שאלה לגבי תרופות

ninii

New member
שאלה לגבי תרופות

שלום לכולם, אני רוצה לשאול עבור אמה של חברתי, החולה בסרטן, לגבי אפשרות למימון או לעזרה במימון רכישת תרופות. היא צריכה לקבל תלידומיד, נאמר לה שהתרופה הזו תכווץ את הגידול. זוהי תרופה נסיונית, כך שלא ברור עדיין האם קופ"ח תאשר לה אותה. מה דעתכם? רפואה שלמה לכולם בכל מקרה! תודה.

ornusha

New member
קופת חולים

אני לא יודעת אם קופת חולים תאשר, אבל מניסיון זה לא האפשרות היחידה לעזרה במימון. קודם כל צריך לפנות לקופת חולים, ואם חס וחלילה הם לא יאשרו אפשר להגיש ערעור. חוץ מזה אני לא יודעת למה מיועדת התרופה, אבל אולי היא מיועדת גם למששהו אחר ואולי הרופא יסכים לשקר (אוופפפפפססס... אני אמרתי את זה
?). אפשרות אחרת היא לבדוק את העלות של התרופה בחו"ל. לעיתים יש פער עצום בין המחירים של תרופות מסוימות בארץ לעומת חו"ל. תנסו לראות, אולי שווה הטרחה של להשיג מרשם זר ולטוס לקנות הכל בחול? ואם מישהו במקרה נוסע לטיול אז אדרבה. דבר נוסף שאתם יכולים לעשות זה לפנות לחברה שמייבאת את התרופה לארץ או החברה שמשווקת אותה. תנסו להגיע איתם להסכם של נגיד אתם קונים פעמיים והם נותנים לכם את הכמות ה-3 "במתנה". מקווה שעזרתי.

ninii

New member
תודה.

אלה רעיונות טובים! אני אבדוק אותם. הם בכלל לא עלו בדעתי, תודה רבה לשתיכן
אני, למען האמת, קיויתי למצוא מישהו/חברה בארץ כמו טבע למשל, אשר תקדיש חלק קטן משיעור המכירות שלה, כתרומה לאנשים חולים שידם אינה משגת. נתקלתי גם באתר אינטרנט של טבע אשר פונה בעיקר לרופאים אבל הם הסבירו לי שאת התרופה הזו, התלידומיד, הם לא כוללים באופציה הזו. בכל מקרה, אולי זה יעזור לאנשים אחרים, אין לי מושג, אז הנה הלינק. http://www.oncotesteva.co.il/patients.html

לפנות לקופת חולים

אמנם התרופה נסיונית אבל אולי יש אפשרות כן לקבל אישור מקופת חולים לקבל אותה. יש להם ועדת חריגים וצריך לפנות אליהם בכתב בדרך כלל. אני חושבת שאם בודקים אפשרות של להשיג את התרופה אז לא לשלול ישר את האפשרות שקופת חולים לא תיתן אלא לנסות ולהפעיל עליהם מספיק לחץ כי במידה ויאשרו לה לקבל את התרופה שנחשבת כרגע כנסיונית, היא נכנסת למאגר הסטטיסטיקה לגבי השימוש בתרופה, ואם זה יעזור לה זה יקדם אישור של התרופה לשימוש ואז לאנשים אחרים יהיה יותר קל לקבל אותה. אני מציעה לאמה של חברתך לפנות לעו"סית של האגודה למלחמה בסרטן, אורית שפירא ב 03-5721616 ולברר אצלה מה התהליך שהיא צריכה לעשות לפי קופת החולים אליה היא שייכת, ואז להחליט אם היא מסוגלת לעשות את הדרך הזו כרגע. בהצלחה גלי

למעלה