שאלה לגבי IELTS

aviad99

New member
שאלה לגבי IELTS

שלום לכולם, אני ואשתי הגשנו בקשה במסלול SW באפריל 2007 כשהיא המגישה הראשית. חוץ מהגשת הטפסים המפושטים עוד לא עשינו כלום (וכן אנחנו לא בסדר מהבחינה הזאת). בכל אופן רציתי לשאול, אשתי יחסית ברמה גבוהה באנגלית אבל בכל זאת אנחנו רוצים לעשות את הקורס הכנה כדי להיות בטוחים. איפה כדאי לעשות? אנחנו מגבעתיים. הקורס המזורז שיש ב british council יספיק? תודה מראש.

aviad99

New member
חשבתי שמי שהגיש אז אמורים לחזור אליו אחרי

שנה וחצי - שנתיים לבקשת שאר המסמכים..

Astroo

New member
היום זה עומד על 30-36 חודשים

כלומר תיקכם לא יטופל לפני אוקטובר 2009, וגם זה כנראה אופטימי מדי.

levleon

New member
תמשיך לחלום - עד 2011 יש לך זמן

עם כל השינויים שצפויים להיכנס - תור של 4 שנים בכלל לא מופרך מהמציאות... אלא אם כן יש לך מקצוע נדרש בקנדה

aviad99

New member
קראתי פה איפשהו שכל השינויים לא רלוונטים למי

שכבר הגיש בעבר..

aviad99

New member
אולי העיכוב כן משפיע אבל החוקים זה לפי החוקים

בתאריך שהגשתי.. בכל אופן, עיכוב או לא.. אנחנו יכולים לגשת כבר עכשיו למבחן מכיוון שהגשנו בת"א וזה יהיה תקף לכל אורך זמן ההגשה. יש מקום מומלץ במיוחד בשביל הקורס או שמספיק הקורס של british council?

מומלץ לעשות במועצה הבריטית את קורס ההכנה

או את שני קורסי ההכנה תלוי ברמת האנגלית, אם היא מצויינת שתעשה את המתקדמים בלבד, אם היא בינונית, שתעשה גם את הקורס הבסיסי של הכנה ל IELTS. לגבי ההכנות, ממליץ להכין כבר מעכשיו את כל הטפסים והמסמכים התומכים בגרסת PDF שניתנת לתיקון, יהיו כניראה הרבה בעלי מקצועות נדרשים, שיישלפו מהתור הקיים אחרי פרסום הנהלים החדשים, ועיבוד התיק שלהם יואץ.

THE XMAN

New member
אילו טפסים ומסמכים ?

במעמד פתיחת התיק קיבלתי מכתב שאומר שבעוד 30-36 חודש הם יפנו אלי עם רשימת מסמכים שאני אצטרך להמציא. אז אם יש מסמכים שאני יכל להוציא כבר עכשיו זה יקל עלי בהמשך. תודה

הרשימה ישנה בקבצים של הפורום

בעיקרון: תעודות לידה של שני בני הזוג והילדים, תעודות השכלה של שני בני הזוג, מכתבי אישור ניסיון של מעסיקים הערוכים לפי דרישות ה NOC, רצוי מקוריים באנגלית או מתורגמים ומאושרים כמפורט במאמרים, אישור ביטוח לאומי על שמות מעסיקיך ותשלומיהם, תעודת נישואין (למיטב ידיעתי מתורגמת לאנגלית, אבל ב ת"א יש אולי הקלה), וכן כל מערכת הטפסים כמפורט בקישור. את הטפסים כדאי להכין, ולעבוד עליהם באופן מאד יסודי, להקפיד על כרונולוגיה הפוכה ודיוק ייקי בתאריכים, בהתאמה למה שכתוב בדו"ח של ביטוח לאומי שהוא מאד מבולגן ומחייב עבודה יסודית לאיתור סתירות ויישובן. את הטפסים המלאים צריך לשמור בתוכנה שמאפשרת לשמור ולעדכן טפסי PDF מלאים, בפורום תוכנה ומחשבים תמצאו מי שיסביר לכם איך לעשות את זה בלי לשלם על קניית כתבן PDF . יש לשקול את הכנת התיק ומילוי הטפסים באמצעות בעל מקצוע בכל מקרה, ועל אחת כמה אם יש לכם סיפור חיים לא סטנדרטי מבחינת לימודים, או תעסוקה, או מצב משפחתי. תהיה גם חשיבות גדולה לנושא ה NOC ומכתבי המעסיקים לגבי משך העיבוד, יהיו מקצועות NOC שההגירה שלהם תואץ מאד כניראה מייד עם פרסום התקנות. בהצלחה

aviad99

New member
עוד קצת שאלות לגבי המסמכים..

1.האם כל המסמכים שמגישים להם חייבים להיות מקוריים? גם תעודת נישואים? המלצות? תלושי משכורת? אני מעדיף לא למסור מסמכים מקוריים בידיעה שאצטרך לבקש אותם חזרה אח"כ.. 2. עברתי על הטפסים שצריך להגיש בשלב השני, האם אין התייחסות כל כך למקצועות ולעבודה של בן הזוג שהוא לא המגיש הראשי? ראיתי שחוץ מ Current Occupation של בן הזוג בטופס הראשון (imm0008) אין ממש התייחסות למקצוע של בן הזוג ולא נדרשים שום טפסים. במידה והמקצוע של בן הזוג גם נחשב כמקצוע נדרש ומוכר, האם כדאי בכל זאת לצרף מסמכים \ מכתבי המלצה ואישורים על המקצוע של בן הזוג?

aviad99

New member
בעצם..

קראתי שוב את הצ'קליסט וה IMM0008 SCHEDULE1 מוגש פעמיים לכל אחד מבני הזוג מה שמפרט את כל ההיסטוריה של כל אחד.. אני חושב שלא יזיק לצרף להם מכתבי המלצה שלי באנגלית אפילו שאני לא המגיש הראשי.

לא רק שלא מזיק, אפילו צריך, אבל....

אני לא חושב שהם מסתכלים על המקצוע של בן הזוג כשהם יקבעו אם לקדם את התיק בתור או לא, הם יסתכלו לדעתי רק על המקצוע של המגיש הראשי, במיוחד שאין להם הרבה פרטים על בן הזוג בטופס המפושט. ולשאלתך הראשונה, כן, הכל צריך להיות מקורי אבל הם מצלמים ומחזירים במועד ההגשה את רוב המסמכים, וביום אישור התיק את השאר, אתה לא צריך לבקש, זה אוטומטי. מה שרוב האנשים עושים הוא להביא צילום מאושר על ידי נוטריון לכל החבילה. רצוי צילום צבעוני מסקאנר. זה עולה 200 שקל וכך לא צריכים לפחד שיאבד מסמך. מכתבי המעסיקים צריכים להיות באנגלית על נייר פירמה של המעסיק או מתורגמים על ידי נוטריון, אני ממליץ לארגן מסמך בלשון ה NOC מהמעסיק.

aviad99

New member
תודה. ושאלה אחרונה....

ביררנו ב british council ושאלו אותנו איזה מבחן בדיוק אשתי צריכה לעשות (אני משער שאת הכללי ולא האקדמאי.) הרי הגשנו כ federal skilled worker ואקדמאי זה לאוניברסיטאות עד כמה שידוע לי.. הוא שאל גם לגבי הציון שהיא צריכה להשיג. בטופס המפושט סימנו על הרמה ההכי גבוה באנגלית . אגב, האם יש אימייל של שגרירות קנדה (ת"א או חו"ל, מי שעונה יותר מהר) שאפשר לפנות אליו עם שאלות כלליות? אני רוצה לוודא גם במאה אחוז שתוקף תוצאת בחינת ה IELTS הוא עד סוף טיפול התיק. ניסיתי לחפש באתר שלהם ומצאתי רק טלפונים..

הם לא עונים לשאלות כלליות ומפנים לאתר האינטרנ

ווידאנו כבר ב 100 אחוז, כל תוצאת IELTS של מי שנבחן משנה לפני פתיחת התיק, ועד מועד הגשת התיק המלא תקפה חד משמעית. כך שאם אתם אחרי פתיחת התיק ועדיין לא נבחנתם אין שום בעיה. אם סמנתם מקסימום אנגלית, וכדי להגיע ל 67 נקודות צריך ציון מקסימלי באנגלית, היא צריכה לקבל 7 או יותר בכל אחד מארבעת המודולים. השגרירות לא מתחשבת בממוצע, אלא מתייחסת לכל מודול בנפרד. אם אין בכוונתה ללמוד בקנדה באקדמיה לא כדאי לעשות את האקדמי כי הוא יותר קשה, השגריות מקבלת גם את הכללי וגם את האקדמי, וברוו שיותר קל לעשות את הכללי. יש אי מייל, ואם לא מצאת סימן שלא חיפשת נכון, אבל ה אי מייל מיועד רק לעניינים ספציפיים או אישיים, שאינם מכוסים באתר, הנושאים שלגביהם שאלתי מכוסים באתר.

tamara32

New member
סליחה על הבורות

אבל איך משיגים תעודת לידה? אני לא זוכר שראיתי את שלי אי פעם. אני גם משוכנע שלהוריי אין אותה. השאלה תקפה גם לבת זוגתי.

אם נולדת בארץ, מקבלים במשרד הפנים

אם נולדת בחו"ל, במשרד הפנים של המדינה בה נולדת, דרך הקונסוליה של אותה מדינה בישראל. אם הורייך בחיים, סביר להניח שיש להם את המסמך באיזה קלסר ישן.

למעלה