שאלה לגבי pet/ct

קוסטיקה

New member
שאלה לגבי pet/ct

ברצוני לערוך בדיקה שכזאת באחד מהמקומות הבאים: איכילוב, רמב"ם או הדסה. (בעיקרון טכנית הכי נח לי איכילוב - פשוט כי אני מגוש דן, אבל זה גם לא סיפור לצאת לטיול). למיטב הבנתי אני איאלץ לממן את הבדיקה בעצמי
אשמח לקבל כל אינפורמציה באשר למחירים! האם אפשר להתמקח? האם כדאי לפנות דווקא בדרך מסויימת? האם קיימים הבדלים בין הבדיקות בשלושת המקומות הללו? כל אינפורמציה בנושא תתקבל בברכה!

אם אתה חולה...

אז קופת חולים אמורה למממן לך בדיקות כאלו. לפחות סיטי. (לא מכירה את השני). מקבלים טופס 17 ושואלים בקופה לאיזה מכונים הם מפנים, בוחרים אחד מהם, מרימים טלפון וקובעים תור. מניסיון אישי, יותר קל להשיג תור באחד המכונים הפרטיים מאשר בבית החולים. בהצלחה

קוסטיקה

New member
הבהרה

המדובר על בדיקת PET שעושים אותה במכונה שיחד עושה גם CT ולכן הבדיקה נקראת כאמור PET/CT. את הCT כידוע לכולנו מממנות קופות החולים ללא בעייה. אבל הPET הינה בדיקה שמחוץ לסל הבריאות! (ולכן אני איאלץ כנראה להוציא את מיטב שקלי...).

61יעקב

New member
קצת על הבדיקה

לפני שלושה שבועות בערוץ 33 בטלווזיה בתכנית קו הבריאות הראו את הבדיקה הנ"ל.הבדיקה היא שילוב של PET מזריקים דרך הוריד חומר רדיו אקטיבי והחולה שוכב כ-50 דקות ללא תנועה והחומר מתפשט בגוף ומזהה תאים לא טובים כלואמר גידולים ומסוגל לזהות עד מ"מ ספורים ואז עושים את בדיקת הCT והCT מראה במדויק איפה נמצא הגידול (חס וחלילה) כי החומר שהוזרק "צובע" את מקום הגידול.בבדיקה משתמשים היום לסרטן,לב,ולראש. בתכנית אמרו שחברת אלסניט בחיפה בשילוב בי"ח רמבם פיתחו את השיטה. אין לי מושג מאיזה שנה התכנית (הכוונה אם זה שידור חוזר או תכנית עדכנית) אני הבנתי שזה רק ברמב"ם ואמרו שהבדיקה בסל הבריאות. אולי צריך קצת ללחוץ...כרגיל אני מקווה שרק בריאות יהיה לך ולכלם.

lital_helmer

New member
זה נשמע קצת דומה

לסריקה בגליום...חומר רדיואקטיבי. מזריקים לגוף, שוכבים במשך זמן רב ויש מכונה שסורקת את האיזורים המסוימים והחומר פשוט נראה רק במקומות בהם יש גידול. ככל הידוע לי בדיקה זו מדויקת ביותר אצל אנשים מסוימים. נשמע דומה. ליטל

bali

New member
מנהל
אבא שלי עשה בזמנו בדיקת PET

היא אכן לא בסל הבריאות אבל בגלל שהיה מדובר בשאלה מאד קרדינלית, קופת חולים מימנה לו את הבדיקה בכל זאת. שווה לבדוק אם זה אפשרי. הוא עשה אותה בהדסה עין כרם.

i wish 2

New member
אני מכירה

מישהי שעשתה עכשיו (לפני חודש ) את הבדיקה הזו, בבית חולים תה"ש והבדיקה אכן בתוך סל הבריאות. ורק לידיעה המקרה שלה הוא סרטן מסוג לימפומה. כך שאולי שווה לך לבדוק אם אתה צריך לשאת בהוצאות הבדיקה.

קוסטיקה

New member
ראשית תודה לכל התשובות,

שנית: מה שאני הצלחתי להבין (ואני מקווה שאני מדייק) שהבדיקה בסל הבריאות אבל לא לכל הסרטנים...! ז"א זה תלוי ... וכמובן שזה גם המקום כפי שנאמר להפעיל על המאשרים את הבקשה לחץ פיזי מתון
אני כמובן מנסה. אגב לכל המתעניין עלות הבדיקה הינה 4361 ש"ח. תרומות ניתן להפקיד לחשבון מס´ ........

למעלה