שאלה לגבי תשלום על עריכת ספרים

לירוןג1

New member
שאלה לגבי תשלום על עריכת ספרים

אני רואה שעונים פה במהירות ובמקצועיות, אז שוב אני פונה בשאלה.
קיבלתי כבר שתי הצעות לערוך ספרים, ואני מנסה להבין איך עובד התשלום... בהצעה אחת מדובר על כ 200 עמודים ובשנייה על כ-500, מדובר בתשלום של אלפי שקלים, ועבודה של כמה חודשים. אמרו שמשלמים בסיום העריכה.
האם הגיוני שהתשלום מתבצע רק בסיום העבודה? איך אני יכולה לדעת שבאמת ישלמו לי בסוף? איך אני מבטחת את עצמי ממקרה שבסוף העבודה פתאום המו"ל יגיד שזה לא מה שהוא רצה ויימנע מתשלום, או סתם יברח לי או שאר "הפתעות" שכאלה?!
מה הפרוצדורה המקובלת ? (להזכירכם אני חדשה בתחום..)

גם לי שילמו כך כמתרגמת. בסופו של דבר הכל תלוי בחוזה

בחוזה צריך להיות כתוב מה הם תנאי התשלום, מה הם התנאים לאי תשלום, מה קורה אם הם לא מרוצים וכן הלאה. בסופו של דבר אם לא ישלמו לך תוכלי לתבוע אותם. ושום דבר לא מונע ממך לבקש מקדמה אם את רוצה. עד עכשיו לא היתה לי בעיה עם הוצאות ספרים גם בפרויקטים ארוכי טווח. מה שכן, כדאי שלוחות הזמנים יהיו מספיק גמישים כדי שתוכלי לקחת במקביל לספר גם פרויקטים קצרים שהתשלום עליהם מהיר, כי אם את עובדת שלושה חודשים על ספר ואז מקבלת תשלום שוטף + 60 זה אומר שחצי שנה כמעט אין לך שום הכנסה. מין הסתם בעל הבית והקופאית בסופר לא יחכו לך. אז את צריכה למצוא דרך לייצר גם הכנסה שוטפת תוך כדי.

tomerrose

Member
אני מסכימה עם שושן לגמרי - ותראי גם תשובה שלי למעלה

עניתי ל"אנונימית" בנושא אי תשלום אחרי הגשת העבודה ולמעשה מדובר הפעם לא בתרגום אלא בעריכת ליטוש שעשיתי.
אם קורה דבר כזה, זה מאוד לא נעים ואני מצטערת עכשיו שלא נתתי דוגמת עריכה, ודורשת שהלקוחה תאשר את הדוגמא, ואז הייתי מתנה מראש את העבודה בהסכמה לתשלום מיידי, ולא מגיעה למצב הנוכחי, שהיא פתאום החליטה שהיא רוצה עריכת שכתוב אחרי שעשיתי לה לבקשתה "עריכה לשונית קלה", ומסרבת לשלם.
אבל מהצד השני, וזה אולי יעזור לך יותר: עשיתי גם הסכמים עם לקוחות פרטיים, על תשלום חודשי על תרגום או עריכה ממושכים של ספר ואז היה לי מעין שכר חודשי.
או שכמו על פרויקט קרוב שלי, ביקשתי מההתחלה שיהיה תשלום ביניים כעבור כחודש והלקוח הסכים בלי בעיה.
כמו ששושן אמרה, מקובל אולי יותר אפילו, לבקש תשלומים כמו מקדמה, תשלום-אמצע-העבודה ותשלום סופי.
זה דורש קצת אומץ "לדרוש", אבל אם יאשרו לך את זה זה הכי טוב לך.

בהצלחה וספרי איך היה!

למעלה