שאלה לגבי PALM III 3COM

elians

New member
שאלה לגבי PALM III 3COM

שלום אני חדש בתחום הזה, הגיע לידי מכשיר פאלם מדגם PALM III של 3COM. רציתי לדעת האם יש אפשרות טכנית להגדיל את הזכרון הקיים בו?

AYELET1

New member
למיטב ידיעתי לא

אם ישנה אפשרות להוסיף זכרון זה עדיין לא משתלם מבחינת המחיר

elians

New member
אוקיי אחדד את השאלה....

פתחתי מכשיר שכזה .. (יש לי ידע טכני רחב בתחום האלקט) שמתי לב, ש"המוח" של הפאלם הנ"ל למעשה הוא כרטיס נשלף. הפאלם לא מסוגל לעבוד בלעדיו, זה כמובן השערה שלי בלבד על סמך נסיון. הצורך בהגדלה הוא לא לעשרות מגהבייטים אלא לגג 10 מגה בייט, האם במכשירי פאלם מתקדמים השיטת אכסון והכרטיסים זהה ויכולה להיות תואמת לדגם פאלם III ? או שמדובר בכל גרסה ושיטת העבודה שלה.. תודה על התגובה

y_g

New member
בפאלם 3, כמו בדגמים שקדמו לו, קיים

SLOT שמאפשר הוספת כרטיס זכרון. למעשה, למעט התצורה שהשתנתה בין הפאלם פרופשיונל לפאלם 3, כל שאר ההבדלים היו ניתנים לגישור באמצעות כרטיס הרחבה שכלל ROM של פאלם 3 ועינית IR. לגבי כמות הזכרון, דגם V היה בעל 2 מ"ב והוחלף ב Vx עם 8 מ"ב. אני לא חושב שהיו כרטיסים שיכולים להביא אותך לאזור ה 10 מ"ב. יריב

elians

New member
אוקיי אז נניח....

שאני רוצה להגדיל את הזכרון ל8 MB.. האם זה אפשרי לקחת כרטיס של PALM VX ולהתקין אותו בPALM III?

AYELET1

New member
במכשירים המתקדמים, ברובם,

ניתן להשתמש בכרטיסי זכרון נשלפים (בד"כ SD או MMC ובמיעוטם גם CF) במכשירים הישנים ניתן היה להרחיב זכרון בעזרת "ניתוח" לא זוכרת מה עם הדגם הספציפי שלך אני מניחה אך לא בטוחה, שגפ בו אם אתה מבצע את זה לבד- סבבה אם נותן לטכנאי, אני בספק אם כדאי כלכלית

popo128

New member
tישנם מדריכים רבים לכך

בזמנו היתה תעשיה שלמה סביב הרחבות כאלה. ראה לינק http://www.interlog.com/~tcharron/Palm8M/DIY.html פופו

elians

New member
פששששש זה מעניין,

אבל נראה קצת מסובך, האם אין דרך קלה יותר? להשיג מחלקים כרטיסים של פאלמים מתקדמים יותר ולדחוף לו? תודה רבה !

למעלה