שאלה לגבי ....

שאלה לגבי .... ../images/Emo205.gif ../images/Emo206.gif

האם למישהו יש מידע לגבי תזונה המבוססת רק על צמחים שסיימו את תהליך ההתפתחות שלהם? (כלומר הימנעות מאכילת שורשים, זרעים, נבטים וכ"ו שלא סיימו את ההתפתחות הסופית שלהם) המון תודה! נבט סיני

מעולם לא שמעתי על כזה דבר

איזו סיבה יש להימנע מצמחים שנאכלים בצורת שורשים/זרעים/נבטים וכו'? הדברים האלה מהווים בסיס לתפריט של אינספור מינים של בעלי חיים, והערך התזונתי שלהם גבוה.

לקשמי

New member
יש תרבויות/דתות שונות

שנמנעים מאכילת ירקות שורשיים (לגבי זרעים לא שמעתי) בטענה שזה הורג את הצמח. לגבי איך הם מסתדרים עם התזונה הזאת מהפן הבריאותי, לי אין מושג...

תשובה לאלפקה פקה ../images/Emo187.gif

באתיקה סביבתית יש טיעון שלכל אורגניזם יש "טלוס" כלומר מטרה או כיוון שאליו הוא שואף אצל צמחים הטלוס הוא להתפתח בצורה מלאה... אכילה של שורשים/ נבטים/זרעים לא מאפשרים את התקיימות הטלוס שלהם אכילת פירות לדוגמא כן מאפשרת את הטלוס של אותו עץ או צמח - מפני שהוא הגיע לשיא ההתפתחות שלו, הפרי הוא השלב הסופי לפני תחילת המעגל החדש פשוט עניין אותי לדעת אם יש פרקטיקה של המחשבה הזאת

motior

Member
יש זרם שנקרא fruterians ("פירותיים"?)

שאוכלים רק פירות. המהדרים שבהם - רק כאלה שנשרו באופן טבעי (ולא שנקטפו).

המממ.

אם לזה הכוונה פה, אז הרבה בריאות אין בזה. אכילה רק של פירות ושל ירקות היא אכילה מאוד דלה בחלבונים, נטולת שומן כמעט, יש בה עודף של סיבים ושל פרוקטוז, מעט מדי טאורין... וכמובן אפס B12. אני לא מכירה מחקרים ספציפיים על אנשים שחיים ככה, אבל זה נשמע כמו משהו מאוד לא מומלץ.

למעלה