שאלה לגבי תקן ריצוף

eyaldr3

New member
שאלה לגבי תקן ריצוף

היי,

בדירה שרכשתי יש "שירותי אורחים" הממקומים בכניסה לבית, בצמוד ליחידת המתבגר. משום מה, שירותי האורחים רוצפו בריצוף שונה מהבית, כלומר, הבית מרוצף בריצוף 60*60 ואילו אותו חדר שירותים רוצף ב30*30 . בנוסף לריצוף השונה שיוצר אי אחידות מזעזעת, הקבלן טרח לעשות הפרשי גובה בין שירותי האורחים לשאר הבית, כלומר, הריצוף בשירותי האורחים נמוך משאר הבית + הותקן סף מתכת שכזה בניהם, בדומה למה שקיים במקלחת.

האם החוק דורש בשירותי אורחים ריצוף בתקן מסוים ? R10? R11?
האם אכן יש צורך באותו סף מתכת ובהפרש הגובה שהקבלן יצר?
האם מה שבוצע בפועל תקין ?

אשמח לתשובות, אם מישהו יודע גם להפנות אותי לסימוכין, אשמח.

המון תודה ולילה טוב,
אייל.

בינא

Member
הבצוע שלך מושלם והקבלן עבד לפי התקנים !

הפרש גובה הרצופים בין החדרים הרטובים לשאר הרצוף בדירה הוא חובה.
גם פס האלומיניום להפרדת סוגי הריצוף ומעבר רטיבות משטח חדר רטוב למסדרון מראה שהקבלן היה בסדר גמור.
מקובל לרצף בחדרים קטנים עם ריצוף קטן יותר מאשר בחללים גדולים וגם בכך אין שום בעיה.
כשאתה רוכש דירה מקבלן שגם סיפק את שירותי האדריכלות והוא זה שמביא את כל החומרים כולל הקרמיקה, חזקה שקיבל כנחיה לרצוף כזה מהאדריכל/ית שתכנן/ה את הפרויקט ואין לך להלין על כך.
הפתרונות המוצעים יכולים להיות 2 למקרה שזיהיתי את הבעיה האמיתית שלך...
1. רכישת רצוף בגודל זהה לקיים במסדרות והדבקה שלו על הרצוף בשירותים עם דבק לקרמיקה שאיננה סופגת...
2. רכישת סף מעוגל (כמו שמקובל להתקין בין חלקי פרקט או בין פרקט לקרמיקה ולהדביק עם אפוקסי על הסף הקיים, כך שרגל יחפה לא תיתקל בפס האלומיניום הקיים. הדלת צריכה להיסגר אל הסף הזה ואם הסף נמצא מתחת לדלת ותוספת הפרופיל מונעת מהדלת להיסגר, ניתן, בהנחה שי לדלת צירי "מקטרת", להוסיף שיבה בעובי נדרש להרמת הדלת בכמה מ"מ כדי לפתור את הבעיה.
3. אם לא הבנת מה שכתבתי כאן ובכל מקרה, אם אינך מהמוכשרים שיכולים לתקן הכל לבד, מומלץ לך לחפש בעל מקוצוע מבוגר שכבר ראה הכל, אפילו אם הוא פנסיונר שעוסק בכך וכך תקיים גם מצווה של העסקתו ותשלום על עבודתו (כשאתה מממן לו את הדבקים, הקרמיקה והסף שהוא ילך לרכוש) וגם תקבל עבודה טובה שתחזיק הרבה שנים...
לא קבלן שיפותים(!)
לא לחפש בתקנים שאינך מבין בהם בין כה וכה...
לא להזמין חברת בדיקות!
לא ללכת לבית משפט כי תפסיד שם, גם בתביעות קטנות.
ללכת על תיקון מקומי קטן ולהשתחרר מהבעיה הקטנה.
בהצלחה

eyaldr3

New member
תודה רבה על התשובה

האם את/ה יכולים להביא מקור למידע שפיזרת ? כי אני לא משוכנע שאתה צודק.
&nbsp
בנוסף , לא כתבתי כלום על בדק בית או בתי משפט, לא מבין למה ישר לקפוץ למסקנות.
&nbsp
בדירה חדשה החלפת ריצוף אינה תיקון מקומי וקטן וככל הנראה תגרור ביטול האחריות על הבית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בינא

Member
שלום לשואל. בפורום הז יש מומחה לתקנים שכנראה בחופש עכשיו

ובטח יענה לך כשיחזור לכתוב בפורום, יכתוב לך בדיוק באיזה סעיף כתוב על כל דבר שעניתי לך.
המקור למידע ש"פיזרתי" נובע מתקן הריצוף והתקנות, אשר לפיהן אני עובד ביום-יום מזה למעלה מ-40 שנה... מה שמיתר את הצורך שלי לציין את מספר הסעיף כשאני עונה בפורום הזה.
רצונך החוזר לדעת בדיוק מהיכן את "שואב" את מה שאני "מפיץ" מראה שיש לך כוונה לתבוע או לפחות להשתמש במידע שיענה על חוסר הבנתך כדי להוריד במחיר בעת הדיון עם הקבלן/מוכר/אחר...לכן, בין היתר הבאתי לתשומת לב הקוראים בפורום (לא רק לך) את העניין.
במקרה שלך, אין לך עילה להוריד מחיר או לאחרים ללכת לבית המשפט שעמוס ממילא עד להתפקע...
כאן גם באה המומחיות שלי כעד מומחה ובורר מוסמך מורשה לענייני בניה ותשתיות, אשר עובד ברצף בתחום הבניה למגורים מעל 40 שנה ומה לעשות...יכול לדקלם בע"פ מה מותר, מא אסור ומה ביניהם בכל תחומי הבניה הזאת.
בנסף לכל זאת, אני כותב לא רק לך, אלא מנצל שאלה שיש גם אחרים שמעוניינים לקבל תשובות עליה בין יותר מ-50,000 קוראי הפורום...
אשר לאיבוד האחריות על המבנה שהיא נקודה חשובה מאוד שהעלית עכשיו:
התקנת אריחים בהדבקה על אריחים קיימים, כמו גם פרקט, שטיח או לחילופין בניית ארונות קיר בנישות או העמדת מכונת כביסה, מדיח או צביעת קירות בצבע ו/או גוון חדשים, אינם מורידים מאחריות הקבלן בכלל!
מדוע?
מכמה סיבות עקרוניות:
1) האחריות ניתנת מהקבלן על טיב עבודתו. על זה יש לו בטוח ;
2) על חומרים מובאים להתקנה במבנה האחריות של הקבלן היא באמצעות הספק(!) של החומרים האלה, במידה והפגיעה שזוהתה בוודאות ע"י בודק ובדיקות מעבדה, נובעים מטיב החומר וגם זה באחריות משנה של הספר שלמעשה חייב להפעיל את אחריות היבואן אם מחו"ל או היצרן הישראלי שכולם גם הם מבוטחים, לכן במרבית המשפטים השופטים אינם מטילים על הקבלן את האחריות על החומר אלא אך ורק על טיב הבצוע והשימוש הלא נכון (אם ניתן להוכיח זאת) בחומרי העזר כמו טיט, טיח, בטון, דבקים וכיו"ב).
3) בנושא הנמכות ריצופים יש כללים ברורים לחדרים "רטובים" בתקנון ויתרה מכך, התוכניות האדריכליות לבצוע הבניה, על האדריכל להראות הנמכה של 2ס"מ בין החדר הרטוב למעבר ליד הדלת ויועץ איטום (שבבניה רוויה (בית דירות), בטוח שהיה מעורב, ייתן פרטים אדריכליים ברורים לאיטום החדרים, כפי שמופיעים בתקנות ואצלו במחשב למקרים מיוחדים ונראה שהקבלן, מהממצאים שאתה רשמת, ביצע בדיוק לפי הפרט הנכון.
יש קבלנים שמשיטים את הפרופיל בגלל בקשה נחרצת של רוכשי דירות לפני רצוף שמתנגדים לפס כזה מחשש פגיעה באצבעות הרגליים וקבלנים שאינם מתקינים אותו, במידה ולא התקינו תחליף מעוגל שיושב על 2 הגבהים ויש כאלה לפחות 10בשוק, הקבלן חוטא ועובר עבירה.
מקוה שהבנתך ובהצלחה בחיים

eyaldr3

New member
תשובה

אין לי שום כוונה להתווכח עם הקבלן על המחיר וגם אין לי שום כוונה להגיע עם הקבלן לבתי משפט ומלחמות בדק-בבית בגלל חדר שירותים, כפי שכבר ציינתי בעבר. משום מה אתה ממשיך להתעקש שיש לי כוונה להגיע עם הקבלן לבתי המשפט. בכל מקרה, אם ארצה לתבוע את הקבלן , אתבע. אם ארצה להתווכח עם הקבלן על כסף, אתווכח. זה לא עניינך.
&nbsp
אני מעוניין לדעת מה התקנות כדי לדעת אם יש לי "האפשרות" ללחוץ את הקבלן שיבצע ריצוף זהה לבית בחדר שירותי האורחים. לא ניתן להשיג ריצוף זהה לשל הבית בתקן נוגד החלקה ומכאן הניסיון למצוא את התקן המדויק. מבחינתי אני מוכן גם לשאת בעלות של הריצוף הנוסף הזה ובלבד שהקבלן יבצע את ההתקנה. ללא היכרות מדויקת של התקנות הקבלן פשוט ינפנף אותי בטענה שחייב ריצוף נוגד החלקה, אלו החיים, מניסיון.
&nbsp
אם יש לך סימוכין שמוכיח כי חדר שירותים נחשב כחדר רטוב ומחייב ריצוף נוגד החלקה, אשמח לסימוכין כזה. אם אין לך סימוכין כזה וכל המידע נובע על סמך ניסיונך במרוץ השנים, אז אני אכבד את ניסיונך אך אתה לא עוזר לי. תודה בכל מקרה.
&nbsp
אגב, אני לא מצאתי שום סימוכין באינטרנט שחדר שירותים נחשב חדר רטוב ודורש ריצוף נוגד החלקה, אלא אם מדובר בשירותים ציבוריים. לכן בקשתי לסימוכין.
&nbsp
לגבי האחריות, אתה תהיה מוכן לרוץ לבתי משפט במקומי ללא תמורה במידה והקבלן ינסה להתנער מאחריות בגלל שביצעתי הדבקת קרמיקה? אתה תישא בעלויות הכספיות במידה והקבלן יצליח להתנער מאחריות במסגרת בתי המשפט? אם התשובה לשתי השאלות האלו היא "כן", אני מוכן לבצע הדבקת קרמיקה באופן עצמאי.
&nbsp
&nbsp

גלמיש1

New member
מה שתיארת פה זה מה שנהוג לעשות.

בחדרים רטובים רצוי ונהוג לעשות רצפה מונמכת כמעה, כדי שאם תהיה נזילה היא לא תזלוג מיד לכל הבית. כך גם ריצוף אנטי סליפ.
לא בטוחה אם שרותי אורחים נכנס בתקן כחדר רטוב. אבל לא נראה לי שיש לך קייס נגד הקבלן.
אבל - אם זה נורא נורא מפריע לך, אתה יכול לעשות ריצוף כמו שיש בבית בהדבקה על הקיים בשרותים - ואולי הפרש הגבהים דוקא יועיל כאן.

eyaldr3

New member
תודה על תשובתך

מטרתי היא בסה"כ לדעת האם מותר להתקין ריצוף שאינו נוגד החלקה בחדר זה. אם התקן מתיר, אני אבקש להתקין ריצוף זהה לשאר הבית, שאינו נוגד החלקה.
&nbsp
הדבקה לדעתי לא אפשרית, כפי שזה נראה בעין, הפרש הגבהים לא יספיק בשביל להכניס אריח + דבק , כלומר, האריחים בשירותי האורחים יהיו גבוהים מריצוף הבית.
&nbsp

למעלה