב יהיה בעל מסת שריר גבוהה יותר ואחוז שומן נמוך יותר מאשר אותו אדם אם בחר לעשות חודש מסה חודש חיטוב חודש מסה חודש חיטוב?
השאלה שלי היא מבחינת תוצאות נטו.

Luke R

New member
מסה וחיטוב

התקופות האלה, הן לא כמו עונות השנה שאין לנו שליטה עליהן. אנחנו מחליטים אם אנחנו רוצים להיות בתקופת חיטוב או מסה...ואוכלים כמות קלוריות בהתאם להחלטה הזאת שלנו..
ולכן אין דבר כזה "אם בתקופת מסה אני יורד במשקל עקב כך שאני צורך פחות קלוריות" אם אתה צורך פחות קלוריות ויורד במשקל, אז אתה לא במסה, אלא אתה בחיטוב.
השאלה שלך היא כמו לשאול מה קורה אם אני מחליט ללבוש לבן, אבל לובש שחור? אם אתה לובש שחור, אז מן הסתם, לא עמדת בהחלטה שלך ללבוש לבן.

מבחינת תוצאה

אני שואל רק מבחינת התוצאות של הרכב הגוף.
האם בנאדם שעלה 4 קילוגרם בחודשיים של מסה וירד 4 בחודשיים בחיטוב יהיה בעל מסת שריר ואחוז שומן נמוך יותר מאותו אדם אילולא בחר לעלות 2 קילו בחודש לרדת 2 קילו בחודש לעלות 2 קילו בחודש ולהוריד 2 קילו בחדש?
סך הכל בשני התהליכים מדובר על 4 חודשים של עבודה....

Luke R

New member
אי אפשר לענות על זה באופן חד משמעי

הכי טוב שתנסה ותראה בעצמך מה עובד עליך טוב יותר.

ובכל אופן המטרה אמורה להיות לעלות יותר ממה שאתה מוריד אח"כ. כך שבסוף התהליך תשקול יותר ממה שהתחלת, ושתוספת המשקל הזאת תהיה של שריר.
לדוגמא לעלות 6 קילו במסה, ולרדת 3 קילו. כלומר להרוויח 3 קילו שריר.

אם המטרה שלך היא להשאר פחות או יותר, באותו משקל, ורק לשנות קצת את הרכב הגוף (לרדת קצת בשומן, ולעלות קצת בשריר) ובעיקר אם אתה מתאמן מתחיל, אתה לא באמת צריך מסה וחיטוב. רוב הסיכויים שמאזן קלורי ניטרלי, או חיובי קטן מאוד, ישיג את התוצאה.

The Pinky P

New member
לא בהכרח...

אם אתה בעל אחוזי שומן גבוהים ומסת שריר רגילה לבן אדם שלא מתאמן ורוצה להגיע לגוף יותר רזה ויותר שרירי,
סביר להניח שבנקודת ההגעה ליעד אתה תשקול פחות.

משקל זה סתם מספר, ממש לא צריך לשאוף לראות את הנתון הזה עולה.

Luke R

New member
אם אתה באחוז שומן גבוה

אין סיבה שתעשה, או שאפילו תחשוב על, תקופת מסה.

אני 16 אחוז שומן

שוקל 68 גובה 1.74.
כבר חודשיים על SS... האם אתה חושב שצריך לעבור לתוכנית חיטוב?
השומנים קצת מפריעים לי....

Luke R

New member
לדעתי כן

לא הייתי עושה תקופת מסה על אחוז שומן כזה. הייתי משתדל לרדת ל-12% ורצוי אפילו פחות, לפני שהייתי מתחיל שוב מסה.
ובכלל, אישית אני לא בעד מסה בקיץ (אלא אם הבנאדם ממש שחיף). גם מטעמים אסתטיים, וגם כי יש פחות תיאבון בקיץ, וככל שיש עלי יותר שומן, חם לי ואני מזיע יותר (כמו רובנו). ובחורף עודף השומן מפריע הרבה פחות, וקל יותר לאכול הרבה.

למעלה