שאלה לגבי avid juicy 5 :

• פותח הנושא abob
  • פורסם בתאריך

abob

New member
שאלה לגבי avid juicy 5 :

טוב, הבנתי מכמה חברה שאני "צריכה לשדרג"......... אבל בכל זאת, מה עלי לעשות בכדי לשחרר את המעצורים (יותר נכון מעצור קדמי) שכתוצאה מהוצאת הגלגל נעשה די קשה, מהלך הידית התקצר, והמעצור "יושב" על הרוטור. האם נכנס אויר למערכת? והאם יש צורך ב"בלידינג" או לעשות כיוונונים אחרים??? או ללכת למכונאי מקצועי ?? אשמח להבין קצת יותר מדוע זה קורה.

nintense

New member
מתי זה קרה ?

אם במהלך הרכיבה, הגיע הזמן לבליד, יש הסבר במאמרים. אם זה לאחר פירוק הגלגל, יתכן שידית הברקס נלחצה והרפידות נסגרו, ניתן להרחיב את הפתח ע"י מברג נקי גדול.

abob

New member
לא בזמן רכיבה, אבל גם לא קרה

שהם נסגרו ללא הגלגל. סך הכל הבלמים בני כ-6 חודשים, ובחודש האחרון הורגש קושי בידית. היום לאחר פרקו הגלגל והרכבה מחדש, הרפידות היו צמודות יותר לרוטור ומרווח הלחיצה של הידית קצר מאוד.

Rainbow68

New member
מנסיוני הדל....

קרה לי דבר דומה והוא נפתר די בקלות
. קודם כל, אני לא ממליצה לך לנסות להשתמש במברג כדי להרחיב את המרווח בין הרפידות. אצלי זה גרם לשברים קטנים ברפידה. בד"כ כשקונים את הברקסים מקבלים חלק מפלסטיק שנועד בדיוק בשביל זה. אצלי הבעיה נפתרה על ידי "מירכוז", משחק עם ברגי האלן של הברקס כשהמעצור לחוץ. אני לא מומחית כדי להגיד לך איך בדיוק לעשות את זה אבל אני בטוחה שמישהו כאן "ירים את הכפפה" בהצלחה אורית

עי יד ן

New member
הסבר

ישנם שני בגרי אלן שמחברים את הקליפיטר למתאם צריך ליפתוח אותם קצת לילחוץ על הברקס (כשהדיסק ביפנים) וליסגור זהוא סימתה את תהיך המירכוז

abob

New member
את עניין המירכוז אני מכירה, אבל

זה עדיין לא ישנה את העובדה שידית הברקס כמעט נעולה לגמרי. בכל מקרה אני אנסה את כל הפעולות הרגילות, ואם לא יסתדר, נעבור לבליד. תודה לכולכם, ענת נ.ב. עדיין לא הבנתי מדוע זה קרה ):

עי יד ן

New member
גם לי זה קורה באופניים אים תשאירי א

את הדיסק זה יהיה בסדר אצלי תאמת זה קורה הפוך אני מכניס משהוא יותר גדול לדיסק(הפלסתיקים ואז הידית יותר מידי נילחצת אבל זה מיסתדר אחרי כמה זמן

nintense

New member
ענת, תתחילי עם המברג...

אם לא יעבוד, צריך בליד. מה שקורה הוא שהנוזל סופח מים עם הזמן ולכן הוא מתרחב, התוצאה היא לחץ על הרפידות.

טיראן מ

New member
קיץ. חם ...

ויש לך שמן DOT4 במערכת. השמן הזה מתרחב בחום. החלף שמן ל-DOT5 והעניין ייפתר. כדי לוודא שזה העניין, שפוך מים קרירים על הידית (על המיכל שבידית) ועל הקליפר. אם הברקס השתחרר קצת, זו בעיית השמן.

למעלה