שאלה לגבי PH METRIA

שאלה לגבי PH METRIA

לפני כחודש שאלתי כאן על רפלוקס. בני בן שנתיים וחצי עם רפלוקס לא קל. מקבל באופן קבוע לוסק, מוטיליום וגביסקון. הוא עבר דלקות ריאה רבות ואישפוזים בשל כך, ויש לו איחור גדול בהתפתחות. לאחרונה גילינו בעקבות צילום ריאות מיקרי שהריאה הימנית שלו במצב לא טוב, ועכשיו אנחנו לקראת ניתוח פונדיפליקציה (וסליחה אם טעיתי באיות). אחרי ששללו בעיה במערכת הבליעה בעזרת הדמיית הרוק SALAIVOGRAM, נשארנו עם בדיקת ה-PH METRIA. ועכשיו לשאלה- אם הרפלוקס כל-כך ברור (יוצאים לו חלקים של אוכל מהאף גם שתיים אחרי האוכל!), אנחנו ממש רואים אותו מתעוות כשעולה לו האוכל והוא מנסה לבלוע חזרה, למה בעצם הבדיקה הזו נחוצה? האם היא באה לבדוק אך ורק את רמת החומציות בושט או דברים נוספים? ובקשר לבדיקה עצמה- הבנו שמחדירים לו זונדה למשך 24 שעות. האם היא תפריע לו בהתנהלות במשך היום? אני ממש מפחדת שהוא יאבק איתנו כדי להוציא אותה. האם תוכל לספר מנסיונך איך מגיבים ילדים לזה? תודה!!!

pH probe

לא ממש נעים אבל לא ממש נורא- הבדיקה נמשכת 24 שעות יש אי נוחות בזמן ההכנסה של הפרוב הדק למספר דקות- ורוב הילדים מסתדרים מצויין שולחים הביתה למשך יממה ואפילו לא צריך אשפוז את שואלת שאלה מצויינת אם הרפלוקס כל כך ברור מדוע צריך בדיקת פרוב- ואני לא רוצה לענות לך במקום הכרורג שיעשה פונדופליקציה על פניו נשמע שהפונדופליקציה נחוצה ובדיקת הבליעה של הרוק היתה חשובה להבין שאין אספירציות מלמעלה לפני ניתוח כל כך משמעותי אולי כדאי לשוחח עם הכרורג באופן אישי הרבה הצלחה

תודה על התשובה! ועוד שאלות-

קודם כל, הפתעת אותי כשקראתי ששמים את הפרוב והולכים הביתה ל-24 שעות. בשניידר כבר קבעו לנו אישפוז ליומיים בשל הבדיקה הזו. אם יש דרך אחרת לעשות אותה אשמח לשמוע! שנית- שמעתי משהו על בדיקה מתקדמת יותר שאינה מבוצעת עדיין בארץ, שהיא דומה ל-PH METRIA אבל בודקת עוד פרמטרים ואפשר בעזרתה לזהות ממש איזה סוג רפלוקס יש. הבנתי שעלול להיות מצב שה-PH METRIA תצא תקינה למרות הרפלוקס הברור של בני? אם תוכל להרחיב על כך אני אודה לך מאוד. יש לי עוד שאלות אבל אני אעשה את זה בשלבים... תודה!!!

Ph Probe

אז תתפלאי שבדנה לא מתאשפזים בשביל הבדיקה ואני נגד אשפוזים מיותרים כי בכל אשפוז אפשר לחטוף עוד מריעין בישין מצד שני שניידר בית חולים מצויין לילדים ואני לא מודע האם תכננו עוד סדרת בדיקות ויעוצים במהלך האשפוז.... הבדיקה השניה היא Impedence ואני לא משוכנע כלל שבמקרה שלכם היא נחוצה לגבי הרפלוקס ושינוי בחומציות- רוב מקרי הרפלוקס של חוצה יזוהו- אלא אם כםן הבדיקה תתבצע על תרופות כמו לוסק שמדכאות הפרשדות חומצה או בשל האכלה של ארוחות תכופות שכל אחת מהן סותרת את החומציות pH Probe מזהה רק ארועים של רפלוקס של חומצה (ונדיר של בסיס) לכן נוזל הקיבה חייב להיות חומצי כדי שיאותר מאידך מכל מה שאת מתארת הבדיקה תהיה חיובית- ואם יש הקאות כל כך ברורת לא תמיד ברור לי מדוע בכלל לבצע את הבדיקה הרבה הצלחה חוות דעת שניה יכולה להרגיע ולסייע

למעלה