שאלה לגבי NAS וכתובת IP

nando

New member
שאלה לגבי NAS וכתובת IP

קבלתי לידי NAS בעל שני הארד דיסקים שאחד מהם כשל במטרה לנסות להבין כיצד נוהל הגיבוי באמצעותו. כלומר האם (RAID 0, RAID 1 או מה שמכונה ב Seagate תצורת JBOD). הדבר מצוי ב ממשק נהול ה Web-י שלו. בכדי לגבש אסטרטגיה של שחזור המידע.

ככל הנראה ה NAS קונפג עם כתובת IP סטטית בתצורה הבאה 192.115.1XX.XXX, (על-סמך מדבקה באחורי ה NAS).

כשחיברתי אותו לרשת שלי, בכרטיס הרשת המובנה, הוא מציג ב Led השמאלי שלו אור כתום בהיר מרצד ואילו ה Led הימני דולק בכתום קבוע, בעצם זה מסביר שלא ניתן לגשת לממשק הניהול שלו.

להלן מספר שאלות
  1. בהנחה שהכתובת שכתבתי מעלה היא אכן של ה NAS ברשת המקור ממנה הוא בא, ושזו שמוגדרת לו ככתובת סטטית, דרך ממשק ה Web שלו, האם זה מסביר את צבע הלדים? (כלומר את חוסר היכולת לגוש אליו) כאשר הרשת שלי היא בתצורה של 192.168.1.1?
  2. על סמך אותה הנחה שאכן זו כתובת ה IP של ה NAS, ושזו אכן מקובעת סטטית אצלו, דרך ממשק הניהול שלו (שכאמור איננו נגיש כרגע ושאינני מעוניין לאפס להגדרות יצרן), אם ברצוני לצור רשת LAN אצלי, שיאפשר לי לגלוש אל ממשק הנהול של ה- NAS, מהו טווח ה Subnets לכתובת ב Class של ה IP שצויין לעיל?

לתמהים, אין לי דרך לברר את תצורת הרשת (Subnet) ברשת אליה התחבר השרת.

תודה לעונים,

cheif

Member
מנהל
תשובה

1. אם אתה יודע מה הערך המספרי של שני ה-X אחרי ה-1 באוקטטה השלישית ושל שלושת ה-X באוקטטה הרביעית, אז חבר את ה-NAS ישירות למחשב שלך ותן לו כתובת IP קבועה בסגנון 192.115.1xx.xxy- שים לב שה-Y האחרון שונה מה-X האחרון באוקטטה הרביעית. ככה תוכל לגשת מהמחשב ישירות ל-NAS דרך הכתובת.

2. אם אתה לא יודע מה ערך ה-X באוקטטה השלישית לא תהיה לך ברירה אלא להשתמש באפליקציה לסריקת כתובות IP. אתה יכול להשתמש ב-http://angryip.org.

למעלה