שאלה לגבי 1rm

רן לו

New member
שאלה לגבי 1rm

שלום מולי וכולם רציתי לדעת האם אימנים על לעלות את ה1rm אמור להשפיע על ה20rm,15 כמו שרשום בטבלת הrm של וינגייט (50,65%) ,ומהם יוצאי הדופן (אם באמת יש )שזה לא רלוותי להם זה מאוד חשוב לי - בבקשה ענו תודה רבה יום טוב

tushtk

New member
למה אתה רוצה לשפר את ה-1RM?

שלום רן, לעבודה על 1RM אין הרבה תועלות לבן אדם רגיל. חוץ מספורטאים ספציפים שמתמקדים בכוח מירבי, אין שום סיבה לעבוד על 1RM. האם יש לך סיבה טובה חוץ מסקרנות? ההשפעה של אימוני 1RM לאורך זמן על ה- 10-20RM תהייה לרוב שלילית, בשל השוני הרב בשני האימונים. 10-20RM דורש סבולת שריר עם דגש על הגליקוליזה האנאירובית כמקור אנרגיה. עבודה על 1RM היא בעיקר שיפור המערכת העצבית, ומתבססת על מאגרי ה-ATP וה-CTP שבשריר (תלוי במהירות החזרה). בתרו המחשה, כך רץ מרתון ותן לו במשך חודשיים לעשות אימונים של רץ 100 מטר. אני מבטיח לך שאחרי החודשיים האלה התוצאות שלו במרתון ירדו. זאת אמנם דוגמא קיצונית, אך העקרון זהה.

רן לו

New member
תשובה

דבר 1 תודה על התשובה בויגייט מלמדים את טבלת הר אמים - היה לי בעיות אישיות אם הטבלת .(אבל הבנתי את הבעיה יום אחרי ששאלתי בפורם) {אני עדיין אשמח לדעת מה מולי חושב על הטבלה} פעם חשבתי הרבה מאוד דברים בקשר של ההתקדמות שלי בליחצת חזה מעל 4 חזרות - אבל נימאס לי מזה חזרתי למקורת שלי (עבודה על כוח מקסימלי ) וראיתי שירדיתי שם בעשרות קילו מתקופות עבר - אז התחלתי לעבוד 4 סטים : 3-1=מקסימלי ויורד סט אחרון משקל היעד (55 קילו -סה"כ) כמה שאני יכול 7-8 חזרות ועולה מאימון לאימון וזה אני יחזיר את הrm הקודמים שלי וכך כנראה (לפי היתקדמות) וכך אני ירים 55- 10 פעמים ניסיתי הרבה דברים -אבל אני כול הזמן עובד כמעט רק על כח \ סיבולת (משהתחלתי להיתאמן ) - בישביל זה אני בנוי (אני כול הזמן בבדיקות רפואיות , סופר פרנואי אם אני מרגיש משהוא פיצפון לא בסדר , תזונה מושלמת וכ') וכנראה רק ככה אני יצליח לעשות 10 חזרות נקיות של 55 + וישאר במשקל שלי ולמה אני רוצה - לעשות נ"ל = יש לי את הבחינה של המדריך חדר כושר שאני רוצה לסיים - א ני עבדתי שבוע וחצי בהרבה גישות - כנראה משהכי עובד לי זה הדבר שאני הכי מותאם אליו יש עצה \ דעה - זה מאוד חשוב לי (האימונים שלי \העבודה שלי ) בקשה כתבו תודה רבה , יום טוב

tushtk

New member
המשך

שוב שלום, קודם כל תרשה לי לתקן טעות כתיב מביכה במעט מההודעה הקודמת שלי. כך=קח
. ממה שאני מבין אתה המטרה שלך היא להגיע למצב שאתה מבצע 10 חזרות מלאות בלחיצת חזה עם 55 ק"ג. אם אתה צריך לשפר את ה-RM10 שלך, אז זה הטווח שאתה שאתה צריך להתאמן בו. משקלים גבוהים עם 1-4 חזרות ישפיעו בצורה זניחה מאוד (אם בכלל...) על ה-RM10. אתה יכול לעבוד עם משקלים קצת יותר גבוהים, אך להשאר ב-6 חזרות ומעלה. גם 6 זה נמוך, אך בתור סט יחיד עם משקל מקסימלי זה יכול לסייע לך, בעיקר בצד המנטלי, שתראה שאתה מרים משקלים גבוהים יותר. על כמה ה-RM10 שלך עומד היום?

רן לו

New member
כול הסיפור (בקצרה)

תודה על ההגבה אני הסכמתי איתך עד לא מזמן בקטע של האימון על ה10 rm-אך לא הגעתי לתוצאות (דבר שתמיד היה הפוך אצלי- בדרך כלל אני משתפר כול אימון לפחות ב2.5-5 קילו כול צד = כידוע קיצוני ונדיר מאוד \ ופתאום מצאתי את עצמי בצד השני של המשוואה ...) כיום אני עושה 8 אם עזרה קלה מהמדריך (מחר\היום זה כבר יהיה 8-9 ) יענתו אני בנוי בישביל כוח - וזה פשוט עושה את שלו .. -אתה אני מתאר לעצמי ב999 מתוך אלף אנשים קלעת בול - פשוט הגוף שלי יחודי ומוזר לטוב ולרע (זה בהחלט לא הדבר ה1- אבל זה הדבר ה1 שאני יכול להגיד עליו שרע-בהחלט יש כאן אלמט מנטלי כבד - אבל זהבא בול פיקס = מחר אני מתחיל תוכנית אימון שהתכוננתי להגיע אליה כמעט שנתיים- ואני חושב שצברתי כלי להתימודדות לדרך ) תודה רבה , יום טוב

רן לו

New member
רק לא כתבתי ...

ה10 rm שלי כרגע צריך להיות על 52.5 (זה מה שקורה שכותבים ב2 בלילה)

tushtk

New member
כל הלחץ הזה בשביל 2.5 ק"ג?

אהלן רן, שוב תרשה לי לתקן טעות מהתגובה הקודמת - בשורה הראשונה, תתעלם מהמילה אתה
בהנחה שיחס הסיבים האדומים/סיבים לבנים בשרירים שלך לא חריג, מאיפה הגעת למסקנה שאתה בנוי לכוח? אולי אתה פשוט צריך לאמן יותר את סבולת השריר שלך? אני יכול להגיד לך מנסיון שמאוד קל להזניח את החלק הזה ולהתפטות למשקלים הכבדים והאדרנלין שבאימוני כוח. באופן אישי אני מאוד לא אוהב את קביעת אופי האימון לפי מספר החזרות בלבד. אני מוצא את עצמי הרבה פעמים באמצע החזרה השלישית בלבד שאנשים לידי סיימו סט של 12. משך הסט חשוב מאוד ויש לו משמעות מכרעת באופי העבודה. מההודעות שלך אני מתרשם שלאספקט המנטלי יש השפעה רבה על התוצאות שלך. זה טבעי וזה בסדר. אני עדיין חושב שעדיף לך לעבוד בטווח חזרות של 6 ומעלה, כפי שרשמתי בהודעה הקודמת. בכל מקרה, אם כל זה בשביל 2.5 ק"ג אז אין לי ספק שתגיע למטרה שלך. בהצלחה.

רן לו

New member
אני מקווה שאני כבר לא מציק אבל..

אני חושד שאני בנוי לכוח - כי לזה הגוף שלי מגיב הכי טוב - לאימוני כוח ( באופן קצת אירוני-עבור דעת רוב האנשים זה הרס של הגוף ולא יותר ) ,ואני לא רוצה להתרברב אבל אני ורוד אמיתי - פשוט בקיצוניות של האלמנטים - עם דגש על כוח מקסימלי ומתפרץ , ועזוב -אני מרוצה בהחלט ומשתפר מיום ליום (שאני ירצה לנתח את העניין - אני אלך למולי לעשות בדיקות ..) למה לא עבודה ניפרדת על האלמנטים (אם כבר להוסיף למשוואה - כוח מתפרץ , פליאמטרי , זריזות , מהירות תגובה וכ' ) לא יותר אפקטיבי ? (כול אספקט והאימון שלו ) ואם אתה בקטע של חזרות איטיות אני מאוד ממליץ לשלב לתוכנית משהו כזה : להוריד משקל בצורה רצינית (-5-10 -15) קילו ולעבוד סט " צמח " -יעני זז לאט = 8-12 חזרות של 5-10 דקות בכול הקומבינה הזו אפשר להפיק היפורטריה ברמות מטרפות (הגיוני -אתה גורם לשריר להיות צמא דם ) אם אתה לא מכיר מציע לך לנסות{זה אמור להיות כאילו היפורטרפיה מבוודדת ) ואני אנסה לעשות כמו שאמרת -להגיע ל6 - 1-4 לבד +עד 6+ בעזרת המדריך אני מקווה שאני לא נודניק- אני פשוט חי את האימון .

למעלה