שאלה לגבי תרנגולת בשר ותרנגולות מטילות

אייזן

New member
שאלה לגבי תרנגולת בשר ותרנגולות מטילות

שלום לכולם, אשמח לייעוץ ממכם. ברשותי לול מטילות חדש שבניתי במו ידיי. בלול שלוש תרנגולות שנאמר לי שהן מסוג פקיסטני (האם מוכר למישהו?). כמו כן ישנה בלול תרנגולת שניצלה מהתנור (כנראה נפלה ממשאית בדרך לשחיטה). 1. בשבוע האחרון אין כמעט הטלה, ביצה אחת בלבד. האם יש לכך סיבה שעלי לטפל בה, או שזה נורמלי? 2. האם יש סיכוי שתרנגולת הבשר תטיל ביצים ואם כן כמה ומתי? אם זה מעניין אותכם אוכל לצלם את הלול והתרנגולות ולהעלות כאן. בברכה.

אני מאמין שכל תרנגולת תטיל ביצים

כמובן שזה תלוי בעונה ובמצב הרגשי שלהן, אם הן הטילו עד עכשיו והפסיקו אז כנראה שהן יצאו להפסקה, למרות שעכשיו זאת התקופה הכי טובה שלהן להטלה, אם הן רק הגיעו אליך עכשיו אז תן להן תקופה של עשרה ימים עד שבועיים להתאקלמות, יש כאלו שנכנסות מייד ויש כאלו שלוקח להן זמן, בכל מקרה תתחדש!!
ובוודאי שרוצים תמונות

אייזן

New member
תמונות והערות

כמו שניתן לראות הלול בנוי בצורה הרגילה של קומת קרקע להאכלה וקומה שניה לשינה והטלה שהיא גם יותר מוגנת מרוח וקור. את כל הלול בניתי מחומרים שאספתי פה ושם. הקניה היחידה היא של התרנגולות ושל מתקן השתיה שלהן. משתדל על טהרת המיחזור ואיכות הסביבה. את הריצפה ואת חלק מהקירות עשיתי מלוחות שמשמשים לבניה כחומר בידוד. אלו לוחות של מתכת שבתוכם קלקר. זה היה חשוב לי שהרצפה תהיה ניתנת לניקוי, ואני אכן מנקה את הריצפה פעם בשבוע: את ההפרשות אוסף לקומפוסטר ושוטף עם צינור. מכיוון שאני גר בקיבוץ ויש לי שכנים קרובים מאוד אלי, היה לי חשוב שמטרד הריח לא יהיה משמעותי (בגלל זה אני מנקה כל שבוע), ואכן נדמה לי שהבעיה לא רצינית. את כל הפסולת האורגנית שלנו (למעט בשר עוף כמובן) אנחנו אוספים בכלי קטן שכל יום עובר לתרנגולות. זה לא מספיק להן, ואני מנסה לתרום עוד אנשים למיחזור האוכל. בעניין הזה רציתי להעלות נקודה חשובה שאני מאמין שהרוב מודעים אליה וזה שאסור להאכיל מין בבשר של אותו מין, כלומר אסור לתת לתרנגולות לאכול בשר וחלקי תרנגולות בכל צורה שהיא. למי שלא יודע זאת היה מקור מחלת הפרה המשוגעת: נתנו לפרות שאריות בשר פרה. חג שמח.

חלאה

New member
הלול יפה חבל על הזמן.

אם רק היה לי כוח הייתי בונה משהוא לתרנגולים ומפעיל את הרתכת המבוטלת שלי. סביר להניח שהיה נראה פחות יפה מאצלך :)

למעלה