שאלה לגבי mtx

• פותח הנושא Ahpp1
  • פורסם בתאריך

Ahpp1

New member
שאלה לגבי mtx

מתנצלת מראש על אורך ההודעה -
לאחר שנה וחצי של כאבים וסבל לפני כשלושה חודשים אובחנתי כחולה ב seronegative RA
לאחר שלקחתי כשבועיים פרדינזון שעזר לי מאוד לעומת כל התרופות שלקחתי עד יום זה בהמלצת הרואומטולוג התחלתי לקחת mtx עם עליה במינון בהדרגה (חודש ראשון 3 כדורים בשילוב עם 5מג פרדינזון ואז 5 כדורים עם 5מג פרדינזון יום כן יום לא)
בהורדת מינון הפרדינזון התחילו לחזור הכאבים ולאחר התייעצות עם הראומטולוג הועלה מינון הפרדינזון בחזרה .
בנוסף, כשהועלה מינון המטותרקסט החלו בחילות וכאבים בכיבה.
לאחר שלושה חודשי טיפול עלו מדדי הדלקת CRP ושקיעת הדם והוחלט להעלות את מינון המטותרקסט ל7 כדורים ולקחת לפניהם לוקובורין שיקל על הבחילות.
כעט לאחר שבועיים שאני עם המינון החדש אני סובלת נורא מהבחירות והכאבים בכיבה והראומטולוג המליץ על מעבר לזריקות ..
יש לי שתי שאלות בנושא זה -
למה במעבר לזריקות הרופא ביקש 12.5 מ״ג ולא 17.5 כמו שלקחתי בשבועיים האחרונים בכדורים
ודבר שני, כשהלכתי לבית המרקחת לרכוש את התרופה נאמר לי שצריך להזמין אותה וזה לוקח כשבוע להגיע.
מחר (יום ראשון) אני אמורה לקחת את התרופה והיא תגיע רק בסביבות יום חמישי.. האם זה משמעותי אם לא אקח את התרופה? (יש לי פסיכומטרי ביום שני ולא אוכל לקחת את כדורי הmtx ולסבול מבחילות וכאבים בזמן הבחינה) או שיש איזה שהיא דרך להשיג את התרופה אפילו במחיר של פרטי....
תודה על ההתייחסות ושוב סליחה על אורך ההודעה

מתוטרקסט בטבליות ובזריקות

אחת הדרכים להפחית את תופוע הלוואי הגסטרואינטסטינליות של התרופה מתוטרקסט היא לתת אותה בזריקות תת-עוריות במקום בטבליות דרך הפה. מכיוון שהספיגה של התרופה דקך מערכת העיכול היא לא מלאה, אני מניח, שהראומטולוג המטפל שלך בחר להתחיל במינון בזריקה שהוא יותר נמוך. אם בזריקות עילמו הבחילות וכאבי הבטן ובמידת הצורך יהיה ניתן לעלות את המינון.
דחיה של מתן התרופה במספר ימים, במיוחד לאור במבחן הפסיכומטרי הקרב, היא הגיונית ביותר.

למעלה