שאלה לגבי CCD...

שאלה לגבי CCD...

אהלן חבר'ס... אני קניתי מצלמת miniDV לפני שלוש שנים (ממש בהתחלה) זאת מצלמת הוידאו הראשונה שלי. מה שלא ידעתי אז, אבל אני יודע היום, זה שיש הבדל מאד גדול בין 1CCD ל 3CCD. למיטב הבנתי, התמונה שמתקבלת ב-3CCD הרבה יותר חדה, והרבה יותר אמינה ונכונה מבחינת מרקם הצבעים. למרות שאני חובבן, ההבדל הזה מטריד אותי לאור זה שהמצלמה שלי מצויידת לצערי ב-1CCD. אני אנחש שאין אפשרות ריאלית לשדרג את המצלמה הקיימת שלי ל-3CCD. ולכן אני שואל שאלה אחרת: האם יש איזשהו אפקט דיגיטאלי ב-Premiere pro שמגביר את חדות הצבעים, ובכך עוזר לקרב תמונת 1CCD לאיכות של 3CCD? ד"א, העיסוק שלי הוא הדמיות בתלת-מימד, ואני עובד הרבה עם Premiere אז אל תהססו להפגיז אותי במונחים.

roli

New member
בפרימייר כמו בפוטושופ

יש כמה עיבודים שאתה יכול לעשות כדי לשפר לוק של תמונה- באפקטים, בלשונית adjust יש את levels (אולי הכי חשוב) לרמות של שחור\ לבן וקונטרסט וcolor balance לכיוון רמות צבע ובלשונית image control יש את color balance (hls) במיוחד כדי לכוון רוויה של הצבע. אולי אלה דברים שאתה כבר יודע אבל נראה לי שהם הכי שימושיים בתיקוני צבע\חשיפה.

ehudt

New member
CCD

ראשי תיבות של Charge Couple Device זהו החלק במצלמה אשר קולט את גלי האור ומעביר אותם לאמצעי ההקלטה במצלמה. במלצמה בה יש CCD 1, הוא אחראי לבדו על קליטת כל ספקטרום הצבעים. במצלמה עם 3 CCD, כל CCD אחראי על צבע אחד (אדום, כחול ירוק), ומתקבלת תמונה חדה יותר ועשירה יותר בצבעים, בעיקר בתנאי אור גרועים (למשל בצילומי ערב וכד'). מקווה שעזרתי, וכן אם יש למישהו תיקונים למה שכתבתי הוא מוזמן להאיר את עיני.

למעלה