שאלה לגבי" MOTHER"

דורית41

New member
שאלה לגבי" MOTHER"

הי לכולם.אני לא חברה בפורום,אך בתור מומחים לעניין-רציתי לשאול אם גם את MOTHER כתב רוג'ר ווטרס.ומה הרקע לשיר? כלומר,אני מודעת לביוגראפיה של רוג'ר ווטרס והשפעת מות אביו,אני מחפשת תשובה מפורטת יותר לגבי השיר הספציפי הזה. המון תודה מראש.

Pete Best

New member
כן, זה שיר של ווטרס

והשיר מתאר חיים של ילד שאמא שלו דואגת לו יותר מדי, לא נותנת לו לצאת לחיים, שומרת עליו ובודקת כל בת שמתקרבת אליו. פשוט תקראי את המילים, זה די ברור

ווטרס אכן כתב את השיר

דמות האם בשיר מבוססת ככל הנראה על אימו. הוא הכחיש את זה ואישר את זה, לסירוגין, במהלך השנים. היחסים ביניהם היו מורכבים, לפחות כאשר ווטרס גדל. הוא סיפר בראיונות שהיא היתה שתלטנית ונוקשה. השיר מתאר אותה כחונקת ומסרסת. ווטרס רצה, מחד, למרוד בה ולברוח ממנה, אבל מצד שני היא היתה הדמות החשובה בחייו. היתה לה השפעה עצומה על דעותיו הפוליטיות (היא היתה קומוניסטית אדוקה) והוא תמיד ניסה לעשות את מה שימצא חן בעיניה. אם מסתכלים על זה בצורה יותר אובייקטיבית, היא היתה אלמנה שנאלצה לגדל שני ילדים לבד, על רקע דוחק כלכלי. היא בנתה לעצמה קריירה בהוראה, והצליחה לשמור על בניה מרע. על כך מגיעה לה הערכה, לטעמי. היא עדיין בחיים כיום, בת כמעט 100.

דורית41

New member
דעתי....

דעתי היא שהוא שיר מדהים! כמו ששמתם לב אני לא חברה קבועה בפורום,אבל בהחלט אוהבת מאוד את הפינק פלויד בכלל ואת רוג'ר ווטרס בפרט. ההופעה שלו בארץ היתה אחד הרגעים המרגשים בחיי-בלי הגזמה. השבוע יש לנו כרטיסים למופע עם הקאמרי מקווה שלא נתאכזב וזה באמת "יהיה זה". ואגב,את השאלה לגבי השיר שאלתי מסיבה אחרת לגמרי.
..אבל נעזוב את זה

Ivory Flower

New member
הדרך הכי טובה לא להתאכזב

היא לבוא בלי ציפיות. אל תבני על המופע בתור משהו שיהיה תחליף לאחד מחברי הלהקה. שיהיה לך בכיף

nikkush

New member
זהו שיר מושלם מתוך אלבום מושלם

ואני שמח שבחרת בו לבחיר ליבך ( גם אם לא

למעלה