שאלה לגבי תשלום אגרה

pun dog

New member
שאלה לגבי תשלום אגרה

הגיע אלי מכתב שאומר שאני צריך לשלם אגרה על חידוש רישיון הנהיגה, השאלה היא כזאת, אם אני משלם את האגרה דרך האינטרנט אז הרישיון הזמני שהגיע עם ההתראה + אישור התשלום מהאתר של משרד התחבורה, הופך את הרישיון הזמני לתקף? ואם שילמתי כבר באתר, ואני אלך עכשיו למשרד הרישוי הקרוב אלי, הם יוכלו לראות שכבר שילמתי, ורק יחתמו לי על הרישיון הזמני? תודה

הפרוצדורה

מרגע ששילמת באתר האנטרנט מונפק לך כרטיס רשיון חדש שיישלח בדואר לביתך. אין צורך ללכת לשום מקום, רק לחכות. אם לא קיבלתי את הרשיון תוך שבועיים מיום התשלום או שיש פחות משבועיים מהיום לתום תקופת הרשיון הנוכחי שלך, התקשר למשרד הרישוי, אם לא ישלחו לך בדואר כרגיל. שמור את הקבלה המודפסת כששילמת באנטרנט, למרות שהיא אינה מהווה רשיון נהיגה וזה לא חשוב איפה היית משלם. הפרוצדורה היא אותה פרוצדורה בין אם היית משלם בדואר או באנטרנט, את הכרטיס אתה מקבל ביד רק בתוך שבועיים בערך והקבלה לא מהווה רשיון נהיגה בתוקף.

pun dog

New member
השאלה היא..

עם טופס ההודעה היה מצורף רישיון זמני, שכתוב שהוא תקף ל 5 חודשים מרגע תשלום האגרה על הרישיון הזמני יש מקום לחותמת של הבנק, השאלה היא אם אני שלמתי דרך האינטרנט, ומן הסתם לא חתמו לי עליו .. האם הוא עדיין בתוקף בצירוף חשבונית התשלום?

be_roo

New member
הוא לא תקף

כמו שהוסבר, אישור התשלום שהדפסת בבית אינו שווה ערך לחותמת תשלום בבנק. כל אחד יכול להדפיס לו דף כזה במחשב הפרטי בביתו. זו הסיבה שבאתר משרד התחבורה מצויין בפירוש כי מי שרשיונו עומד לפוג תוך פחות מ-X שבועות (נדמה לי ש-2 או 4) מומלץ שלא ישלם דרך האתר אלא יטריח עצמו לבנק ויקבל חותמת לאישור התוקף, היות ויתכן שמשלוח הטופס החדש עם אישור התשלום יקח יותר זמן והרשיון הקודם יפקע בנתיים.

אהובה.א

New member
לדעתי , את טועה

כי האישור ניתן רק במידה ואתה מעביר תשלום באמצעות הכרטיס או הבנק. אני קיבלתי את החידושרק אתמול והתכוונתי לשלם בדואר , וגיליתי לראשונה שניתן לשלם באמצעות הנט. חידוש נהדר בהתחשב בזה שסניף הדואר שלנו נמצא רחוק ממני. מרחק נסיעה. הרשיון שלי בתוקף עד אמצע פברואר ומקווה שהחדש יגיע לפני. אבל בכל מקרה אני אנהג בתוספת התשלום של הרשיון החדש בכדי להוכיח ששילמתי.

be_roo

New member
זה לא עניין של דיעה, כתוב במפורש

באתר משרד התחבורה כי אישור התשלום אינו מהווה רשיון זמני ואם נדרש רשיון מידי או שיש חשש שהרשיון החדש והמשולם לא יגיע לפני שהנוכחי יפוג, לא להשתמש בשירות: http://ecom.gov.il/Mot/homepage_he.aspx (כתוב במסגרת למעלה, עם סימן קריאה אדום ומילים מודגשות)

אהובה.א

New member
אגב , איך משלמים באינטרנט?

גם אני קיבלתי ואשמח לקצר את הפרוצדורה ולא לגשת לבנק הדואר.

למעלה